Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A napenergia Ingyen van. Használja Ön is!

Energia megtakarítás 2009. 11. 04.

Energiaracionalizálás alternatív források felhasználásával

Sikeres szakmai napot tartott október 29-én a Direct-Line Kft. dunaharaszti székhelyén, energiaracionalizálás témakörében. A sikeres rendezvény során a meghívottak megismerkedtek napjaink leghatékonyabb energia megtakarítási lehetőségeivel.

"Az energia árának folyamatos növekedése, a meg nem újuló források kimerülésének veszélye, a környezeti hatások felerősödése olyan kutatás-fejlesztési aktivitásokat kíván, amelyek a termelés és fogyasztás területén racionalizálási intézkedéseket tesznek lehetővé" – nyilatkozta Dr. Reith János, a cég ügyvezető igazgatója.

Véleménye szerint az energia folyamatos biztosítása a természeti környezetünkre is jelentős hatással van, így a fenntartható fejlődés szempontjainak érvényre juttatása szintén fontos kérdésként merülnek fel.

A cég vezetője szerint a ma népszerű nevén alternatívnak nevezett energiafajták használatára való áttérés számos területen indokolt lehet, ugyanis az alternatív energiák jelentős részének az árán felül egyéb előnyei is vannak. Az energiatermelés költségeinek folyamatos emelkedése mellett a környezetvédelem szempontrendszerének a bővülése is egyre inkább sietteti ezt a folyamatot. Napjainkban a műszaki szempontok sajnos még kevésbé mértékadóak a megrendelői döntésekben, az adózási szabályok sokkal inkább meghatározóak.

Szó volt róla, hogy Magyarországon évente átlagosan 1900-2200 a napsütéses órák száma. Több mint 350-szer annyi energiát kapunk teljesen ingyen, mint amennyire szükségünk van, mégsem használjuk ki az ebben rejlő lehetőségeket. Itt az ideje átértékelni gondolkodásmódunkat! A napkollektor hasznosítja a legközvetlenebb módon és a legjobb hatásfokkal a Nap energiáját. A képen látható hőenergia nyerésre kifejlesztett berendezések alkalmazását a fosszilis energia – szén, gáz, olaj – készletek jelentős csökkenése, egyre növekvő árszintje teszi napjainkban különösen indokolttá.

A Direct-Line Kft. 1991-ben alakult rozsdamentes alapanyagok és félkész termékek forgalmazására. 1996-ban a kereskedelmi tevékenység kiegészítéseként megkezdték a különböző korrózió- és saválló termékek fejlesztését, tervezését és gyártását. A cég a saját nyereségének felhasználásával kezdettől fogva jelentős összegeket fordított kutatásra, új termékek és technológiák fejlesztésére, mely tevékenység immár a vállalat egyik meghatározó irányvonalává vált. Központi telephelyükön több tudományágat átfogó Innovációs Kutató-, és Szakképzési Központ jött létre.

Forrás: Direct-Line Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?