Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Újra „Év Háza” pályázat

Hírek 2008. 04. 02.

7 év után magánszemélyek kezdeményezésére, a Magyar Építőművészek Szövetsége és más szakmai szervezetek támogatásával kel ismét életre az „Év Háza” díj, azzal a szándékkal, hogy magyar építészeti díjak között ismét a neves elismerések közé tartozhasson.

Az építészek 2005. augusztus 1-je és 2008. július 31. között jogerős használatbavételi engedélyt kapott, Magyarországon megvalósult maximum 4 lakásos lakóépülettel, lakóépület bővítéssel, felújítással vagy nyaralóépület terveivel – egyidejűleg pályázónként eggyel - pályázhatnak. A fődíj összege 500.000 Ft, ebből egy kerül kiosztásra. Emellett a Kuratórium az általa legjobbnak ítélt házak tervezőinek további összesen 1.000.000 Ft értékben különdíjakat adhat.

Az elismerés része, hogy a díjazott épületek automatikusan a Magyar Építőművészek Szövetsége által kezelt Visegrádi Négyek vándorkiállítás magyar képviselőivé válnak. A szigorú szakmai szempontú értékelést a zsűri neves tagjai garantálják, ahol – a tervek szerint – más szakemberek mellett minden évben az előző év Ybl-díjas építészei is helyet kapnak, így idén Basa Péter, Getto Tamás, Horváth Zoltán, Tima Zoltán és Zsigmond László.

A zsűri elnöke Cságoly Ferenc DLA, a BMGE az MTA levelező tagja, társelnökök Kálmán Ernő, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, Szoják Balázs, az „Év Háza” díj alapítója és Tóth Balázs, a főtámogató szakmai képviselője, Körtvélyesi Istvánné, az „Év Háza” díj korábbi kurátorát és Tóth Elek, a BMGE Magasépítési Tanszékvezető helyettese.

Támogatók: 

  • A pályázat főtámogatója a Wienerberger Téglaipari zRt., további támogatói
  • FirstFund Közép-Európai Befektetési Alapkezelő Zrt.,
  • Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft.,
  • Rehau Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,
  • Saint-Gobain Webern Terranova Kft. és
  • Tondach Magyarország.
A pályázati anyagok beadási, illetve postára adási határideje: 2008. július 31. 15.00 Kiírás és a pályázáshoz szükséges dokumentumok letölthetőek a www.evhaza.hu a weboldalon.
< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építészeti tervezés
Tervezés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?