Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Váratlan növekedés: a Mapei 2011-es eredménye meghaladta a vártat

Hírek 2012. 02. 23.

Romló piaci körülmények mellett is több mint 9 százalékkal növelte forgalmát 2011-ben az építőipari segédanyagokat gyártó- és forgalmazó Mapei Kft. Magyarországon.

A Mapei Kft. árbevétele 2011-ben 5,5 milliárd forint lett, ami 9,1%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Emellett a vállalat 10 százalékos létszámbővítést valósított meg, 131 főről 143 főre emelkedett a dolgozók létszáma.

„Talán az eddigi legnehezebb év volt a tavalyi az építőiparban. Az épületek építésének volumene tovább csökkent, az építőipar 2006 óta tartó visszaesése 2011-ben is folytatódott, a KSH 2011. decemberi adatai szerint a termelés 7,8%-kal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A pénzügyi válság elhúzódó hatásait átszervezéssel, a korábbinál még szigorúbb gazdálkodással, valamint a kereskedő partnereink intenzívebb támogatásával voltunk képesen ellensúlyozni” – világította meg az eredmények hátterét Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: Az adatok ismeretében nem vártunk 2011-ben ilyen mértékű növekedést. Óriási erőfeszítések révén sikerült megőrizni és némileg növelni a piacunkat, ezzel sikerült tovább erősíteni pozíciónkat a piac vezetői között.

Az idei várakozásokról Markovich Béla elmondta, hogy a Mapei bizakodva tekint 2012-re, az előző évihez hasonlóan nehéz év mellett kismértékű növekedést tervez. Az óvatosságot indokolja, hogy a kiadott lakásépítési engedélyek száma drasztikusan csökkent a tavalyi évben, mely romló tendencia várhatóan folytatódik idén is: az előrejelzések az építőipari termelés további 5%-os csökkenését jelzik előre.

A Mapei a gazdasági környezet kihívásaira egyrészről a gazdálkodási szigor folytatásával, a partnerek támogatásának további növelésével, valamint az idén 75. jubileumát ünneplő olasz anyavállalat intenzív K+F fejlesztésének köszönhetően új termékek bevezetésével igyekszik megfelelni.

Forrás: Sajtóközlemény

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolási segédanyagok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?