Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Formaterv, technológia és intelligencia egyetlen rendszerben

Gyártói hírek, cikkek 2012. 09. 11.
Fehér Merten Elegance kapcsoló a Schneider Electric süllyesztett Merten szerelvénycsaládjából
Fehér Merten Elegance kapcsoló a Schneider Electric süllyesztett Merten szerelvénycsaládjából

Hangulata néha változó, egyik nap vidám kedve van, másszor inkább nosztalgiázna? Legyen bátran szeszélyes, és ne várjon egy felújításig, hogy otthona stílusát is a hangulatához szabja! Kísérletezzen a lakáskiegészítőkkel, és figyelje meg, hogy akár egy új villanykapcsoló látványa is mennyire feldobhatja egy fárasztó nap után.

A Schneider Electric süllyesztett Merten szerelvénycsaládjában található univerzális kapcsolóbetéteket különböző stílusban öltöztetheti fel. A kapcsolócsaládban található System M és System Design konstrukciókban a keretek különböző anyagban, színben és dizájnban érhetők el, minél jobban illeszkedve otthona miliőjéhez. Az univerzális kialakítású betétek az alkalmazási lehetőségek és funkciók széles skáláját biztosítják, így a különböző stílusok közti váltás hihetetlenül egyszerű, ami a szereléshez szükséges munkát, időt és költségeket is csökkenti. A kínálat az alap kapcsoló- és dugaljbetéteken felül informatikai/audio csatlakozókkal, mozgásérzékelő betétekkel, programozható zsalukapcsolókkal, valamint szél- és alkonyérzékelőkkel, szobatermosztát-betétekkel vagy akár rádiós rendszerrel egészíthető ki. Csak egy gombnyomás a rádiós távirányítón, és leereszkedik a redőny, a lámpák a beállított értékeknek megfelelően hangulatfényt sugároznak, bekapcsol a fűtés, és még kedvenc slágerünk is felcsendül. A legtöbb kapcsolóbetét 24 mm-es mélységű, így elég hely marad a süllyesztődobozban a vezetékeknek. A kapcsolók és perifériák VDE és CE, a dugaljak pedig MEEI minősítéssel is rendelkeznek.

Intelligens megoldások

A System M formaterve a minimál design ismertetőjeleit viseli magán, billentyűi és fedlapjai egyenes síkokkal határoltak, fényes illetve az ujjlenyomatra nem érzékeny selyemraszter felületűek. A System Design tagjai a hagyományosabb vonalvezetést és a modern intelligenciát ötvözik. A Merten portfólió több mint 175 funkciója és gazdag dizájnválasztéka a lehető legnagyobb rugalmasságot biztosítja ahhoz, hogy teljes mértékben kielégíthesse mindennapi igényeit. A legmodernebb technológiára épülő RF rendszernek köszönhetően fényszabályozási megoldásokat, csatlakozóaljzatokat, VDI felületet, jelzőrendszert, a fényerő-szabályozókkal és passzív infravörös érzékelőkkel történő elektronikus világításvezérlést és hőmérséklet-szabályozást kínál, ami kényelmet és biztonságot jelent a falak bontása nélkül. Így nyitottabb lehet a változásokra és a kreatív újításokra. A System M kapcsolók és csatlakozóaljzatok új, rugalmas alapja a háttérben működik a QuickFlex rendszerrel, ami akár 25%-kal csökkentheti a szerelési időt.

Könnyű kezelhetőség

A CONNECT rádiós rendszerű Merten kapcsolósorozattal a legmodernebb és legintelligensebb épületgépészeti megoldásokat is gond nélkül megvalósíthatja. A Schneider Electric a Merten CONNECT rádiós rendszerrel olyan megoldást fejlesztett ki, amely innovatív lehetőségeket nyújt a régi épületek modernizálására a falak költségigényes bontása nélkül: a kapcsolók például pontosan a kívánt felületekre szerelhetők, a már meglévő elektromos berendezések pedig egyszerűen és gyorsan kibővíthetők.

Használatával akár a nappaliból is lekapcsolhatja a kerti világítást, ezen felül a rádiórendszer képes szimulálni jelenlétét a lakásban, így felhőtlenül élvezheti a nyaralását, és nem kell aggódnia a betörők miatt. A rádiós intelligens redőnyvezérlő minden éjjel automatikusan lehúzza a házon található elektromos meghajtású redőnyöket, majd reggel véletlenszerű sorrendben ismét felhúzza azokat. A folyosón kényelmesen elhelyezhető rádióegység a „központi kikapcsolás” funkcióval aktiváláskor a helyszínen található összes rádióvevőt automatikusan kikapcsolja. A biztonság növelése és az energiahatékonyság érdekében minden rádiós hálózati adapteren keresztül csatlakozó terhelést – például a vasalót, a kávéfőzőt, a televíziót és a Hi-Fit – leválaszt a hálózatról, a házban véletlenül égve hagyott lámpákat pedig azonnal lekapcsolja. A „központi kikapcsolás” használatával a megadott fűtőtestek hőmérséklete is csökkenthető, így energiát és pénzt takaríthat meg.

A Schneider Electric Merten kapcsoló kínálata 100%-ig kompatibilis minden egyéb technológiával, beleértve a hagyományos elektromos berendezéseket és a KNX technológiát is. Ez a magánlakásokra és a hivatali épületekre is vonatkozik, ahol az üzemeletetés egyik leglényegesebb szempontja az energiahatékonyság.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?