Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakkönyv

< >

Az energiatakarékos építkezés kézikönyve

Független szakinformációk a nagyobb energiahatékonyság érdekében

Z-PRESS Kiadó 2006

  • Szerző: Thomas Königstein 
  • Oldalak száma: 222
  • Borító: Puhatáblás, ragasztókötött
  • ISBN: 9789639493322
  • Fordító: Dr. Szalma Julianna

Egy építkezés során - függetlenül attól, hogy egy új ház építésén vagy egy régi felújításán dolgozunk - egyaránt fontos szerepet tölt be a ház lakóinak kényelme és egészsége, valamint az energiatakarékosság.

A szerző szemléletesen és közérthetően mutatja be, hogy az energiatakarékosság az építkezés során nem lemondást és korlátokat jelent, épp ellenkezőleg, a kényelmet, a jó közérzetet, a magasabb minőséget és az értékállóságot biztosítja házainkban.

A rövidre szabott épületfizikai bevezetést és a legfontosabb modern építő- és szigetelőanyagok bemutatását követően megtudhatjuk, hogy hol és milyen mértékben kell szigetelnünk, hogyan gondoskodhatunk házunk légmentességéről. Irányt mutat a nyílászárók, a szellőztető rendszer, a fűtés kiválasztása, a napenergia kihasználásának lehetőségei között, szempontokat nyújt az egyedi mérlegeléshez.

Ez a könyv hozzáértő segítség, amely semleges, független szakinformációkat ad olvasói kezébe, hogy az építkezés folyamán a pincétől a tetőig, az építő- és szigetelőanyagoktól az épületgépészetig mindig az energiatakarékosság, vagy jobban mondva az energiahatékonyság jegyében hozott helyes döntések születhessenek.

  • Ára: 2.831 Ft 
  • Listaár: 2.980 Ft
  • Megtakarítás 5%

Megrendelhető a Libri honlapján »

Forrás: Libri

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?