Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Osztályozza vízfogyasztását!

Hírek 2013. 07. 02.

Sokunk számára a víz természetes dolog. Bármikor elérhető, ha szomjasak vagyunk, ha főzni, fürdeni szeretnénk. Abba azonban ritkán gondolunk bele, hányféleképpen fogyasztunk vizet nap mint nap, holott vízfelhasználásunkat akár olyan döntésekkel is befolyásoljuk, hogy mit eszünk, mivel közlekedünk. Az Electrolux YourWaterMark alkalmazásával most bárki könnyen ellenőrizheti, mennyire takarékos vízfogyasztó.

Az ENSZ Gazdasági és Szociális Ügyek Főosztálya (UNDESA)  szerint 2025-re 1,8 milliárd ember él majd olyan országban vagy régióban, melyet abszolút vízhiány fog sújtani, a világ népességének kétharmada számára pedig szűkös vízkészletek állnak majd rendelkezésre. A riasztó adat hallatán jogosan merül fel bennünk a kérdés: vajon takarékos vízfogyasztó vagyok?

A kérdést részben könnyű megválaszolni, ha átgondoljuk például, mennyi ideig zuhanyozunk, fogmosás közben elzárjuk-e a vizet, mennyi vízzel mosogatunk. Vízfelhasználásunkat azonban befolyásoljuk akár azzal is, hogy mit eszünk, mit iszunk, hogyan közlekedünk. Az Electrolux YourWaterMark alkalmazásával bárki könnyen ellenőrizheti mennyire takarékos vízfogyasztó. A vízfelhasználás csökkentésében pedig Zem Joaquin környezetvédelmi szakértő, az EcoFabulous.com alapítója segít tanácsokkal, és számos hasznos információval. Az alkalmazás fejlesztését a Global Green USA, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezet, valamint a Nemzetközi Zöld Kereszt partnerszervezete felügyelte szakmailag.

A felhasznált víz mennyiségét a háztartási készülékek is jelentősen csökkenthetik. Nem mindegy például, hogy géppel vagy kézzel állunk neki a vacsora során használt poharak és tányérok mosogatásához. Egy töltetnyi edényt kézzel ugyanis 103 liter vízzel mosogatnánk el, míg az A+ és annál jobb energiaosztályú Electrolux RealLife® mosogatógépek mindössze 10 liter vízzel tisztítják meg a szennyes edényeket.

A háztartási gépek piacán vezető Electrolux régóta elkötelezte magát a vízkészletek megőrzése mellett. A készülékek folyamatos fejlesztésével az Electrolux mosogatógépei legalább 40%-kal kevesebb vizet használnak, mint akár csak 10 évvel ezelőtt, a legkorszerűbb mosógépei pedig 63%-kal kevesebb vízzel működnek, mint az egy évtizeddel ezelőtti készülékek. A vállalat emellett már most túlteljesítette célját, hogy 2014-re 20%-kal csökkentse a működéséhez felhasznált víz mennyiségét.

A YourWaterMark alkalmazást a www.Facebook.com/Electrolux oldalon lehet tesztelni.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?