Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Alternatív Energia Szabadegyetem - Építész Szekció

Energia megtakarítás 2009. 02. 27.

Kreditpontos konferencia (MÉK 2 kreditpont)

Minden kedves építészt szeretettel meghívunk az Alternatív Szabadegyetem Építész szekciójának konferenciájára:  

  • Helyszín: Szent István Egyetem nagy előadó (H-1146 Budapest, Thököly u. 74.).
  • Időpont: 2009. március 28. szombat 10.00 óra

A konferencia témakörei:

  • Szuper energiatakarékos épületek
  • Passzív ház, s ami a passzív házakból kimaradt
  • A jövő házai
  • A japán napházak elve, csomópontjai, tető- és falszerkezete
  • Nap és földenergia hasznosítás alapjai, külföldi és magyarországi példákkal
  • Levegőkazán, rekuperátor, hőszivattyú, termoaktivált födémmel készült épületek a fejlett nyugat-európai országokban, s mindaz, ami beépítése nélkül ma már Németországban nem adnak lakhatási engedélyt.
  • A marketing 22 vastörvénye. Hogyan tudjuk a tudásunkat eladni a mai világban?

Bemutatkozás, a konferencia szervezője:

Dr. Léderer András vagyok, a ma már 26 éve működő Thermo Kft. és a Geosolar Europe Kft. vezetője-tulajdonosa, ahol 30 ember, közöttük 15 épületgépész mérnök dolgozik. 26 éve tanítok végzős építészeket a Szent István Egyetemen, 32 éve dolgozom együtt, mint épületgépész, számos kiváló építésszel.  Az elmúlt években nagyon sokat dolgoztam, utaztam, Amerikától Japánig rengeteg tapasztalatot szereztem a jövő házai, a szuper energia racionális házak tervezésében.  

Mindannyiunk számára szükséges, hogy ezen energiák hasznosításához értsünk! Ismernünk kell az új, alternatív energiát használó épületek szerkezeteit, helyiség igényét, kialakításának módozatait, mert egyre fokozottabb az igény ezekre az épületekre. Ma már nem kell kémény, nem kell gáz, nem kell robbanófelület, de ismerni kell a geotermikus szondát, a horizontális kollektort, levegőkazánt, hőszivattyút, rekuperátort, stb. Ezt a tudást szeretném a konferencián megosztani Önökkel.

Részvételi díj:  

  • Aki az 5.000.- Ft + Áfa összegű részvételi díjat legkésőbb 2009. március 23.-ig átutalja a GeoSolar Europe Kft. KHB 10403181-31821025-00000000 számlaszámára, és részt vesz a konferencián, az átutalt összeget visszaigényelheti;
  • Aki a fent említett összeget előre nem utalja át, a helyszínen az előadásokat 10.000.- Ft+Áfa befizetése esetén hallgathatja meg, amit a későbbiekben nem utalunk vissza.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, csak az előre bejelentkezőknek tudunk helyet biztosítani! A jelentkezéshez regisztráljon: ITT »  

Regisztrálás és a részvételi díj befizetése után egy visszaigazolást fog kapni e-mailben.

Ha meglátogatja a www.levegokazan.hu  weboldalunkat, feliratkozhat hírlevelünkre is, valamint nagyon sok információs anyagot, riportfilmet is megtekinthet azokkal az építtetőkkel, akik már évek óta alternatív energiával fűtik az épületeiket.

Mindenkit sok szeretettel várunk:  

Dr. Léderer András okl. gépészmérnök, egyetemi docens
< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?