Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Adomány a Bátor Tábornak

Hírek 2008. 05. 07.

A Baumit Kft. - a nyugat-európai hagyományoknak megfelelően - a kezdetektől kivette részét a civil kezdeményezések támogatásából. CSR stratégiájának keretében segíti a helyi szervezetek munkáját azokon a településeken, ahol gyárai működnek. Támogatja a fiatalok mozgáskultúrájának fejlődését a Junior Soccer nemzetközi fociprogram keretében. Kezdeményezéseivel hozzá kíván járulni ahhoz, hogy a tömegsportba minél szélesebb rétegeket lehessen bevonni. Mindenkor ügyel arra, hogy olyan professzionális szervezetekkel működjön együtt, ahol a munkatársak szaktudása, illetve a szervezet működése garanciát jelent arra, hogy a donáció valóban a megfelelő helyre kerül és hasznosul.  

Többek között ilyen kezdeményezésnek tekinti a nemzetközi táborszövetség tagjaként hét éve működő Bátor Tábor Alapítványt, amely Hatvan mellett varázsolt „csodaországot” a súlyos, krónikus betegségben szenvedő gyermekek számára. A táborozó fiatalok családtagjaikkal együtt itt élményterápiás programokon vesznek részt, amelynek célja önbizalmuk növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása, beilleszkedésük elősegítése a hétköznapokba. Állandó szakorvosi felügyelet mellett a programok között szerepel az evezés, lovaglás, íjászat, kézművesség, tánc, zene, sport, színjátszás, esténként pedig a casino, a teaház, a Beach Party vagy Tiéd a Színpad. A programok lényege, hogy a gyerekek számára minden tevékenység sikerélményt nyújtson, ami az önértékelésükre is pozitív befolyást gyakorol: ezt hívják terápiás rekreációnak. A Bátor Tábor ugyanis nem betegségről, korlátokról, fájdalomról vagy a tehetetlenségről szól, sokkal inkább az életigenlésről, új lehetőségekről és az összetartozásról.

Az, hogy a nyolcnapos nyári táborok ingyenesek a rászoruló gyermekek számára - többek között - az Alapítvánnyal együttműködő vállalatok jótékonyságának köszönhető. Idén a Baumit  500.000 forint értékű adománya több területen is segíti a tábor életét.  Baumit Granopor és ArtLine színező vakolatokkal vidám, élénk színűre festették az orvosi szobákat a táborban Szűcs Borka művésznő vezényletével. Ennek azért van nagy jelentősége, mert az itt nyaraló gyerekeknek sajnos többször is fel kell keresniük a vizsgálót. Nem mindegy tehát, hogyan hat rájuk az a környezet, amelyben az orvos fogadja őket. A gyógyítás hatékonyságát szolgálják azok az eszközök is, melyeket ebből az összegből szereztek be. Vásároltak egy hosszában és keresztben félbehajtható hordágyat, kompakt pulzométert, illetve egy digitális hűtőhőmérőt haemofiliások faktorkészítményeihez.

A Baumit elégedett az együttműködéssel, mert úgy véli, hogy a Bátor Tábor támogatása olyan, különleges invesztíció, ahol a befektetett összeg a gyermekek örömében és mosolyában kamatozik. „Az itt gyógyuló gyermekek akaraterejét és hitét látva, a segítők empátiáját, kedvességét és kitartását tapasztalva olyan emberi értékekre találtunk, amelyeknek erősítését és megszilárdítását lehetőségeinkkel a jövőben is támogatni kívánjuk.”- mondta Illy Gábor, a Baumit ügyvezetője.

Forrás: Art-Fon Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?