Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Electrolux dust&gone – tollseprű a porszívókban

Gyártói hírek, cikkek 2011. 05. 20.

Egyedülálló megoldással jelent meg az Electrolux. A porszívóba épített tollseprűvel még egyszerűbbé és gyorsabbá válik a takarítás. A szabadalmaztatott dust&gone technológia a tavaly bemutatott, porzsák nélküli SuperCyclone és a porzsákos Jetmaxx modellekben mutatkozik be. Az új modellek az Electrolux jászberényi porszívógyárában készülnek.

Az Electrolux jászberényi porszívógyárából az elmúlt években több innovatív termék került a hazai és nemzetközi piacokra. Itt gyártják a világ legcsendesebb porszívóját, az UltraSilencer modellt, a felső kategóriás UltraOne porszívót, mely több országban is a teljesítménytesztek élén végzett, és itt készülnek az Electrolux környezetbarát porszívói is. Az idén két új modell, a porzsákos Electrolux Jetmaxx dust&gone és a porzsák nélküli Electrolux SuperCyclone dust&gone porszívók gyártása kezdődött meg Jászberényben.

Az új modellek fejlesztését megelőzte egy felmérés, melyből kiderült, hogy az európai háztartások 57 százalékában tollseprűt használnak a nehezen elérhető helyek és a bútorok portalanításához. A tollseprűnek és a hagyományos portörlő eszközöknek azonban külön tároló hely kell, és használat után ki kell rázni őket, például az ablakban vagy az erkélyen, ami nem túl higiénikus megoldás. Eddig elképzelhetetlennek tűnt, hogy a padló, a szőnyegek és a különböző kárpitok mellett a nehezen elérhető tárgyakat - mint például a lámpákat vagy a képkereteket – is le lehet takarítani a porszívó segítségével.

Az Electrolux egyedülálló, dust&gone technológiával ellátott porszívói, a beépített tollseprűvel, pontosan erre a problémára kínálnak megoldást. Porszívózás közben csak ki kell húzni a helyéről a tollseprűt, portalanítani vele a problémás területeket, és már folyatatható is a takarítás. A tollseprűt magában a porszívóban lehet tárolni, és tisztítani, tehát nem foglal helyet a szekrényben, ugyanakkor higiénikusan tisztán tartható.

Portalanítás után csak be kell tolni a helyére a kis piros tollseprűt, és a bekapcsolt porszívó automatikusan megtisztítja. Ráadásul elektrosztatikus töltést is ad a különleges anyagból készült, mosógépben mosható portörlőnek, így a következő takarításnál ismét hatékonyan szedi össze a bútorokról a port. Figyelni kell azonban arra, hogy elektromos eszközöket (pl. tévé) nem szabad vele portalanítani. A teleszkópos, összecsukható nyélnek köszönhetően a tollseprű kis helyen elfér a porszívóban, ám szükség esetén messzebbre is elér. Hajlítható fejével a nehezen elérhető helyeket, például a karnisokat, az ajtók tetejét vagy a csillárokat is egyszerű portalanítani.

A porzsákos Electrolux Jetmaxx dust&gone 34 900ft, a porzsák nélküli Electrolux SuperCyclone dust&gone pedig 39 900ft javasolt fogyasztói áron megvásárolható a szaküzletekben.

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Konyhai, háztartási készülék

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?