Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Napenergia hasznosítás, napkollektor - Épinfó

THERMO Kft.

http://www.thermo.hu
1122 Budapest, Krisztina krt. 27. T/f: 356-2046, 212-1955
Épületgépészeti szaküzlet:
1122 Budapest, Maros utca 11. Tel: 356-7619
E-mail: thermo@thermo.hu

Napkollektoros rendszerek tervezése használati melegvíz készítésre, medencefűtésre, fűtésrásegítésre. Napenergiahasznositású lakóépületek épületgépészeti tervezése hagyományos és a japán OM SOLAR rendszerekkel. Német ROTH® megbízható, tartós sík- és vákuumcsöves napkollektorok, tartozékok importja, kis- és nagykereskedelmi forgalmazása. Nyári medencefűtésre speciális, ROTH HelioPool® nyári úszómedencevíz-készítő átfolyásos napkollektor szerelési anyagokkal és szivattyúvezérléssel. Aktuális árak e-mailben kérhetők. Több száz működő referenciaépület.


Menerko Kft.

http://www.menerko.hu

Napelem forgalmazás.


Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

http://www.terranteto.hu

Generon tetőrendszer integrált napelemmel


Tokyo Solar Hungary Kft.

http://www.tokyosolar.hu

TOKYO SOLAR vízmelegítő napkollektorok kis- és nagykereskedelme. A Tokyo Solar Kft. hosszú évek óta foglalkozik napkollektorok viszonteladásával, nagykereskedelmével. Az Ön igényeit tartottuk szem előtt, és olyan gazdaságos, gyors megtérülésű napkollektorokat forgalmazunk, amelyekkel mindenki számára elérhető az ingyenes napenergia - annak érdekében, hogy kisebbek legyenek a jelenleg nagyon magas havi családi és céges kiadások, kisebb legyen a havi rezsi, az áram- vagy a gázszámla.


VELUX Magyarország Kft.

http://www.velux.hu

Napkollektorok és használati melegvíz előállítására alkalmas szolárrendszerek.


Tegola Ungarese Kft.

http://www.tegolazsindely.hu

A Tegosolar valódi fotovoltaikus zsindely, amely elektromos áram közvetlen előállítására alkalmas, és beilleszthető bármely Tegola Canadese zsindellyel készült fedésbe. Minden egyes Tegosolar panel 11 db napelemet tartalmaz, együttes teljesítményük 68 Wp. A kábelek a tetőhéjaláson kívül, de védetten - réz vagy titáncink védőburkolat alatt - találhatók. Előnyei: hajlékony, ezért felrakása egyszerű, a tervezőknek maximális szabadságot nyújt bármilyen kreatív tetőforma kialakításához; súlya csekély; robusztus és tartós, nem tartalmaz üveget, tehát a felülete járható, és nem tükröz; szórt fényben illetve részleges takarás mellett is üzemel; jó teljesítményt nyújt még kedvezőtlen fekvés vagy hajlásszög esetében is, akár homlokzatokon vagy lapostetőkön is.


Permanent Kft.

http://www.permanent.hu

Melegvíz előállítása napkollektorral, fűtés/hűtés, melegvíz előállítás hőszivattyúval. Elektromos áram termelés szélgenerátorral, napelemmel, vízturbinával.


Naplopó Kft.

http://www.naplopo.hu

Napkollektoros napenergia-hasznosító rendszerek tervezése, kivitelezése, gyártása.


Kadartech

http://www.kadartech.hu

Műszaki tanácsadás. Műszaki-rendszerszintű megoldások sok év tapasztalata alapján.


DIRECT-LINE Kft.

http://www.dldh.hu

Rozsdamentes termékek gyártása, forgalmazása, tervezése. Napkollektor rendszerek.


Wagner Solar Hungária Kft.

http://www.wagnersolar.hu

Megújuló energiaforrások hasznosítása, tervezés, forgalmazás, kivitelezés. Napenergia hasznosítás: fotovillamos és hőhasznosító rendszerek /melegvíz, fűtésrásegítés, medencefűtés/. Beszállító: Wagner Solar Technic.


napenergia.lap.hu

http://napenergia.lap.hu


SOLTEC Kft.

http://www.soltec.hu

Sík- és vákuumcsöves kollektorok, hidraulikai és szivattyú egységek, vezérlések, tárolók. Heat Pipe SA-HP140 kompakt napkollektoros használati melegvíz készítő berendezések. Solarpool polipropilén medencevíz melegítő abszorber. Kyocera napelemek.


REHAU Kft.

http://www.rehau.hu


Napenergia hasznosítás

Roto Sunroof Energiatető, szolár kerti zuhanyzó, napkollektorok

 

A napkollektorokat elsősorban a használati melegvíz előállítására használjuk, az átmeneti időszakban, tavasztól őszig. Alkalmazhatóak fűtésrásegítésre is, ekkor azonban lényegesen nagyobb felület beépítése szükséges, és felmerül a kérdés: mi legyen a kollektorok által nyáron megtermelt, nagy mennyiségű hővel? Ezért akkor célszerű napkollektort fűtésrásegítésre alkalmazni, ha ezt a hőt el is tudjuk helyezni, például a nyáron használt kerti úszómedence vizének a felmelegítésére.

Jól hasznosíthatjuk a nagyobb kollektorfelületet talajszondás hőszivattyús rendszer kiegészítésére is. A kollektorokkal nyáron megtermeljük a használati melegvizet, a felesleges hőt pedig a szondákon keresztül levezetjük a talajba, pótolva ezzel a hőszivattyú által télen kivont meleget. A hőszivattyú így még gazdaságosabban működhet, hiszen télen előmelegített talajból fűt.

Fontos, hogy a napkollektorokat ne keverjük össze a napelemekkel. A kollektor melegvizet állít elő, a napelem elektromos áramot. A napelem akkor is működik, ha nem süt a nap, ezért fotovoltaikus elemnek is nevezik.

A napenergia hasznosítása elsősorban a tetőfelületeken történik, erre ma már a gyártók is felkészültek. Egyre több az olyan, tetőfedéshez kapcsolódó rendszer, amelybe napenergiahasznosító kiegészítőket integrálnak. Néhány példa:

RENOLIT Magyarország Kft.

VELUX Magyarország Kft.

Rheinzink Hungária Kft.

  • QUICK STEP® – SolarThermie fémlemez fedéssel kombinált rejtett napkollektor melegvíz készítéshez
  • QUICK STEP® - Solar PV fémlemez tetőfedési rendszer elektromos áram termeléshez - www.rheinzink.hu 

ROTO Elzett Vasalatkereskedelmi Kft. - Tetőablak Üzletág

  • Vízmelegítésre és a fűtés támogatására alkalmas Roto Sunroof szolár-rendszer, photovoltikus modulokkal történő kialakítás esetén áramtermelésre is - www.roto.hu

TOVÁBBI GYÁRTÓ, FORGALMAZÓ CÉGEK:

Jüllich Glas Holding

Pannon Solar Innovációs Kft. 

  • Napkollektorok, vezérlési rendszerek, hőtároló tartályok, komplett rendszerek, fotovoltaikus rendszerek - www.pannonsolar.hu

Viessmann Fűtéstechnika Kft.

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Blog

A szanitermodul

Tervrajz készítés 2021. 12. 07.

A családi házak tervei sok esetben csak az előírt, M=1:100 léptéknek megfelelő részletességgel készülnek el. Ezeken a terveken gyakori, hogy a fürdőszobákban alkalmazott szerelőfal helyzete nincs megoldva

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?