Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

BG – minőségi csapadékvíz elvezető rendszerek

BG Résfolyóka beépítés közben
BG Résfolyóka beépítés közben

A manapság igen szélsőséges időjárási viszonyok következtében lehullott csapadék sajnos nagy kárt tud okozni, amennyiben a víz megreked a felszínen, vagy beszivárog a felszín alá. Legyen szó akár lakóházakról, közutakról, kertekről, minden területen szükségszerű a lehullott csapadékvíz biztonságos és korrekt elvezetése, hiszen így megvédhetjük környezetünket a későbbi esetleges súlyos következményektől. 

A BG komplett vízelvezető rendszerei ideális megoldást nyújtanak a fent említett problémákra, a felszíni vizek gyors és kontrollált elvezetésére, a kis területű kertektől kezdve a teraszokon és utakon át egészen a hatalmas nemzetközi repülőterekig.

Az épületek körüli vízelvezetés esetén a gyakran óriási felületű homlokzatok komoly kihívás elé állítják a vízelvezető rendszert. Egyrészről nagy mennyiségű esővizet kell ellenőrzötten összegyűjtenie és a csatornarendszerbe elvezetnie, másrészről észrevétlenül a háttérben kell maradnia a feladat ellátása mellett. A BG homlokzati folyókái azonban mindkét említett elvárásnak maradéktalanul eleget tesznek.

A BG homlokzati folyóka jól illeszkedik bármely környezetbe, optimális megoldás üveg homlokzatok, bejárati portálok, lapos tetők, teraszok vízelvezetésére, tehát minden olyan felhasználási területre, ahol a folyóka beépítési mélysége korlátozott. Exkluzív megjelenésének és magas technikai színvonalának köszönhetően pedig olyan épületekhez javasolt, ahol fontos az egyedi megjelenés, hiszen a modern lapos folyóka egyben fontos építészeti dizájn elem is.

A BG termékkínálata széles, homlokzati folyókától a résfolyókáig, rozsdamentes és horganyzott anyagból, fix és állítható magasságban illetve perforált változatban is rendelkezésre áll.

A BG-FA Homlokzati folyóka 150 mm-nél alacsonyabb szerkezet esetén is beépíthető. A szigetelés magassága ebben az esetben alacsonyabb lehet és a küszöbmagasság 50 mm-rel csökkenthető. A szigetelés magassága a teljes homlokzatra érvényes. Tetőteraszi beépítés esetén a nagyobb távolságra lévő lefolyási ponthoz való bekötés a rendszerhez tartozó levezető csatornával oldható meg.

Nem közvetlenül a szigetelt felületre történő alkalmazásnál az egy oldalon perforált BG-FA Homlokzati folyóka javasolt, mivel a csapadékvizet így a szigetelt alapkonstrukcióra vagy a föld alá vezeti el. Zárt folyókatesttel a csapadék kontrollált vízelvezetésére alkalmas és a felületi vízelvezető rendszerhez csatlakoztatható.

BG Resfolyoka

Beépített BG Résfolyóka 

BG-FA Homlokzati résfolyóka minden olyan terület csapadékvizének az elvezetésére használható,  ahol a vízelvezetésnek első szempillantásra nem szabad láthatónak lennie, mint pl. vakolt illetve üvegezett homlokzatok esetén. A szilárd anyagok bejutását a rács akadályozza meg, és egyúttal lehetővé teszi a folyóka tisztántartását, tisztításához a rácsot egyszerűen csak le kell emelni.

Olyan építészetileg igényes felületeknél, ahol a vízelvezetés és az esztétika is kiemelkedő szerepet játszik, a BG-SA Résfolyóka rátét az ideális megoldás. A 18 mm széles rés alkalmas különböző felületek elhatárolására, teherbíró képessége max. 250 kN. Minden BGU Univerzál, BGF Lapos és az új technológiával készült Filcoten folyókához illeszkedik. Az aszimmetrikus résfolyóka függőleges felületek mellé, mint lépcsők, kőfalak, falak esetén, egy oldalról csatlakoztatható. Tisztítása rendkívül egyszerű, melyet a tisztító akna elem tesz lehetővé.

A Hydro BG Kft., mint az ausztriai Graspointner Holding magyarországi tagja a Graspointner GmbH által gyártott homlokzati folyókákon kívül beton vízelvezető rendszereket, közlekedési elemeket, és a vasút számára gyártott kész betonelemeket is forgalmaz.

Hydro BG Logo

Hydro BG Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Felszíni vízelvezető rendszerek, folyókák

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?