Utolsó frissítés: 2023-01-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

2011 mérföldkő Románia megújuló energiapiaca számára

ENREG ENERGIA REGENERABILA® 

Expo Arad International

2010 és 2011 mérföldkőnek számít a romániai megújuló energiapiac fejlesztésében. A Nemzeti Cselekvési Terv megújuló energiaforrások felhasználását érintő előterjesztése után Romániának el kell kezdenie ezek kidolgozását és felépítését, melyben az állam is egyre nagyobb szerepet vállal. A REECO nemzetközi kiállítás és konferencia szervező támogatja a romániai megújuló energiapiac fejlődését és 2011. április 7-9. között immár harmadik alkalommal rendezi meg az ENREG ENERGIA REGENERABILA® vásárt Aradon. Ez az egyetlen kiállítás és konferencia Nyugat-Romániában és a régióban, amely három ország érdekeit egyesíti a megújuló energiák témakörében.

A szél- és napenergia térképek arról tanúskodnak, hogy Romániában alig található olyan terület, amely ne lenne alkalmas a környezetbarát energia előállítására. A különösen magas RES potenciált a tengeri éghajlatnak és a dél-európai fekvésének köszönheti.

Románia jelenlegi zöldenergia mennyisége megegyezik magas megújuló energia potenciállal, amely legtöbb esetben nincs kihasználva, és amely Romániát vonzóvá teszi a külföldi befektetők, fejlesztők és felhasználók számára, akik a megszokottaktól eltérően, nem a nyugat-európai országokban keresik a piacot. (Roland Berger)

Az ENREG ENERGIA REGENERABILA® nemzetközi kiállítás és konferencia a megújuló energia és energiahatékony építés és felújítás területén – az ideális hely a szakértők és kulcsfontosságú személyek találkozására. 2011. április 7-9. között az Expo Arad International Vásárközpont ad helyet Dél-kelet Európa egyik kulcsfontosságú megújuló energia eseményének, a Szerbia, Magyarország és Románia által alkotott “határmenti háromszögben”.

A nemzetközi kiállítás a következő témakörökre fókuszál: fából nyert energia, vízenergia, biogáz, napenergia, hőszivattyú és geotermális energia, valamint energiahatékony építkezés és felújítás, energetikai szolgáltatások, kapcsolt energiatermelés. A Napenergia Park, Biogáz Utca és Vízenergia Sétány külön részei a vásárnak, ahol a könnyebb átláthatóság érdekében több kiállító ezekből a szektorokból egymás mellett állít majd ki.

A kiállítás mellett szakmai konferenciák is várják az érdeklődőket a következő témákban: biogáz, napenergia, fából nyert energia, vízenergia és energiahatékonyság. Nemzetközi és helyi szervezetek, szövetségek, szakemberek és cégek mutatják majd be a legújabb trendeket, kutatási eredményeket, technológiákat és innovációkat.

További információk az ENREG ENERGIA REGENERABILA®-ról honlapunkon: www.enreg-expo.com 

Forrás: REECO Hungary Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Hogyan találjuk meg a megfelelő szobaajtókat?

Gyártói hírek, cikkek 2023. 01. 23.

A Hörmann Hungária tippjei, tanácsai beltéri ajtó választáshoz

A szobaajtók, beltéri ajtók vásárlásakor van néhány fontos szempont, amelyeket elengedhetetlen figyelembe venni a termékek kiválasztásakor. Melyik toktípus lehet a megfelelő? Milyen anyag illik a stílusunkhoz, az igényeinkhez? Az alábbi tippekkel, tanácsokkal könnyebben mehet a döntés: szeretnénk egy rövid áttekintést adni a lehetőségekről, hogy ne okozzon problémát a választás!

Szakkönyv

Reimholz Péter

Építészet 2022. 09. 06.

Reimholz Péter (1942-2009) a kortárs magyar építészet egyik meghatározó, ikonikus alakja. Építészetét számos díj és kitüntetés között, háromszor Ybl Miklós-díjjal és 2000-ben Kossuth-díjjal is elismerték. Munkásságának mind szorosan vett szakmai, mind közéleti, mind oktatói vonatkozása egyaránt kiemelkedő és mértékadó. A kötet munkásságának dokumentálását kívánja pótolni

Szakcikk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?