NAPHÁZ Építésziroda Kft.  

 

Épinfó szakmai katalógus

Építőanyag<br>Építőipar<br>Lakberendezés

Építőanyag
Építőipar
Lakberendezés

 

Kezdőlap
Témakör lista
Partnereink
Médiaajánlat
Kapcsolat
Újdonságok

Egyéni keresés

 

AKTUÁLIS

Tartalom:

Energia megtakarítás

Építési jog

Építész kreditpontos továbbképzés

ÉTDR

Gyártói hírek, cikkek

Hírek

Ingatlan

Programajánló - Építészeknek

Szakcikk


HIRDETÉS

SZAVAZÁS

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

A szavazás állása
Eddigi szavazások

KatalógusAktuálisSzakcikkWebáruházSzakkönyvBlog

Vissza
Üzenet a szerkesztőnek: naphaz@naphaz.hu

Épinfó-AKTUÁLIS

Hírek »| 2012. 02. 03. |

A díjnyertes Syngenta iroda
A díjnyertes Syngenta irodaÚjabb pozitív visszajelzést kapott a DVM group elkötelezett munkája

Egyedülálló módon két kategóriában is első díjat vehetett át a DVM group a 2012. január 26-án megrendezett II. Iroda.hu Díjátadó Gálán. Az est folyamán 6 kategóriában avattak győzteseket, a végső sorrendet a közönség szavazatain kívül egy szakmai zsűri értékelése határozta meg.

A korábban több hazai megmérettetésen, illetve a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán tavaly Irodaház kategóriában díjazott, design & build szemléletet valló DVM group két kiemelten fontos címmel tért haza az eseményről. A DVM group által a Syngenta számára tervezett iroda lett az Év Irodája, Kovács Attila - a DVM group tulajdonos ügyvezető igazgatója – pedig az Év Irodapiaci Szereplője Közönségdíjat vehette át. A szakmai díjak és a közönségdíjak kiválasztása abban tért el egymástól, hogy míg az előbbiek odaítélésekor 60%-ban a szakértő zsűri, 40%-ban pedig a közönségszavazatok száma számított, addig a közönségdíjaknál ez az arány fordítva alakult.

A irodapiaci szakemberekből álló, független zsűri összetétele, a résztvevő személyek neve garantálta a nevezett pályaművek pártatlan és szakmai alapokon nyugvó elbírálását. A zsűri elnöke Baross Pál (FRICS - Fellow of The Royal Institution of Chartered Surveyors), további tagjai pedig Lovro Adrienn (az Ablon Group ügyvezető igazgatója), Dr. Németh Edit (BME Ergonómiai Tanszék), Barta Zsombor (ERM Hungary), Cselovszki Zoltán (V. kerületi főépítész), Mester Nándor (ingatlanpiaci szakújságíró) valamint Noll Tamás (a Magyar Építész Kamara elnöke) voltak.

Syngenta

Év Irodája 2011 díj nyertese

Syngenta - Év Irodája 2011 díj nyertese 

Fontos megjegyezni, hogy az Év Irodája díjra nevezett 16 jelölt közül, 6 a DVM group tervezésében vagy kivitelezésében valósult meg. Az irodákat tulajdonosaik jelölték a megmérettetésen, ami azt mutatja, hogy büszkék a DVM group által tervezett új irodáikra.

A 2000 m² alapterületű Syngenta iroda 120 alkalmazottnak biztosít kényelmes teret. Mind a tervezési, mind a belsőépítészeti és kivitelezési feladatokért a DVM group szakmai csapata felelt. A jelenleg 30 főt foglalkoztató DVM group iroda referenciái közé többek között olyan projektek tartoznak, mint az Andrássy úti Burberry, Max Mara, Nespresso, Vertu illetve Armani üzletek, a Hard Rock Cafe Budapest, az ATTITUDE üzlet, vagy a Gide Loyrette Nouel, az AEW Europe, The Boston Consulting Group (BCG) irodái, valamint a Philip Morris Közép-európai központja.

