Utolsó frissítés: 2020-07-29

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kertem, teraszom

Épinfó - Aktuális

< >

Már érkeznek a pályázatok - Tetőszépségverseny 2013

Hírek 2013. 08. 24.
Creaton Tetőszépségverseny 2012, díjátadó
Creaton Tetőszépségverseny 2012, díjátadó

A Creaton mára méltán rangossá vált, hagyományos Tetőszépségversenyére már érkeznek a pályaművek. A díjátadóra ezúttal az építész pályázat II. fordulójának eredményhirdetésével együtt kerül sor.

A zsűri üzeni: érdemes fotózni a műszakilag korrekt részleteket!

A Creaton termékekkel fedett tetők és mestereik lassan örökös helyet vívnak ki maguknak az ÉMSZ által rendezett Év Tetője Nívódíj magastető szekciójának győztesei között. Az előválogatásra idén negyedik alkalommal kerül sor a cég Tetőszépségversenyén.

A mára már hagyománynak számító, 550 000 Ft összdíjazású Creaton Tetőszépségverseny pályázaton a nevével ellentétben nem csupán a tetők szépsége alapján rangsorol a zsűri, sőt! Az esztétikai megjelenésnél messze magasabbra értékeli a műszakilag korrekt, alapos kivitelezői munkát, a szépen kidolgozott részleteket, amelyekkel a tető nem csak a ház éke lesz, vagy a bent lakók védelmét jelenti, de ellátja mindazokat a funkciókat is, amely egy modern tetőtől elvárható.

Ennek kapcsán az idén pályázni készülő szakemberek figyelmét külön fel szeretnénk hívni a kivitelezés részleteit, a műszaki megoldásokat bemutató fotódokumentáció fontosságára!

A tavalyi pályázat eredményei

A pályázat nem titkolt célja, hogy bemutassa a legszebb és műszakilag magas színvonalon kivitelezett tetőket ország-világ számára. Mivel évről-évre egyre nagyobb számban kerülnek az egyre magasabb színvonalon kivitelezett tetők a zsűri asztalára, majd a legjobbak az országos, független pályázaton is jól szerepelnek, úgy tűnik, e cél nem volt irreális.

A Creaton 2012. évi Tetőszépségversenyére beérkezett, összesen 79 pályaműből a 3 helyezett, és az 5 különdíjas tetőn és tetőfedőjén túl, a zsűri döntése alapján a cég további 9 pályázót és munkáját, azaz összesen 16 tetőt terjesztett fel az ÉMSZ idei Év Tetője Nívódíj Pályázatára.

Az építőipar éves seregszemléjén, hagyományosan a Construmán átadásra kerülő országos pályázatra idén 4 kategóriában mindösszesen 102 nevezés történt. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó magastető kategória volt ezúttal is a legnépszerűbb: a 67 pályázat közül 33-at jutalmazott a zsűri. A magastető szekció nívódíjas zirci Bagolyváron túl, további 10 Creaton kerámia tetőcseréppel, és 2, a Creaton által forgalmazott Eternit palával készült tető kapott díjat.

Tetőszépségverseny 2013.

A Creaton Tetőszépségverseny 2013 fordulóján az elmúlt 2 évben Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői. A Creton 2014-ben is a legjobb 15 épületet nevezi az ÉMSZ Nívódíjra.

A bírálat folyamata és szempontjai nem változtak: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a zsűritagok a helyszínen is megtekinthetik.

A bíráló bizottság tagjai

  • dr. Tóth Elek – BME Magasépítési Tanszék tanszékvezető helyettese, a zsűri elnöke
  • Trombitás Zoltán ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2012. évi Tetőszépségverseny I. díjasa
  • Gécsek Attila ács-, tetőfedő mester és bádogos
  • Ferenczy András – a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők

  • A pályaművek beadása: 2013. november 08.
  • Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2014. január 17. péntek, a „Hozzuk együtt tető alá” pályázat eredményhirdetésével egyidőben.

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a teljes pályázati kiírás letölthető a www.creaton.hu oldalról.

A pályázatról további információ: CREATON Hungary Kft. 8960 Lenti, Cserépgyár u. 1. Telefon: (92) 551 550, e-mail: info@creaton.hu

Jó munkát és jó fotózást kívánunk a szép és jó tetők kivitelezőinek!

Forrás: Build-Communication Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tetőfedés
Tetőcserép
Tetőfedési munkák

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakásépítés: a csökkenés járvány nélkül is várható volt

Hírek 2020. 07. 15.

Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2023 frissítése

Az évente épített új lakások számának csökkenése a lakáspiaci élénkítési kísérlet kifulladása miatt a veszélyhelyzet nélkül is várható volt, vélik a független Építési Piaci Prognózis készítői. A 2019-re meglehetősen pontos előrejelzést adó anyag vezető elemzője, Varga Dénes ma is reálisnak tartja 2020-ra, a tavalyinál 25 százalékkal kisebb lakásszámot: a 2019-re jelzett 21 500 darabhoz képest a valóságban 21 127 lakás épült meg, az idei várakozás pedig 16 650 lakóegység. A szakember évek óta hangsúlyozza: lakáspiaci stabilitást nem lehet pusztán befektetői célú vásárlókra alapozni. Ehelyett a nem megfelelő lakásban élő, vagy lakással nem rendelkező családok fizetőképességét kell erősíteni


Szakkönyv

Marosi Miklós építészete

Építészet 2020. 08. 06.
Marosi Miklós a józanság építésze, ahogy monográfusa, Götz Eszter fogalmaz. Divatoktól függetlenül, mindig a praktikumot szem előtt tartva gazdagodott és mélyült alkotói pályája

Szakcikk

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?