Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

1,6 milliárd épületek energetikai korszerűsítésére

Hírek 2011. 07. 22.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1,6 milliárd forint keretösszegben ír ki pályázatot energiahatékonysági felújításokra, energiatakarékos új otthonok építésére az Új Széchenyi Terv Zöld Beruházási Rendszer keretében.

A Mi otthonunk felújítási és új otthon építési Alprogram forrásait a nemzetközi szén-dioxid kvótaértékesítés bevételeiből biztosítják. A hagyományos építésű, 1992 előtt épült ingatlanok komplex energetikai korszerűsítésére valamint új építésű otthonok magasabb hatékonysági szintre fejlesztésére egyaránt lehet pályázatot benyújtani.

A már meglévő épületek esetében (pl.: a nyílászárók cseréjére, hőszigetelésére, árnyékolásra,  fűtési és használati melegvíz rendszerek felújítására, átalakítására, hővisszanyerő szellőzési rendszerre, a megújuló energiafelhasználás elősegítésére) lakásonként legalább 50-60 százalékos energia-megtakarítás esetén, legfeljebb 3-5 millió forint támogatás nyerhető el, mely a teljes beruházási érték 40-50 százalékát fedezheti. Az új lakások esetében a forrás összege lakóegységenként 4-6 millió forint, ennek célja az épületek A vagy A+ kategóriás energetikai szintjének elérése.

A támogatás minden esetben vissza nem térítendő, utófinanszírozású, a pályázatok  2011. augusztus 15. és 2011. október 30. között, vagy a keret kimerüléséig nyújthatók be.

Az október 19-20-án a Material Event Centerben megrendezésre kerülő CEP® Clean Energy & Passive House Expo azokat a termékeket és szolgáltatásokat mutatja be, amelyekre igénybe vehető a fent említett felújítási  és új otthon építési pályázati forrás.

A rendezvény fővédnökei

  • Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma és energiaügyi államtitkára,
  • Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke és
  • Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke

Szakmai partnereink között  tudhatjuk a Építési Vállalkozók Országos Szövetségét, a Magyar Mérnöki Kamarát, a Magyar a Passzívház Szövetséget, a Magyar Építőanyagipari Szövetséget, a Magyar Épületgépészek Szövetségét és a KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesületet.

A rendezvényre

  • 70 kiállítót,
  • 1300 látogatót és
  • 500 konferenciahallgatót várunk.

A CEP® kiemelten foglalkozik a következő témákkal:

  • épületek energiahatékony építése, felújítása
  • zéró energiafelhasználású és alacsony energiájú házak
  • passzív házak, felújítás passzívház komponensekkel
  • intelligens épületek, épületautomatizáció, smart metering  
  • energiaracionalizálás az épületekben, facility management (irodaépületek, ipari parkok, kereskedelemi hálózatok) - ÚJ TÉMA
  • energiatanácsadás, finanszírozás és az új támogatási rendszerek

Megjelenne Ön is Magyarország egyik vezető szakmai rendezvényén? Szeretne kiállítóként részt venni? Kérje egyedi, kötelezettségektől mentes ajánlatunkat néhány lépésben a honlapon keresztül, vagy kérdések esetén keressen bennünket a 06-1-213-4243-as telefonszámon, kollégáinkkal állunk szíves rendelkezésére!

Már bejelentkezett kiállítónk többek között:

Bitel, Rosenberg, ELMŰ, Nilan, Bauland, HERZ, LG Electronics,  Kamleitner-Budapest, Budatech, Merkapt, Zehnder, BACHL, Forelock, stb.

További információt talál a kiállítás tematikájáról a www.cep-expo.hu weboldalon.

Forrás: REECO Hungary Kft.

 

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?