Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Flow Fesztivál

Hírek 2008. 05. 07.

A Szerbiában hamarosan megrendezésre kerülő Flow fesztivál tanácsadó testületében a Kortárs Építészeti Központ is képviseltette magát, az osztrák európai és nemzetközi ügyi minisztérium meghívására.

A kulturális különbségek adják meg az újvidéki flow-fesztivál alaphangját

Sajtóközlemény Bécs, 2008. április 30., szerda (APA/OTS-Hírvonal)

Mintegy 80 művész és tudós vesz részt a programindító májusi újvidéki flow-fesztiválon. A Párbeszéd a Kultúráért és a Tudományért elnevezésű programsorozat alaphangját a kulturális különbségek adják. A 10 Duna menti országból érkező, 20-35 éves résztvevők közösen fejlesztenek majd ki különböző projekteket a nyitottnak meghagyandó, fönntartható folyamatban.

A fesztivált főleg olyan kulturális és tudományos alkotóknak rendezik, akik éppen valamilyen nagy cselekedetük befejezése előtt álnak. A flow független platformot biztosít nekik, amelyen hosszan tartóan együtt tudnak működni. Az eseménysorozatnak először lesz helyszíne Újvidék, a vajdasági székváros kulturális sokszínűsége miatt. Kezdeményezője az osztrák európai és nemzetközi ügyi minisztérium volt az ERSTE Alapítványal együttműködve. A különböző európai kísérleti területek összekapcsolásával szabad folyást akartak adni a modern kultúra kiteljesedésének. A fesztivált minden évben meg szeretnék rendezni valamelyik Duna menti városban.

A flow Szerbia első Open Space (szabadtéri) programja. Az Open Space egy nemzetközileg elismert munkakörnyezet, amelyben az egyenlőség alapján beszélget egymással 50-500 ember. Ezzel a módszerrel a lehető leggyorsabban tudnak gyakorlatias eredményeket elérni.

Az Open Space-ből egy sor konkrét intézkedés születhet. Minden akció megkérdőjelezhető, új horizont és gondolkodásmód keletkezhet. Ennek a módszernek a fő kritériuma a szabadság és a személyes felelősség.

A résztvevőket a flow tanácsadó testülete 11 tagjának javaslatára választották ki. A résztvevők minden költségtől mentesülnek, még a vízumdíjakat is a kezdeményezők és a szponzorok fizetik. A tanácsadó testület a szóban forgó országokból érkezett művészekből és tudósokból áll. A rendező országot Zoran Pantelic művész és Milan Vracar kurátor képviseli.

Press: juicy pool. communication, Sprengersteig 21, A-1160 Wien, Tel.: +43(0)1 481 5454

A fesztivál honlapja: www.flow-festival.com

Rendező partnerek: Vienna Insurance Group, OMV, Verbund, Industriellenvereinigung, kika, Grand Casino Beograd

Kapcsolat: hasenlechner–artconsult, Am Heumarkt 7, A-1030 Wien, Sonja Illa-Paschen, T: +43 (0)1 402 25 24, E: illa-paschen@artconsult.at

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?