A svájci székhelyű Syngenta Global iroda tervezése és kivitelezése a cég belső szervezeti átalakulásával közel egy időben, jelentős átfedéssel zajlott. A díjnyertes friss, fiatalos és merész színvilágú, dinamikus, ugyanakkor kellemes hangulatú irodában a korábbi helyszínhez viszonyítva 10% feletti területmegtakarítás mellett lehetőség nyílt a légies, ideális fényeloszlást és pszichológiai érzetet nyújtó üvegfalak, „break out” és „hot desk” területek, belső kávézó, biciklitárolók illetve a hozzájuk tartozó zuhanyzó-öltöző kialakítására. Előremutató megoldás a relax szoba, ahol a szokványos bordásfal és pihenőágy mellett speciális hangterápiás tárgyak is megtalálhatók.

Mivel a vállalat vidéki telephelyekkel is rendelkezik, ahonnan a kollégák gyakran érkeznek a budapesti irodába, ezért az ő igényeiknek megfelelően hot desking terület került kialakításra, ahol wifi elérhetőséggel végezhetik munkájukat. Ez az igazán rendhagyó megoldás többszörösére növeli az utazó kollégák produktivitását.

A Syngenta-projekt abból a szempontból volt különleges, hogy a megrendelő igen fogékony, igényes és nyitott volt a DVM group jövőbe mutató belsőépítészeti koncepciójára. Kiemelt cél volt a legoptimálisabb munkakörnyezet kialakítása, amely megalkotásához a megrendelő egyéni igényei voltak iránymutatóak. A design & build szemlélet – vagyis, hogy a tervezés és a kivitelezés egyetlen cég átfogó munkája során valósul meg – révén hatékony és kiemelkedő minőségű iroda került átadásra, amit az iroda.hu elismerése is alátámaszt.

A DVM group szellemisége segítette a kreatív megoldások kibontakozását a projekt során, mégis a realitások talaján maradt a megvalósítás, a kivitelezés és a környezettudatosság terén.

Kovács Attila

A DVM group tulajdonos ügyvezető igazgatója, az Év Irodapiaci Szereplője 2011 Közönségdíj nyertese.

Kovács Attila, DVM Group

Kovács Attila, DVM Group - Fotó: Szilágyi Stefánia 

Az Év Irodapiaci Szereplője 2011 díjért folyó versenyben olyan prominens személyek vettek részt, mint Dr. Árendás Gergely, a WING vezérigazgató-helyettese, Kay-Uwe Blandow, az IVG Magyarország Kft. Vezérigazgatója vagy Furulyás Ferenc a Jones Lang La Salle ügyvezető igazgatója. Egy ilyen erős mezőnyben igazán megtiszteltetés a szavazók és a szakmai zsűri elismerése.

A 100%-ban magyar tulajdonú DVM group alapítója, tulajdonosa és egyben 17 éve – a kezdetek óta – ügyvezető igazgatója. A BME Építészmérnöki Karán ösztöndíjas hallgatóként utolsó éve egy részét az Amerikai Egyesült Államokban töltötte. Diplomakészítés közben már egy amerikai építészcég, a DL International irodájában kapott állást. Az egyetem elvégzése után a BDG McCollnál helyezkedik el, amely cégnél a budapesti, illetve a londoni központban is kipróbálhatta magát. Angliából hazatérve az angolszász cégmodelleket szem előtt tartva alapította meg a DVM groupot 1995-ben. Az újító cég úttörő szerepet vállalt Magyarországon a komplex design & build szemlélet bevezetésében és népszerűsítésében. Karrierjéhez a közelmúltból olyan projektek kötődnek, mint a FIABCI díjas Eiffel Tér Irodaház vagy a volt Pesti Hírlap székház épületében újjáéledő Eiffel Palace.

Forrás: LanceCom Kft.Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
- Irodaberendezés
- Középületek berendezése
 
 

 

Adatvédelmi nyilatkozat          Az oldal üzemeltetője: WEBműHELY kft. Impresszum, jogi nyilatkozat