Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Budapesti központtal erősít a Bosch termotechnika

Gyártói hírek, cikkek 2014. 06. 03.

Az üzletág készen áll az építőipari növekedésre

  • A Robert Bosch Kft. termotechnika üzletága a budapesti Bosch-bázisra költözik
  • Még gyorsabb kiszolgálás, modernebb környezet

A Robert Bosch Kft. termotechnika üzletága 2014. június 16-tól a cég budapesti, Gyömrői úti új központi telephelyén folytatja működését. „A nemrégiben született stratégiai döntésnek köszönhetően ügyfeleink kiszolgálása még gyorsabb és professzionálisabb lesz, a költözés továbblendíti az üzletág fejlődését, valamint segít megfelelni a piaci kihívásoknak.” – hangsúlyozta Endrődy Eszter, a Bosch termotechnika üzletágának magyarországi vezetője.

A Bosch stratégiai szempontból is fontosnak tartja a termotechnika üzletágat, amely a költözéssel megerősödve és megújulva várja a körvonalazódó építőipari felfutást. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az építőipari termelés volumene tavaly december óta egyre gyorsabb ütemben nő, így 2014 márciusában már több mint 34 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszaki termelést. Ez a növekedés természetesen még nem terjed ki az építőipar minden szegmensére, de a Bosch bizakodó a jövőbeli kilátásokat illetően.

A termotechnika üzletág meghatározó szereplő hazánkban a fűtéstechnikai berendezések piacán, és annak valamennyi szegmensében jelen van: a falra szerelt kazánoktól a hőszivattyúkig, a napelemes fűtésrendszerektől a szilárd tüzelésű kazánokon át az ipari kazánokig. Az üzletág által értékesített termékportfólió az energiahatékonyság és a környezettel való összeegyeztethetőség élvonalába tartozó rendszereket kínál Bosch és Buderus márkanevek alatt.

A két márka együttesen a BRG független piackutató cég adatai szerint 2013-ban az átfolyós gázüzemű vízmelegítők piacán 54 százalékos részesedéssel piacvezető volt, míg a síkkollektorok piacán a második, a fali kondenzációs gázkazánok piacán pedig a harmadik helyet szerezte meg. Az üzletág a Bosch világszintű növekedéséhez 2013-ban is hozzájárult: a szegmens bevételei a nehéz gazdasági környezet ellenére is 2 százalékkal, 3,12 milliárd euróra nőttek, az árfolyamhatások nélkül 3,5 százalékos volt a bővülés. A Bosch 2014-ben ezen a területen is további növekedésre számít.

Forrás: SZÓVAL Kommunikáció

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Fűtés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?