Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Bemutatkoztak a Design Lab második fordulós pályamunkái

Hírek 2013. 05. 08.
SEAbreeze - Csernátony Fanni pályamunkája
SEAbreeze - Csernátony Fanni pályamunkája

A 2013-as Electrolux Design Lab legjobb 105 versenyzője, köztük a két magyar pályázó is bemutatta továbbfejlesztett koncepcióját. A második szakasz eredményét még néhány napig a nagyközönség is befolyásolhatja, hiszen az öt legnépszerűbb pályamű automatikusan a következő fordulóba jut. A kedvenc ötletekre május 12-én éjfélig lehet szavazni, a több mint 50 továbbjutót május 15-én jelenti be a zsűri.

A versenyben maradt 105 legjobb pályázó a Design Lab második szakaszában tovább finomíthatta koncepcióját, részben az Electrolux szakértők véleménye, részben pedig a fogyasztói igények és kutatások alapján. Az új terveket a Design Lab honlapon elérhető személyes profilokon mutatták be a versenyzők, ahol a tervezési folyamat kulisszatitkait is megoszthatták az érdeklődőkkel.

A legjobb pályaművek között a két magyar versenyző, Csernátony Fanni és Söjtöry Szabolcs is új részletekkel gazdagította koncepcióját.

A Csernátony Fanni által megálmodott SEAbreeze egy összetett légtisztító rendszer, mely tengerparthoz hasonló klímát teremt a lakásban. A koncepció finomításához a sóbarlangok adták az inspirációt, ahová a látogatók, elmondásuk alapján nem csupán egészségük megőrzése, hanem a kellemes időtöltés miatt is járnak. A továbbfejlesztett SEAbreeze mindkét része virágcsokorra emlékeztet, használata rendkívül egyszerű. A párologtatót egy tengervízzel teli üvegbe kell elhelyezni, hogy gondoskodjon az egészséges és tiszta levegőről. A páramentesítő pedig egy üres üvegbe gyűjti össze és szűri meg a levegőben található, felesleges vízmolekulákat, hogy a nap végére iható vízzé alakítsa. A készülék elegáns megjelenését, a víz csillogására emlékeztető fényhatások teszik még különlegesebbé.

Söjtöry Szabolcs elsősorban kis lakásokban élők számára alkotta meg a falra szerelhető HumiWash gőzprogramos mosógépet. Az igények felméréséhez számos interjút készített a potenciális felhasználókkal. Az egyszerű használat, a hely-, idő-, és energiatakarékosság, a tárolási lehetőség, valamint az integráció az okos telefonokkal a kiemelt elvárások között szerepeltek. A visszajelzések alapján a HumiWash kialakítása úgy módosult, hogy felső része tárolóként működjön. Az akár okos telefonnal is vezérelhető, érintőképernyős menü pedig a könnyű kezelhetőséget segíti. A menü emellett személyre is szabható. Ha mindig ugyanazt a programot használjuk, a Start/Stop gomb lenyomásával gyorsan elindíthatjuk a mosást, de az egyes opciók megadásával is kiválaszthatjuk a kívánt programot.

A második szakasz pályaműveire május 12-én éjfélig szavazhat a közönség. Az öt legtöbb szavazatot elérő koncepció egyenesen a következő szakaszba jut. Május 15-én pedig az is kiderül, hogy ki az a több mint 50 pályázó, aki folytathatja a versenyt a harmadik fordulóban.

A második szakasz pályaművei a következő oldalon tekinthetők meg » 

A magyar pályamunkák az alábbi oldalakon érhetők el:

A Design Lab versennyel kapcsolatban az Electrolux alábbi közösségi csatornáin további információ olvasható:

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Konyhai, háztartási készülék

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?