Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Canon bemutatta legújabb nagyformátumú nyomtatási megoldásait

Gyártói hírek, cikkek 2011. 04. 08.
  • Az új multifunkciós nagyformátumú nyomtatási rendszerek rendkívül sokoldalúak, és illeszkednek a felhasználók munkavégzési gyakorlataihoz
  • Az új imagePROGRAF iPF6300S és iPF8300S modellek használata rendkívül egyszerű, ezért ideális választást jelentenek olyan, nyomtatással jelenleg nem foglalkozó vállalatok számára is, amelyek belső megoldást keresnek a plakátok és marketinganyagok nyomtatására

A Canon Europe, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata a Gulf Print&Pack szakkiállításon két új nagyformátumú nyomtatót, illetve öt multifunkciós képalkotási megoldást mutatott be, mellyel tovább erősíti pozícióját a nagyformátumú nyomtatási piacon. A nagyformátumú multifunkciós megoldások a Canon imagePROGRAF modellek kiváló minőségét és pontosságát ötvözik a lapolvasási technológiával, az új imagePROGRAF iPF6300S és iPF8300S nyomatók pedig a minőség, az eredményesség és a teljes birtoklási költség tökéletes egyensúlyát kínálják.

Nagyformátumú multifunkciós megoldások

A 600 dpi optikai felbontásnak és a CIS lapolvasási technológiának köszönhetően az imagePROGRAF multifunkciós rendszerek gyors és pontos beolvasást, valamint hatékony és megfizethető rendszert kínálnak a nagyméretű grafikák és műszaki dokumentumok másoláshoz, archiváláshoz és terjesztéséhez. Legyen szó akár térképekről, rajzokról, renderelésekről, tervrajzokról, létesítmény-gazdálkodási tervekről vagy építési területek térképeiről. A megoldás ideális az építészeti, mérnöki és kivitelezési (AEC), a számítógéppel segített tervezési (CAD), a gépészeti CAD (MCAD), az elektronikai CAD (ECAD), a térinformatikai rendszerek (GIS), a gyártási, a kormányzati, a közműkezelési és a létesítménygazdálkodási piacok, továbbá a reprográfiai részlegek és a nyomtatási szolgáltatók számára.

Az új nagyformátumú multifunkciós rendszerek az öt imagePROGRAF nagyformátumú nyomtató – a 36” iPF7110, iPF750, iPF755, vagy a 44” iPF815 és iPF825 – mellett tartalmaznak egy 40” szélességű színes lapolvasót, egy 17” érintőképernyőt, egy multifunkciós készülékekhez fejlesztett beolvasó szoftvert, valamint egy reprográfiai állványt.

A felhasználók egyszerűen olvashatnak be dokumentumokat másolásra, nyomtatásra, fájlba (PDF-, JPEG- és TIFF-formátumokba) vagy e-mailbe, és az intuitív érintőképernyős felület segítségével megtekinthetik a beolvasás előnézetét, vagy kivághatják a képeket. A rendszerek emellett lehetővé teszik a kötegelt beolvasást és a nyomtatott oldallal felfelé történő lapadagolást automatikus méretfelismeréssel. Az iPF750, az iPF755, az iPF815 és az iPF825 készülékek beépített gazdaságos nyomtatási üzemmódja ábrák és próbanyomatok gyors ellenőrzéséhez ideális, így csökkenthető a termelés összköltsége és a festékfelhasználás.

Két új nagyformátumú nyomtató: imagePROGRAF iPF6300S és iPF8300S

A Canon 8 színű LUCIA EX pigmentalapú tintarendszerét használó új 24” imagePROGRAF iPF6300S és a 44” imagePROGRAF iPF8300S nagyformátumú nyomtatók ideális választást jelentenek a nagykapacitású, a fényképészeti, a próbanyomat-készítési, valamint a belső használatra szánt megoldások piacai számára. A nagyformátumú termékcsalád két új tagja nagyobb nyomtatási sebességet és széles körű munkafolyamat-kompatibilitást, valamint alacsonyabb teljes birtoklási költséget biztosít.

Az új szimmetrikus fúvókaelrendezés, illetve az akár kétszeres nyomtatási sebességet biztosító „Gyors” üzemmód használata fokozza a termelékenységet, amely nagyon rövid gyártási átfutási idő esetén jelenthet nagy előnyt. A „Próbanyomat”, „Kép” és „Gazdaságos” üzemmódok lehetővé teszik, hogy a felhasználók a nyomtatáskor kiválasszák a szükséges képminőség szintjét.  „Próbanyomat” üzemmódban élesebb szövegek és vonalak nyomtathatók – ami a nagy pontosságot igénylő próbanyomatok készítéséhez ideális – míg a „Kép” üzemmód sebességcsökkenés nélküli, nagy pontosságú szöveg- és vonalnyomtatást tesz lehetővé. A „Gazdaságos” üzemmód csaknem 50 százalékkal csökkenti a tintafogyasztást, így kiválóan alkalmazható a belső használatra szánt plakátok készítésére, vagy az elrendezés ellenőrzésére a tesztnyomtatás során.

A költségkövetés funkció a nyomtatott oldalak számát és az ezzel kapcsolatban felmerülő költségeket számítja ki, így a felhasználók nyomon követhetik a nyomtatási költségeket, és megismerhetik, valamint felügyelhetik a papírfelhasználás tendenciáit.

A nagyméretű nyomtatási feladatok tárolására mindkét modellbe 160 GB-os merevlemezt integráltak, a Gigabit Ethernet-kompatibilitás pedig gyors adatátvitelt biztosít még a rengeteg adatot tartalmazó fájlok és a nagyméretű nyomtatási munkák esetében is. A nyomtató illesztőprogram a felhasználó szakértelmi szintjének megfelelően testre szabható, és a nyomtatás a nyomtató elején található nagyméretű, világos LCD-kijelzőről vezérelhető. A Microsoft Office és PosterArtist LT szoftverek számára készült Canon nyomtatási beépülő modul segítségével a tervezésben járatlan felhasználók is professzionális plakátokat, marketinganyagokat, diagramokat, illetve egyéb nagyformátumú dokumentumokat készíthetnek.

„A nagyformátumú megoldások egyre növekvő üzleti lehetőséget jelentenek számos piaci szegmensben. A Canon új multifunkciós nagyformátumú rendszerei, valamint a két új nagyformátumú modell átfogó megoldást nyújtanak az egyre sokoldalúbb megoldásokat igénylő felhasználók számára” – mondta Yuichi Miyano, a Canon Europe LFP részlegének igazgatója.

„Ügyfeleink hazánkban is egyre rugalmasabb nagyformátumú megoldásokkal szeretnék növelni termelékenységüket. A Canon új termékei és megoldásai számos területen nyújtanak segítséget partnereink számára, így hozzájárulnak a hatékony mindennapi működéshez” – mondta Lakos László, a Canon Hungária Kft. nyomdai és nagyformátumú megoldások üzletfejlesztési menedzsere.

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?