Utolsó frissítés: 2022-01-17

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

BG – minőségi csapadékvíz elvezető rendszerek

BG Résfolyóka beépítés közben
BG Résfolyóka beépítés közben

A manapság igen szélsőséges időjárási viszonyok következtében lehullott csapadék sajnos nagy kárt tud okozni, amennyiben a víz megreked a felszínen, vagy beszivárog a felszín alá. Legyen szó akár lakóházakról, közutakról, kertekről, minden területen szükségszerű a lehullott csapadékvíz biztonságos és korrekt elvezetése, hiszen így megvédhetjük környezetünket a későbbi esetleges súlyos következményektől. 

A BG komplett vízelvezető rendszerei ideális megoldást nyújtanak a fent említett problémákra, a felszíni vizek gyors és kontrollált elvezetésére, a kis területű kertektől kezdve a teraszokon és utakon át egészen a hatalmas nemzetközi repülőterekig.

Az épületek körüli vízelvezetés esetén a gyakran óriási felületű homlokzatok komoly kihívás elé állítják a vízelvezető rendszert. Egyrészről nagy mennyiségű esővizet kell ellenőrzötten összegyűjtenie és a csatornarendszerbe elvezetnie, másrészről észrevétlenül a háttérben kell maradnia a feladat ellátása mellett. A BG homlokzati folyókái azonban mindkét említett elvárásnak maradéktalanul eleget tesznek.

A BG homlokzati folyóka jól illeszkedik bármely környezetbe, optimális megoldás üveg homlokzatok, bejárati portálok, lapos tetők, teraszok vízelvezetésére, tehát minden olyan felhasználási területre, ahol a folyóka beépítési mélysége korlátozott. Exkluzív megjelenésének és magas technikai színvonalának köszönhetően pedig olyan épületekhez javasolt, ahol fontos az egyedi megjelenés, hiszen a modern lapos folyóka egyben fontos építészeti dizájn elem is.

A BG termékkínálata széles, homlokzati folyókától a résfolyókáig, rozsdamentes és horganyzott anyagból, fix és állítható magasságban illetve perforált változatban is rendelkezésre áll.

A BG-FA Homlokzati folyóka 150 mm-nél alacsonyabb szerkezet esetén is beépíthető. A szigetelés magassága ebben az esetben alacsonyabb lehet és a küszöbmagasság 50 mm-rel csökkenthető. A szigetelés magassága a teljes homlokzatra érvényes. Tetőteraszi beépítés esetén a nagyobb távolságra lévő lefolyási ponthoz való bekötés a rendszerhez tartozó levezető csatornával oldható meg.

Nem közvetlenül a szigetelt felületre történő alkalmazásnál az egy oldalon perforált BG-FA Homlokzati folyóka javasolt, mivel a csapadékvizet így a szigetelt alapkonstrukcióra vagy a föld alá vezeti el. Zárt folyókatesttel a csapadék kontrollált vízelvezetésére alkalmas és a felületi vízelvezető rendszerhez csatlakoztatható.

BG Resfolyoka

Beépített BG Résfolyóka 

BG-FA Homlokzati résfolyóka minden olyan terület csapadékvizének az elvezetésére használható,  ahol a vízelvezetésnek első szempillantásra nem szabad láthatónak lennie, mint pl. vakolt illetve üvegezett homlokzatok esetén. A szilárd anyagok bejutását a rács akadályozza meg, és egyúttal lehetővé teszi a folyóka tisztántartását, tisztításához a rácsot egyszerűen csak le kell emelni.

Olyan építészetileg igényes felületeknél, ahol a vízelvezetés és az esztétika is kiemelkedő szerepet játszik, a BG-SA Résfolyóka rátét az ideális megoldás. A 18 mm széles rés alkalmas különböző felületek elhatárolására, teherbíró képessége max. 250 kN. Minden BGU Univerzál, BGF Lapos és az új technológiával készült Filcoten folyókához illeszkedik. Az aszimmetrikus résfolyóka függőleges felületek mellé, mint lépcsők, kőfalak, falak esetén, egy oldalról csatlakoztatható. Tisztítása rendkívül egyszerű, melyet a tisztító akna elem tesz lehetővé.

A Hydro BG Kft., mint az ausztriai Graspointner Holding magyarországi tagja a Graspointner GmbH által gyártott homlokzati folyókákon kívül beton vízelvezető rendszereket, közlekedési elemeket, és a vasút számára gyártott kész betonelemeket is forgalmaz.

Hydro BG Logo

Hydro BG Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Felszíni vízelvezető rendszerek, folyókák

Legújabb cikkek

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Mire kell figyelni a tetőtér hőszigetelése során?

Hőszigetelés 2021. 10. 12.

A tetőtér hőszigetelésével rengeteg hőenergiát tarthatunk bent a hideg időben és a nyári hőség idején is élhetőbbé tehetjük a padlásteret, tetőteret. Spórolhatunk a fűtésköltségen és a klímára kiadott rezsiköltségen. Van azonban néhány szempont, amire figyelni kell a hőszigetelés tervezése, kivitelezése során. Többek között el kell dönteni azt is, hogy hagyományos szigetelőanyaggal vagy fújható szigetelőanyaggal dolgozunk

Mennyire éri meg napelemes rendszerbe fektetni Magyarországon?

Megéri-e napelemes rendszert tervezni egy családi házra, vagy ez inkább a nagyobb épületek, irodák, raktárak számára térül meg? Cikkünkben utánajártunk, mennyi idő alatt hozza be az árát – lakossági felhasználás esetén

Szakkönyv

Érezd magad otthon - Lakberendezés A-tól Z-ig

Lakberendezés 2021. 11. 24.
Hogyan hozzak létre egy otthont, amely az ízlésemnek, a rendelkezésemre álló térnek és az életformámnak egyaránt megfelel? Mi mutat jól és miért? Hogyan rendezzek be egy lakást, hogy abban valóban otthon érezzem magam? Napjaink egyik legnevesebb svéd lakberendezője, Frida Ramstedt világos stílusban, gyakorlati példákkal illusztrálva vezet be bennünket az otthonteremtés alapvető szabályaiba

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?