Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakkönyv

< >

A világ építészeti remekművei

Építészet 2009. 03. 14.

Kossuth Kiadó Zrt. 2009

  • Szerző: Janice Anderson
  • Illusztráció: színes fotókkal
  • Oldalak száma: 256
  • Borító: keménytábla
  • ISBN: 9789630957779 
  • Fordító: Németh Dorottya

Az építészet az egyetlen művészeti ág, amellyel mindenki közvetlen kapcsolatba kerül, és amelyről mindenkinek van véleménye. E könyv azzal a céllal készült, hogy felkeltse az olvasó érdeklődését a részben már ismert építészeti emlékek iránt, és megmutassa azokat, amelyek még nem közismertek. Továbbá a turistákat is arra szeretné biztatni, hogy keressék fel ezeket a csodálatos épületeket, hiszen bármilyen kiváló minőségűek is a fotók, valójában épphogy csak ízelítőt adhatnak az eredetiről.

Elsősorban olyan épületeket választottunk ki, amelyek viszonylagos épségben maradtak fenn, jóllehet esetenként nem a legjobb állapotban vannak. Mivel ez a könyv az átlagolvasóhoz szól, a lehetőségekhez mérten igyekeztünk kevés szakszót és -kifejezést használni. Nem az építészet történetét kívántuk megírni, sem pedig eldönteni, mi jó és mi nem. Inkább egyfajta képekkel illusztrált építészeti útmutató elkészítését tűztük ki célul, amelybe az általunk legszebbnek vagy legérdekesebbnek tartott épületek kerültek bele. Igyekeztünk a világ minden tájáról példákat hozni az ókortól egészen napjainkig, így nem csupán a nyugatinak nevezett civilizáció remekműveit ismertetjük meg az olvasóval. Olyan kultúrákból is merítettünk, amelyekben a művészet és a kézművesség közötti határvonal kevésbé éles.

Természetesen a világ építészeti csodáinak csak egy kis hányada fért bele könyvünkbe. Ezek többsége nyugat-európai. Választásunk nemcsak azért esett rájuk, mert az olvasó is jobban ismeri őket, hanem azért is, mert a különböző építészeti stílusok ezeken az épületeken figyelhetők meg a legjobban.

  • Ára: 6.460 Ft 
  • Listaár: 6.800 Ft
  • Megtakarítás: 5%

Megrendelhető a Libri honlapján » 

Forrás: Libri
< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?