Utolsó frissítés: 2022-11-22

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Construma Újdonság Díjat nyert az Ablakcentrum Energia+ ablakrendszere

Gyártói hírek, cikkek 2011. 04. 12.

A Kisalföldi Presztízs Díjas vállalkozások az évek múltával is hallatnak magukról. A régió elismert gazdasági díját eddig két alkalommal is elnyerő győri Ablakcentrum Kft. ezúttal a CONSTRUMA 2011 - 30. Nemzetközi építőipari szakkiállítás Újdonság Díját nyerte el legújabb, Ablakcentrum Energia+ Ablakrendszerével. Az Ablakcentrum élen jár a fejlesztésben, ezt bizonyítja az is, hogy eddig ötször nyerte el a Magyar termék nagydíjat – kevés magyar vállalkozás mondhatja el magáról ugyanezt. A vállalkozás legújabb fejlesztése 2010-ben az ötödik Magyar Termék Nagydíjat jelentette az Ablakcentrum számára, és egyben Magyar Termék Klímabarát Nívódíj elismerésben részesült, idén tavasszal elnyerte a Kiváló Építési Termék minősítést, most pedig a korábbi Construma nagydíjat felváltó Construma Újdonság Díjat szerezte meg a győri vállalkozásnak.

A többszörös díjnyertes Ablakcentrum Energia+ Ablakrendszer technikai jellemzői alapján ma csúcsminőségnek számít Európában. Nemcsak napjaink legszigorúbb műszaki feltételeinek felel meg, hanem több évvel meghaladva azokat, a passzívházak építési követelményeinek is eleget tesz. Mindemellett ároptimalizált, széles felhasználási lehetőséget biztosító rendszer.

- Az Európai Unió elvárásainak megfelelően csökkenteni kell az épületek fűtésére felhasznált energiát, ezért a nyílászárók gyártása során a mind jobb hőátbocsátási tényező elérése lett a cél. Az építkezések során egyre nagyobb az igény az energiatakarékos épületek iránt. Az elmúlt években az ablakgyártó cégek egyre inkább tökéletesíteni próbálták a hőszigeteléssel, valamint a jól szigetelő épületburkolatok kialakításával kapcsolatos koncepcióikat. Ehhez az igényhez igazodunk mi is, mint mindig, most is élenjárunk a fejlesztésben – mondta el Prohászka Rajmund, az ötszörös Magyar Termék Nagydíjas Ablakcentrum ügyvezetője.

Az Ablakcentrum Energia+ Ablakrendszer kifejlesztése során a cég munkatársai olyan megoldást találtak, amelynek köszönhetően az új, 88 milliméteres beépítési mélységű, 6 kamrás szerkezet ára kimagaslóan jó tulajdonságai ellenére alig tér el a korábbi modell, a 70 milliméteres beépítési mélységű Ablakcentrum Classic árától. Pedig az Energia+ modell hőszigetelő képessége kétrétegű üveggel 20 százalékkal, háromrétegű üveggel pedig csaknem 40 százalékkal jobb, mint a korábbi legjobb Ablakcentrum ablaké. Egy gyenge minőségű hagyományos ablakhoz képest pedig ablak négyzetméterenként akár 70 liter tüzelőolajnak megfelelő fűtési energia megtakarítását teszi lehetővé a Construma Újdonság Díjat elnyerő ablak.

- Az elmúlt több mint két évben a gazdasági válság és az energiaár emelkedése fokozottan előtérbe helyezte az egyre jobb minőségi és hőtechnikai paraméterekkel rendelkező termékeket. A hazai nyílászáró forgalom és megrendelés is, mint minden termék az építőiparban, érezhetően megtorpant és némileg visszaesett. Napjainkban nem az új házak, lakások építése, hanem a felújítások felé tolódott el a piaci igény – fejtette ki Prohászka Rajmund. – Az Ablakcentrum a magyarországi panelprogram aktív résztvevőjeként 2001 és 2010 közt mintegy 17000 panellakás energetikai felújítását végezte el. Ennek során munkatársaink segítséget nyújtottak a pályázatok elkészítésében és a finanszírozás, a banki hitelek megoldásában, az új nyílászárók beépítését pedig a cég magasan képzett szakemberei végzik.

Az Ablakcentrum Kft. az energetikai épület-felújítások mellett számít az egyéni lakossági megrendelőkre is. Állami támogatással, vagy éppen támogatás nélkül, az otthonok nyílászáróinak magas hőszigetelő képességű, megbízható és időtálló termékekre cserélése és az otthonok energetikai felújítása lehet az egyetlen lehetséges mód, amellyel védekezhetünk a drasztikusan emelkedő energiaárak ellen és egyben növelhetjük ingatlanunk értékét is – vallják az Ablakcentrum szakértői, akik szakmai tanácsokkal, tervezéssel és kedvező fizetési konstrukciókkal várnak minden érdeklődőt.

Forrás: Goodwill PR

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Energetikai korszerűsítésre fordítják az otthonfelújítási támogatások zömét

Ingatlan 2022. 11. 21.
Bár az otthonfelújítási támogatáshoz kapcsolható kamattámogatott hitel igénylése már nem fér bele, de a megtakarítással rendelkező családok még másfél hónapig benyújthatják a felújítási munkálatokról kapott számláikat az Államkincstár felé. Az MNB adatai szerint a harmadik negyedévben 190 ezer lakóingatlan modernizálásához járult hozzá a támogatás, a legnépszerűbb felújítási cél pedig az ingatlanok energetikai korszerűsítése. A Credipass összefoglalta az otthonteremtési támogatásról szóló legfrissebb információkat

Szakkönyv

Reimholz Péter

Építészet 2022. 09. 06.

Reimholz Péter (1942-2009) a kortárs magyar építészet egyik meghatározó, ikonikus alakja. Építészetét számos díj és kitüntetés között, háromszor Ybl Miklós-díjjal és 2000-ben Kossuth-díjjal is elismerték. Munkásságának mind szorosan vett szakmai, mind közéleti, mind oktatói vonatkozása egyaránt kiemelkedő és mértékadó. A kötet munkásságának dokumentálását kívánja pótolni

Szakcikk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?