Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Egy asztalnál hazai építészek és nemzetközi szakemberek

Hírek 2011. 11. 04.

A Holcim Awards magyarországi díjátadó ünnepsége alkalmából hazai építészek, építész-szakemberek és a Holcim Awards for Sustainable Construction aranyérmeseinek részvételével zajlott a Holcim Hungária Zrt. és a ZHJ Építész Stúdió szervezésében megrendezett fenntarthatósági kerekasztal beszélgetés.

Kellemes, délelőtti szakmai találkozóra invitálta a Holcim a magyar tervezőket, tervezőirodákat most csütörtökön a ZHJ Építész Stúdióba. A workshop a Holcim Awards aranyérmeseivel biztosított kötetlen beszélgetést olyan magyar szakemberek számára, akik elkötelezettek a fenntartható építészet és a fenntartható fejlődés iránt. Az esemény kiváló alkalmat kínált a kapcsolatépítésre is, hiszen jeles hazai szakemberek is képviseltették magukat a rendezvényen. A Holcim Awards idei győztese, Tim Edler a modern technikának köszönhetően Skype segítségével kapcsolódott bele a beszélgetésbe.

A 2011. évi Holcim Awards verseny aranyérmét és a vele járó 100 000 dollárt a zsűri a Berlin szívében található, az UNESCO Világörökség részét képező Múzeum-szigeten megvalósított projektért ítélte oda. A Flussbad-városterv egy kulturális örökségben gazdag területet rehabilitálna a Spree folyó egy alulhasznosított ágának természetes, 745 méter hosszú "úszómedencévé” alakításával. A projekt keretében 17 olimpiai medencének megfelelő nagyságú fürdőterületet alakítanának ki, javítva a város lakóinak életminőségét és a folyó ökológiáját.

Korábban a 2008-es európai regionális döntő aranyérmét Janesch Péter és építész csapata nyerte a kormánynegyed terveit is magába foglaló "Négy negyed, egy egész" című pályázatával.

A mai workshop a Flussband projekt bemutatásával indult, majd Z. Halmányi Judit ismertette a Duna-stratégiát. Ezt követően a Városi Tájkép Csoport jóvoltából az érdeklődők megismerhették az Uszálystrand projektet. A programot lezáró kötetlen beszélgetésen az aranyérmes Tim Edler, az esemény házigazdája, Z. Halmányi Judit, Szőllőssy Barbara, Pyka Zsolt és a további meghívott vendégek tapasztalatot cseréltek egy esetleges közös munka megvalósítási lehetőségéről.  A találkozó moderátora és a program kurátora Martinkó József volt.

A nyertesekről – a tervezőcsapatokról, a pályázatokról és a képekről – az alábbi honlapon található bővebb információ angol és olasz nyelven: www.holcimawards.org/eur 

Forrás: Grayling

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?