Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Már érkeznek a pályázatok - Tetőszépségverseny 2013

Hírek 2013. 08. 24.
Creaton Tetőszépségverseny 2012, díjátadó
Creaton Tetőszépségverseny 2012, díjátadó

A Creaton mára méltán rangossá vált, hagyományos Tetőszépségversenyére már érkeznek a pályaművek. A díjátadóra ezúttal az építész pályázat II. fordulójának eredményhirdetésével együtt kerül sor.

A zsűri üzeni: érdemes fotózni a műszakilag korrekt részleteket!

A Creaton termékekkel fedett tetők és mestereik lassan örökös helyet vívnak ki maguknak az ÉMSZ által rendezett Év Tetője Nívódíj magastető szekciójának győztesei között. Az előválogatásra idén negyedik alkalommal kerül sor a cég Tetőszépségversenyén.

A mára már hagyománynak számító, 550 000 Ft összdíjazású Creaton Tetőszépségverseny pályázaton a nevével ellentétben nem csupán a tetők szépsége alapján rangsorol a zsűri, sőt! Az esztétikai megjelenésnél messze magasabbra értékeli a műszakilag korrekt, alapos kivitelezői munkát, a szépen kidolgozott részleteket, amelyekkel a tető nem csak a ház éke lesz, vagy a bent lakók védelmét jelenti, de ellátja mindazokat a funkciókat is, amely egy modern tetőtől elvárható.

Ennek kapcsán az idén pályázni készülő szakemberek figyelmét külön fel szeretnénk hívni a kivitelezés részleteit, a műszaki megoldásokat bemutató fotódokumentáció fontosságára!

A tavalyi pályázat eredményei

A pályázat nem titkolt célja, hogy bemutassa a legszebb és műszakilag magas színvonalon kivitelezett tetőket ország-világ számára. Mivel évről-évre egyre nagyobb számban kerülnek az egyre magasabb színvonalon kivitelezett tetők a zsűri asztalára, majd a legjobbak az országos, független pályázaton is jól szerepelnek, úgy tűnik, e cél nem volt irreális.

A Creaton 2012. évi Tetőszépségversenyére beérkezett, összesen 79 pályaműből a 3 helyezett, és az 5 különdíjas tetőn és tetőfedőjén túl, a zsűri döntése alapján a cég további 9 pályázót és munkáját, azaz összesen 16 tetőt terjesztett fel az ÉMSZ idei Év Tetője Nívódíj Pályázatára.

Az építőipar éves seregszemléjén, hagyományosan a Construmán átadásra kerülő országos pályázatra idén 4 kategóriában mindösszesen 102 nevezés történt. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó magastető kategória volt ezúttal is a legnépszerűbb: a 67 pályázat közül 33-at jutalmazott a zsűri. A magastető szekció nívódíjas zirci Bagolyváron túl, további 10 Creaton kerámia tetőcseréppel, és 2, a Creaton által forgalmazott Eternit palával készült tető kapott díjat.

Tetőszépségverseny 2013.

A Creaton Tetőszépségverseny 2013 fordulóján az elmúlt 2 évben Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői. A Creton 2014-ben is a legjobb 15 épületet nevezi az ÉMSZ Nívódíjra.

A bírálat folyamata és szempontjai nem változtak: döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

A bírálat során az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd a kiválasztott épületeket, amennyiben szükségesnek érzik, a zsűritagok a helyszínen is megtekinthetik.

A bíráló bizottság tagjai

  • dr. Tóth Elek – BME Magasépítési Tanszék tanszékvezető helyettese, a zsűri elnöke
  • Trombitás Zoltán ács-, tetőfedő mester és bádogos, a 2012. évi Tetőszépségverseny I. díjasa
  • Gécsek Attila ács-, tetőfedő mester és bádogos
  • Ferenczy András – a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők

  • A pályaművek beadása: 2013. november 08.
  • Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2014. január 17. péntek, a „Hozzuk együtt tető alá” pályázat eredményhirdetésével egyidőben.

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a teljes pályázati kiírás letölthető a www.creaton.hu oldalról.

A pályázatról további információ: CREATON Hungary Kft. 8960 Lenti, Cserépgyár u. 1. Telefon: (92) 551 550, e-mail: info@creaton.hu

Jó munkát és jó fotózást kívánunk a szép és jó tetők kivitelezőinek!

Forrás: Build-Communication Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Tetőfedés
Tetőcserép
Tetőfedési munkák

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?