Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Felújítás gyorskötő anyagokkal

Épületfelújítás 2013. 03. 26.

Felgyorsult építőiparunk egyre nagyobb elvárásokat támaszt a gyártókkal és termékeikkel szemben. A kivitelezők a szorított határidők miatt folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogyan lehetne az időjárástól függetleníteni és felgyorsítani a technológiai folyamatokat.

A hidegburkolás ebből a szempontból speciális esetben van. Ma már minden gyártó széles választékot tart, így könnyen el tudjuk dönteni, hogy melyik terméket hova kívánjuk használni. A termékválasztékok kialakítása során viszont kevésbé veszik figyelembe a termékek felhordhatóságának körülményeit! A weber, nemzetközi tapasztalatának köszönhetően minden felmerülő problémára nyújt megoldást, legyenek azok akár például a bevezetőben említett speciális esetekhez szükséges gyorskötő anyagok is.

Gyorskötő anyagokat általában szűk határidők esetén alkalmazunk, s mint nevük is mutatja, különleges összetételüknek köszönhetően ezen anyagok kötésideje egy normál anyag kötésidejéhez képest akár egyharmadára is lecsökkenhet.

Vegyünk egy gyakorlati példát: egy üzlethelyiség burkolatát kell felújítani egy hétvége alatt. A helyiségek padlóját a 3mm-nél nagyobb felületi egyenetlenség miatt célszerű kiegyenlíteni, az egyik helyiségben lefolyóvíz elleni szigetelést is kell készíteni. A felhasználandó termékek kiválasztásakor azonban nem csak a burkolatragasztók közül választhatunk gyorskötésű anyagot, hanem az aljzatkiegyenlítéshez és vízszigetelési munkálatokhoz is.

Az aljzatkiegyenlítés megkezdése előtt minden esetben válasszuk a terméknek és alapfelületnek megfelelő alapozót. Nedvszívó alapfelületek esetén weber.niv primert, nem nedvszívó felületek esetén (pl. meglévő csempeburkolat) alkalmazzunk weber.col bondprimer tapadóhidat.

Az alapozás után (a megfelelő kivárási idő elteltével) a kiegyenlítést végezzük weber.niv rapid gyorskötő aljzatkiegyenlítővel. Kötésideje 3-5 óra centiméterenként.

Ahol vízszigetelési igény lépne fel, ott alkalmazzuk a weber.tec Superflex D2 (Superflex D2) kétkomponensű, vegyi gyorskötésű vízszigetelő habarcsot. Az anyag kiválóan alkalmas kül- és beltéri használatra, teraszoknál, vízszigetelésre pincefalaknál, medencéknél, tartályoknál is. Mivel nem cementkötésű, így kötése sokkal kevésbé érzékeny az időjárási körülményekre. A habarcs 4 óra elteltével közvetlenül burkolható. Mindig használjunk rendszertermékeket, jelen esetben pl. a weber.tec 829 (Superflex 75/4) hajlaterősítő szalagot.

Jelentős időmegtakarítás érhető el továbbá gyorskötő burkolatragasztó alkalmazásával. A weber.col rapid gyorskötésű ragasztóhabarcs kötésideje/járhatósága kb. 3 óra. Fugázását 8 óra elteltével lehet megkezdeni weber.color comfort illetve weber.color perfect fugázóanyagokkal.

Összességében elmondható, hogy az építőipar olyan elvárásai mellett is - mint a technológiai folyamatok felgyorsítása -, meg tudjuk teremteni a minőségi burkolás lehetőségét. A fentieket figyelembe véve mindenféleképpen érdemes körültekintően megválasztani az ilyen speciális esetekhez alkalmazható anyagokat.

weber gyorskötő anyagok

  1. alapfelület (aljzatbeton, esztrich, meglévő burkolat stb.)
  2. alapozó réteg weber.niv primer vagy weber.col bondprimer
  3. weber.niv rapid gyorskötő, önterülő aljzatkiegyenlítő
  4. weber.tec Superflex D2 (Superflex D2) gyorskötő, kétkomponensű vízszigetelés
  5. weber.tec 829 (Superflex 75/4) hajlaterősítő szalag
  6. weber.col rapid, gyorskötő csempe és burkolatragasztó
  7. weber.color comfort vagy weber.color perfect flexibilis fugázóanyagok

 

Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.

www.weber-terranova.hu

 

< >

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?