Utolsó frissítés: 2021-10-25

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Újra „Év Háza” pályázat

Hírek 2008. 04. 02.

7 év után magánszemélyek kezdeményezésére, a Magyar Építőművészek Szövetsége és más szakmai szervezetek támogatásával kel ismét életre az „Év Háza” díj, azzal a szándékkal, hogy magyar építészeti díjak között ismét a neves elismerések közé tartozhasson.

Az építészek 2005. augusztus 1-je és 2008. július 31. között jogerős használatbavételi engedélyt kapott, Magyarországon megvalósult maximum 4 lakásos lakóépülettel, lakóépület bővítéssel, felújítással vagy nyaralóépület terveivel – egyidejűleg pályázónként eggyel - pályázhatnak. A fődíj összege 500.000 Ft, ebből egy kerül kiosztásra. Emellett a Kuratórium az általa legjobbnak ítélt házak tervezőinek további összesen 1.000.000 Ft értékben különdíjakat adhat.

Az elismerés része, hogy a díjazott épületek automatikusan a Magyar Építőművészek Szövetsége által kezelt Visegrádi Négyek vándorkiállítás magyar képviselőivé válnak. A szigorú szakmai szempontú értékelést a zsűri neves tagjai garantálják, ahol – a tervek szerint – más szakemberek mellett minden évben az előző év Ybl-díjas építészei is helyet kapnak, így idén Basa Péter, Getto Tamás, Horváth Zoltán, Tima Zoltán és Zsigmond László.

A zsűri elnöke Cságoly Ferenc DLA, a BMGE az MTA levelező tagja, társelnökök Kálmán Ernő, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, Szoják Balázs, az „Év Háza” díj alapítója és Tóth Balázs, a főtámogató szakmai képviselője, Körtvélyesi Istvánné, az „Év Háza” díj korábbi kurátorát és Tóth Elek, a BMGE Magasépítési Tanszékvezető helyettese.

Támogatók: 

  • A pályázat főtámogatója a Wienerberger Téglaipari zRt., további támogatói
  • FirstFund Közép-Európai Befektetési Alapkezelő Zrt.,
  • Hella ÁNR Árnyékolástechnika Kft.,
  • Rehau Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.,
  • Saint-Gobain Webern Terranova Kft. és
  • Tondach Magyarország.
A pályázati anyagok beadási, illetve postára adási határideje: 2008. július 31. 15.00 Kiírás és a pályázáshoz szükséges dokumentumok letölthetőek a www.evhaza.hu a weboldalon.
< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építészeti tervezés
Tervezés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A nyári korrekció ellenére is negyedéves rekordok dőltek meg

Ingatlan 2021. 10. 12.

Valós tranzakciók alapján, a piacon legelsőként mutatja a Duna House országos lakásárindexe a lakásárváltozás irányát, mértékét és ütemét. Folytatódik a növekvő tendencia, az idei harmadik negyedévben is tovább emelkedett a teljes átlagot mutató országos lakásárindex nominál értéke, ami 209 ponton zárt. A reálérték 137 pontja ezzel szemben korrekciót mutat, köszönhetően a fogyasztói árindex növekedésének. Lakástípusok szerint, míg a panel árindex 6 pontot esett, addig a tégla esetében újabb rekordot döntött: 186-ról 195 pontra nőtt nominálértéke három hónap alatt. Ugyanez a tendencia figyelhető meg mindkét mutató esetében az ország különböző régióiban is. A Duna House keresletindexe 74 ponton állt szeptemberben, amely kiegyensúlyozott vevői aktivitást mutat

Szakkönyv

Unokáink is látni fogják - Portrék három évtized televíziós műsoraiból

Építészet 2021. 10. 13.

Osskó Judit 1973-tól 2007-ig volt a Magyar Televízió építészeti műsorainak szerkesztője, műsorvezetője. Az Unokáink is látni fogják c. sorozat a televízió leghosszabb életű műsorfolyama volt. 2007-ben jelent meg ezzel a címmel egy riportkötet tíz építészről, azokról a kiváló mesterekről, akik nagy hatást gyakoroltak a következő nemzedékekre. Az Unokáink is látni fogják. Portrék három évtized televíziós műsoraiból c. új kötet ennek a portrésorozatnak a folytatása, a hazai kortárs építészet kiválóságaival készített filmek nyomtatásban való megjelenítése 


Szakcikk

Mire kell figyelni a tetőtér hőszigetelése során?

Hőszigetelés 2021. 10. 12.

A tetőtér hőszigetelésével rengeteg hőenergiát tarthatunk bent a hideg időben és a nyári hőség idején is élhetőbbé tehetjük a padlásteret, tetőteret. Spórolhatunk a fűtésköltségen és a klímára kiadott rezsiköltségen. Van azonban néhány szempont, amire figyelni kell a hőszigetelés tervezése, kivitelezése során. Többek között el kell dönteni azt is, hogy hagyományos szigetelőanyaggal vagy fújható szigetelőanyaggal dolgozunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?