Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani.

Mivel egyre többen gondolkoznak azon, hogy zsaluziával oldják meg otthonuk árnyékolását, az alábbiakban a Zsaluzia világ  csapata összegyűjtötte a legfontosabb tényezőket, amiket vásárlás előtt tudni kell.

Állítható zsaluzia lamellák

Páratlan fényszabályozást kínál!

Míg a redőnyök esetében lehetetlen úgy félárnyékot teremteni a lakásban, hogy közben a betekintés elleni védelem ne szenvedjen csorbát, addig a zsaluzia forgatható és dönthető lamellái esetében ez nem okoz problémát. Ez a kültéri árnyékoló ugyanis az egyetlen, mely képes úgy félárnyékot teremteni bármelyik helyiségben, hogy közben megóvja magánéletünket is, lévén a redőnylécek megfelelő forgatásával a fény a kívánt mennyiségben juttatható otthonunkba, ellenben ez a nyílászáró átláthatóságát közben nem veszélyezteti.

A lamellák és a tokszerkezet is színezhető!

A zsaluzia esetében mindemellett a személyre szabhatóság sem jelenthet akadályt a választáskor! Nemcsak mérete igazítható az ablaknyílásokhoz, hanem a megjelenése is, ezáltal a lamellák és a tokszerkezet egyaránt színezhetők, sőt mi több, az eltérő árnyalatok alkalmazása sem probléma. Az árnyékoló ezzel már önmagában igazán mutatóssá tehető, de a homlokzathoz viszonyítva is kellemes összképet, bizonyos esetben kontrasztot képezhetünk vele, ezzel egészen új megjelenést biztosítva otthonunknak.

Zsaluzia zárt lamellákkal

Nemcsak nyáron, télen is hasznos!

Nagyon sokan csak azért vásárolnak maguknak árnyékolókat, hogy azzal nyáron megóvják lakásukat a túlmelegedéstől, de egy zsaluzia nemcsak a legmelegebb évszakban, hanem az év minden időszakában, akár még télen is hasznos segítség lehet. Esténként képes például megóvni magánéletünket a kíváncsi tekintetektől, teljesen leeresztett és zárt állapotában pedig extra hang- és hőszigetelést is kínál. Utóbbi különösen a nagy hidegben és szeles időben igazán hatékony, hiszen a lamellák zárásával egy extra légréteget húzhatunk nyílászáróink elé, így azokat nem éri közvetlenül egyetlen olyan hatás sem, mely negatív befolyást gyakorol a hőcserére. Ezzel hosszabb távon rengeteget spórolhatunk fűtési és hűtési költségeinken egyaránt!

Zsaluzia

Motorizálható és automatizálható!

A modern jelző használata teljesen általánosnak tekinthető a zsaluziára, hiszen nemcsak megjelenése korszerű, hanem a tudása is. Ez leginkább motorizálható jellegéből fakad, lévén az elektromotorral kiegészített árnyékolót a kapcsolódó távirányítóval gombnyomásra mozgathatjuk, ami nemcsak rendkívül kényelmes megoldás, hanem az automatizálás alapjának is tekinthető. Az automatizálás különféle szenzorokkal és időzítőkkel valósítható meg a gyakorlatban, ezáltal az árnyékolót érzékennyé tehetjük a fényre, az időjárásra, de akár azt is megadhatjuk neki, hogy reggelente mikor engedje át az első napsugarakat, esténként pedig mikor zárja ki otthonunkból a külvilágot. Ezzel a futurisztikus megoldással biztonságban tudhatjuk nyílászáróinkat és árnyékolóinkat a nagy széltől vagy a vihartól, sőt mi több, egy okostelefon vagy egy számítógép segítségével akár a világ másik feléről is irányíthatjuk őket, ha szükséges.

A betörők ellen is védelmet biztosít!

A hatékony árnyékolás, a kiváló megjelenés és a rengeteg lehetőség mellett a zsaluzia vásárlása mellett szól még az is, hogy képes extra védelmet biztosítani otthonunknak. A masszív alumíniumszerkezet már önmagában eltántorítja az illetéktelen behatolókat, hiszen leeresztett és összezárt állapotban a rendszert képtelenség gyorsan és hang nélkül megkezdeni. Tovább növelhetjük házunk biztonságát a motorizálás és az automatizálás alkalmazásával, hiszen segítségükkel egy hosszú távollét, például egy nyaralás esetén is beállíthatjuk, hogy árnyékolóink maguktól mozogjanak, ami azt a hatást kelti, mintha valaki mindig otthon tartózkodna.


Zsaluzia világ

Zsaluzia világ

https://www.zsaluziavilag.hu

 

 


< >

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?