Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

BETONRETRÓ

Mi az a BETONRETRÓ?

  • Egy blog.
  • Egy kiállítás. 2012. május 4-6. Design Terminál, kiállítás megnyitó: 2012. május 4. péntek 17:00
  • Egy szakmai nap. 2012. május 4. 9:00-16:15 (regisztrációval)

A BETONRETRÓ projekt célja az 1945 utáni és 1990 előtti hazai betonépítészet kvalitásos példáinak felkutatása és bemutatása. A korabeli nemzetközi példák Le Corbusiertől kezdve Tadao Andoig jól ismertek; van-e azonban a látszóbeton-építészetnek hazai előzménye? Van-e korabeli, magyarországi “beton-gondolat”?

A választ egy szubjektív válogatással keressük. A kiválasztott épületek adatait, élettörténetét a BETONRETRÓ blogon tesszük közzé. Olyan épületek, szobrok, műtárgyak, objektumok fotóit, leírását, adatait gyűjtjük a hazai építészet háború utáni és a rendszerváltás előtti korszakából, ahol a beton anyagszerűen, építészeti kifejezőeszközként jelenik meg.

A kezdeményezés nyitott, minden javaslatot örömmel várunk. A résztvevők száma nő, egyre többen járulnak hozzá a gyűjtemény gyarapodásához javaslatokkal, ötletekkel, vagy akár egyes épületek dokumentálásával és bemutatásával. Munkánk nem tudományos kutatás; célunk sokkal inkább a figyelem felkeltése a korszak betonépítészetének minőségi példái iránt.

Egyszóval ez a betonrégészet, s mindenkit bíztatunk a régészkedésre!

Munkánk jelenlegi állását a BETONRETRÓ kiállításon mutatjuk be.

A kiállításhoz egy BETON SZAKMAI NAP kapcsolódik, ahol a látszóbetont a mai technika szemszögéből mutatjuk be. Előadóink műemlékekkel, betonnal, betonszínezéssel, zsaluzással, lenyomatokkal foglalkozó szakemberek lesznek.

Forrás: Kortárs Építészeti Központ

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Képzések, programok építészeknek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?