Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

BEFAG Készparketta antibakteriális felületkezeléssel

Az antibakteriális bevonatú készparketta  lakásokban is ajánlott, fokozott érzékenység vagy immunitási problémák esetén
Az antibakteriális bevonatú készparketta lakásokban is ajánlott, fokozott érzékenység vagy immunitási problémák esetén

A BEFAG készparketta szerkezete három részből áll. Alsó és középrétege fenyőfából, járófelülete kemény fafajokból készül, melyek színválasztéka a burkolandó tér hangulatához igazítható felületet eredményez.

A készparketta alsórétegét fenyő furnér felhasználásával készítik, biztosítva ezzel a leggazdaságosabb termelést és a termék stabilitását. A furnér gyártása és felhasználása közben keletkezik a legkevesebb hulladék.

A középréteg anyaga és fektetési iránya garantálja a termék rugalmasságát, mérettartósságát. A felhasznált fenyő elemek száliránya merőleges a készparketta hossztengelyére, így biztosítva annak stabilitását.

A BEFAG készparketta egyedi megjelenését a többszörösen, kézzel válogatott, valódi fa járóréteg adja meg. A készparketta felületét nyolc rétegben lakkozzák kiváló minőségű, UV fényre keményedő akryl-lakkal. A nyolcadik réteg tartalmazza az antibakteriális lakkot. Mit is jelent ez?

A nanorészecskéket tartalmazó felületkezelő anyagok előállítása, tulajdonságaik kiaknázása világszerte megfigyelhető folyamat. Ezek használatával az utóbbi években sokat javult a lakkok karcállósága, kopásállósága és UV-sugárzás elleni védőképessége.

A Henelit Lackfabrik GmbH egyik legújabb fejlesztése révén lehetőség nyílott antibakteriális készparketta felületek előállítására is. A baktériumok és vírusok egyre ellenállóbbakká válnak az újabb és újabb fertőtlenítő szerekkel szemben. Ezért is növekszik az igény olyan megoldások iránt, melyek révén továbbra is megfékezhető a különböző baktériumok, vírusok, és gombák terjedése. A kifejlesztett lakkbevonat alkalmas a fertőzésveszélynek kitett felületek hatékony, költségkímélő, az egészségre ártalmatlan és környezetbarát fertőtlenítésére.

Az ezüst széles körben alkalmazható antibiotikum, amelyet az emberiség évszázadok óta ismer.  Az ókori görögök és rómaiak már felhasználták az ezüst jótékony hatását: ezüst edényekben tartották italaikat, melyek így hosszabb ideig frissek maradtak. Az amerikai telepesek pedig megfigyelték, hogy a tej hosszú ideig nem savanyodik meg, ha egy ezüstdollárt tesznek bele. Napjainkban a homeopátiás gyógyászatban is fontos szerepet játszik az ezüst.

A Henelit Lackfabrik GmbH a fejlesztés során a legkorszerűbb nanotechnológiai eljárással készült, ezüst ionokat tartalmazó kerámia részecskéket épített be a BEFAG készparketta fedőlakk bevonatába. Ezek meggátolják a felületre került baktériumok és gombák anyagcseréjét és ezzel szaporodásukat.

Az ISO 22196 szabvány szerint elvégzett bakteriológiai vizsgálatok során az ausztriai ofi Technologie & Innovation GmbH intézet a 404.132 számú jelentésében megállapította, hogy a HENELUX Finish 22344 antibakteriális lakkal kezelt felületen a baktériumok száma az előírt 1/100 rész helyett 1/10.000 részre csökkent 24 óra alatt.

Az antibakteriális bevonatú készparketta különösen ajánlott:

  • egészségügyi intézményekben,
  • óvodákban és bölcsődékben,
  • idős vagy beteg embereket gondozó otthonokban,
  • lakásokban, fokozott érzékenység vagy immunitási problémák esetén.
< >
Bakonyerdő Zrt.
http://www.befag.hu
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Burkolatok
Parketta, fa padlóburkolat

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?