Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Wienerberger, piacvezető téglagyártóként további termékinnovációkkal és beruházásokkal folytatja tevékenységét

Gyártói hírek, cikkek 2013. 05. 06.

A lakhatás alapvető emberi szükséglet. Az, hogy milyen körülmények között lakunk, az nagyban meghatározza egy ember egészségi és lelki állapotát, ezáltal társadalmunk állapotát is.

A Wienerberger elkötelezett az egészséges lakókörnyezet megvalósítása, a minőségi és fenntartható építőanyagok gyártása mellett. Márkanevünk a vásárlók számára egyet jelent az innovatív, minőségi építőanyagokkal és a professzionalizmussal – ez a gazdaságilag nehéz időkben is érvényes marad. 21 éves magyarországi jelenléte alatt a Wienerberger piacvezető pozíciót épített ki az égetett kerámia anyagú falazóelemek, födémek, áthidalók, burkolótéglák piacán. Az általunk gyártott építőanyagok egészségesek, energiatakarékosak és költséghatékonyak, mindenki számára elérhetőek.

A nemzetközi piacvezető konszern széles tudásbázisa és a helyi gyártói tapasztalatok, kutatások együttesen válnak új, innovatív magyar termékekké

A Wienerberger számára a magyar piac stratégiai jelentőséggel bír, hiszen nyilvánvaló, hogy a jelenlegi, marginális lakásépítési aktivitás hosszútávon nem fenntartható folyamat. A cég jelenleg országos lefedettség mellett 4 korszerű üzemében (Solymár, Balatonszentgyörgy, Tiszavasvári, Kőszeg) termeli termékeit, melyeken keresztül a teljes magyar piacot képes lefedni. További 3 magyarországi üzemében pedig újra tudja indítani a termelést, amennyiben azt a piaci kereslet növekedése indokolttá teszi.

A Wienerberger büszke a helyi gyárakra – nemzetközi vállalatként azonban a helyi termelésben kihasználja azt a több mint 200 termelőegységben világszerte felhalmozódott műszaki know-how-t, tapasztalatot, ami a magyar piac számára garanciát biztosít, a valóban magas minőségű termékek gyártására. A Wienerberger technológiai vezető szerepet tölt be az építőanyag gyártásban.

Az az erő, hogy a válságban is új termékmegoldások piaci bevezetésére vagyunk képesek, hosszútávon fenntartatható fejlődést biztosít a vállalatnak

Az építőipar 2008 óta mély válságban van, az 1929-30 –as világgazdasági válság, valamint a második világháború éveiben is több lakás épült Magyarországon, mint 2012-ben. A hazai mintegy 4,3 milliós lakásállomány a jelenlegi éves 10.000 db megépített lakással 400 évente tudna megújulni, ami világosan látszik, hogy irreális forgatókönyv. Kitörési pontként látjuk a lakáshitelezés felélesztését, üzleti alapú bérlakás építési program támogatását, valamint EU-s források bevonását a szociális bérlakásépítésbe. Pozitív jeleket egyelőre nem érzékelni, de biztosak vagyunk benne, hogy a hazai lakásépítési aktivitás középtávon élénkülni fog, ami keresletnövekedéshez vezet.

A gazdasági válság okozta új piaci kihívásokra a Wienerberger termékfejlesztéssel, az ehhez szükséges beruházásokkal (solymári és tiszavasvári gyárak), valamint az erős piaci árversenyhez igazított eladási áraival válaszol.

A jövőbeli piaci igények egyértelműen az energia hatékony építési megoldások irányába mutatnak. Egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiatudatosság, az olyan épületek építése, melyek közel zéró energiafogyasztásúak. A Wienerberger úttörő szerepet vállal a közel nulla energia igényű épületek koncepciójának kidolgozásában, valamint az ilyen épületekhez szükséges égetett kerámia anyagú rendszermegoldások fejlesztésében. Termékfejlesztésünk eredményeként mutattuk be 2012-ben

  • az ásványgyapottal töltött Thermo téglánkat, valamint
  • az új Klíma termékcsaládot.

Az új termékeink 45-50%-kal jobb hőszigetelő képességűek, mint a hagyományos nút-féderes termékek. Az elmúlt év eredményei azt tükrözik, hogy jelentős kereslet van az energiahatékonyságot szolgáló új termékekre, középtávon pedig arra számítunk, hogy eladásaink túlnyomó részét ezek a termékek fogják kitenni.

2012-től stratégiailag együttműködünk a Tondach céggel, annak érdekében, hogy teljes kerámia termékszortimentet kínálhassunk ügyfeleink részére, versenyképes áron.

Forrás: Anderson Communications Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Teherhordó falszerkezetek
Tégla

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?