Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Kiállítások és Pro Architektura díjátadás a MÜPÁ-ban

Hírek 2008. 09. 29.

Öt építészeti témájú kiállítást nézhetnek meg mindazok, akik október 6-án, az Építészet Világnapján 17.00-kor ellátogatnak a Művészetek Palotájában megrendezett kiállítás-megnyitóra. Az idei Pro Architectura díjakat is itt adják át 18.00-kor a kiállítás megnyitót követő zárkörű rendezvényen.

A 17.00 órai eseményen azonban mindenkit szeretettel látnak az „Építészet mindenkié” címszó jegyében 5 építészeti témájú kiállítást berendező szervezők. A rendezvényen egymás mellett látható a gyermekek épített környezettel kapcsolatos elképzeléseit bemutató kiállítás, felsorakoznak az „Év háza” pályázat elődöntős épületei és a mai legnevesebb magyar állami építészeti díjat elnyert építészek munkáját bemutató Pro Architectura kiállítás is. A nemzetközi kitekintést a Visegrádi Négyek országainak 10-10 családi házat bemutató kiállítása és a nemzetközi téglaépítészeti verseny, a Brick Award díjazott épületeiből készült válogatás is biztosítja.

A kiállításokat a Kossuth-díjas Cságoly Ferenc DLA, a BME Építészmérnöki Kar Középülettervezési Tanszékének vezetője és Kálmán Ernő, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke nyitja meg. A részvételt a MÉK 1,5 továbbképzési ponttal honorálja.

(A kiállítás-megnyitón való részvétel az info@buildmarketing.hu címen történő regisztráció ellenében ingyenes.)

Legyen az építészet mindenkié

A szervezők célja azonban, hogy a tágabb értelemben vett szakmán kívül eső széles látogatói réteg is közelebb kerülhessen az építészethez, ezért nem csupán az építészeti teljesítmények iránt érdeklődő szakembereket, de a nagyközönséget is várják a kiállításra.

Magyar és nemzetközi, jelen és jövő

  • Pro Architectura díjazottak kiállítása

A 2008. évben Pro Architectura díjban részesül építészeket és munkásságukat bemutató kiállítás a budapesti díjátadás után október november folyamán a Fontos Idő című, a Wienerberger és a MÉSZ által közösen szervezett szakmai konferenciasorozat kísérőjeként ismét bejárja az országot, így megtekinthető lesz minden megyeszékhelyen.

  • Brick Award

Nemzetközi kitekintést többek között a Wienerberger Konszern által életre hívott téglaépítészeti pályázat 2004. – 2006. és 2008. évi alkotásaiból készült összeállítás biztosítja.

  • „Az év háza”

A családi házak és kis társasházak építészei számára kiírt „Év háza” pályázat azzal a szándékkal éledt fel újra, hogy a magyar építészeti díjak között ismét a neves elismerések közé tartozhasson.  

A neves szakemberekből álló zsűri garantálta az előzsűrizés során a szakmaiságot, amelyen kiválasztott 10 elődöntős épületet mutatja be a kiállítás.

Az elismerés része, hogy az itt bemutatott épületek automatikusan a Magyar Építőművészek Szövetsége által kezelt Visegrádi Négyek vándorkiállítás magyar képviselőivé válnak. 

  • A Visegrádi Négyek családi házai

A Visegrádi Négyek országainak 10-10 kiemelkedő családi házát bemutató vándorkiállítás immár második éve kerül megrendezésre Budapesten. A vándorkiállítás életre hívása azonba a Visegrádi Négyek Építészeti Társulás 2008. tavaszán történt megalakulása előttre datálódik.

Az országokat képviselő bemutatott épületeket a Visegrádi Négyek országai Építőművész Szövetségei válogatják és mutatják be a tagországokban. A Magyarországot az „Év háza” pályázat elődöntőjébe jutott 10 épület képviseli.

  • Jövővár Gyermek Képzőművészeti Pályázat kiállítása

Child be an architects – Gyerekek legyetek építészek - Giancarlo Ius. UIA alelnök emlékére A Jövővár Pályázat mellett „Magyarország, amikor felnőtt leszek” témában meghirdetett rajzpályázatra érkezett legjobb művekből létrehozott kiállítást a szervezők az idei UIA (International Union of Architects – Építészek Nemzetközi Szövetsége) kongresszus ideje alatt elhunyt Giancarlo Ius, UIA alelnök emlékének szentelik, az ezen a kongresszuson elhangzott Child be an Architect – Gyerekek legyetek építészek! témájú felhívása apropóján. 

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

További információ kérhető az info@buildmarketing.hu címen, a (1) 439-0567 számon, illetve a részletes program megtalálható a www.meszorg.hu oldalon.

Forrás: Build&Invest

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építészeti tervezés
Tervezés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?