Utolsó frissítés: 2020-07-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

SZÍNES OTTHON

Épinfó - Aktuális

< >

Már érkeznek a pályázatok - Tetőszépségverseny 2013

Hírek 2013. 08. 24.
Creaton Tetőszépségverseny 2012, díjátadó
Creaton Tetőszépségverseny 2012, díjátadó

A Creaton mára méltán rangossá vált, hagyományos Tetőszépségversenyére már érkeznek a pályaművek. A díjátadóra ezúttal az építész pályázat II. fordulójának eredményhirdetésével együtt kerül sor.

A zsűri üzeni: érdemes fotózni a műszakilag korrekt részleteket!

A Creaton termékekkel fedett tetők és mestereik lassan örökös helyet vívnak ki maguknak az ÉMSZ által rendezett Év Tetője Nívódíj magastető szekciójának győztesei között. Az előválogatásra idén negyedik alkalommal kerül sor a cég Tetőszépségversenyén.

A mára már hagyománynak számító, 550 000 Ft összdíjazású Creaton Tetőszépségverseny pályázaton a nevével ellentétben nem csupán a tetők szépsége alapján rangsorol a zsűri, sőt! Az esztétikai megjelenésnél messze magasabbra értékeli a műszakilag korrekt, alapos kivitelezői munkát, a szépen kidolgozott részleteket, amelyekkel a tető nem csak a ház éke lesz, vagy a bent lakók védelmét jelenti, de ellátja mindazokat a funkciókat is, amely egy modern tetőtől elvárható.

Ennek kapcsán az idén pályázni készülő szakemberek figyelmét külön fel szeretnénk hívni a kivitelezés részleteit, a műszaki megoldásokat bemutató fotódokumentáció fontosságára!

A tavalyi pályázat eredményei

A pályázat nem titkolt célja, hogy bemutassa a legszebb és műszakilag magas színvonalon kivitelezett tetőket ország-világ számára. Mivel évről-évre egyre nagyobb számban kerülnek az egyre magasabb színvonalon kivitelezett tetők a zsűri asztalára, majd a legjobbak az országos, független pályázaton is jól szerepelnek, úgy tűnik, e cél nem volt irreális.

A Creaton 2012. évi Tetőszépségversenyére beérkezett, összesen 79 pályaműből a 3 helyezett, és az 5 különdíjas tetőn és tetőfedőjén túl, a zsűri döntése alapján a cég további 9 pályázót és munkáját, azaz összesen 16 tetőt terjesztett fel az ÉMSZ idei Év Tetője Nívódíj Pályázatára.

Az építőipar éves seregszemléjén, hagyományosan a Construmán átadásra kerülő országos pályázatra idén 4 kategóriában mindösszesen 102 nevezés történt. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó magastető kategória volt ezúttal is a legnépszerűbb: a 67 pályázat közül 33-at jutalmazott a zsűri. A magastető szekció nívódíjas zirci Bagolyváron túl, további 10 Creaton kerámia tetőcseréppel, és 2, a Creaton által forgalmazott Eternit palával készült tető kapott díjat.

Tetőszépségverseny 2013.

A Creaton Tetőszépségverseny 2013 fordulóján az elmúlt 2 évben Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői. A Creton 2014-ben is a legjobb 15 épületet nevezi az ÉMSZ Nívódíjra.

A bírálat folyamata és szempontjai nem változtak: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a zsűritagok a helyszínen is megtekinthetik.

A bíráló bizottság tagjai

  • dr. Tóth Elek – BME Magasépítési Tanszék tanszékvezető helyettese, a zsűri elnöke
  • Trombitás Zoltán ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2012. évi Tetőszépségverseny I. díjasa
  • Gécsek Attila ács-, tetőfedő mester és bádogos
  • Ferenczy András – a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők

  • A pályaművek beadása: 2013. november 08.
  • Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2014. január 17. péntek, a „Hozzuk együtt tető alá” pályázat eredményhirdetésével egyidőben.

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a teljes pályázati kiírás letölthető a www.creaton.hu oldalról.

A pályázatról további információ: CREATON Hungary Kft. 8960 Lenti, Cserépgyár u. 1. Telefon: (92) 551 550, e-mail: info@creaton.hu

Jó munkát és jó fotózást kívánunk a szép és jó tetők kivitelezőinek!

Forrás: Build-Communication Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tetőfedés
Tetőcserép
Tetőfedési munkák

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakásépítés: a csökkenés járvány nélkül is várható volt

Hírek 2020. 07. 15.

Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2023 frissítése

Az évente épített új lakások számának csökkenése a lakáspiaci élénkítési kísérlet kifulladása miatt a veszélyhelyzet nélkül is várható volt, vélik a független Építési Piaci Prognózis készítői. A 2019-re meglehetősen pontos előrejelzést adó anyag vezető elemzője, Varga Dénes ma is reálisnak tartja 2020-ra, a tavalyinál 25 százalékkal kisebb lakásszámot: a 2019-re jelzett 21 500 darabhoz képest a valóságban 21 127 lakás épült meg, az idei várakozás pedig 16 650 lakóegység. A szakember évek óta hangsúlyozza: lakáspiaci stabilitást nem lehet pusztán befektetői célú vásárlókra alapozni. Ehelyett a nem megfelelő lakásban élő, vagy lakással nem rendelkező családok fizetőképességét kell erősíteni


Szakkönyv

Régiből újat - Bútorfelújítás mindenkinek

Lakberendezés 2020. 07. 16.
A bútorfestés nem olyan nagy ördöngösség ám! Kezdőként a legfontosabb, hogy legyen egy alaptudásod az eszközökről, festékekről és az egész folyamatról, az egyes lépésekről. Ebben a könyvben segítséget kapsz mindhárom lépéshez: a kereséshez, az ötletekhez és a gyakorlati megvalósításhoz egyaránt

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?