Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

"Ingatlanpiac 2006 - helyzetkép és új irányok"

Ingatlan 2006. 06. 07.

Real East ősszel, Budapesten

A konferencia sajtóközleménye

A Lakásvásárt szervező Ingatlan és Befektetés című szaklap sajtókonferencián jelentette be, hogy az őszi Lakásvásár mellett bemutatja a Real East ingatlanbefektetési szakkiállítást. Az Ingatlanpiac 2006 című rendezvényen elhangzott, hogy Magyarországon minden eddiginél élesebb a befektetői verseny és ez indokolja, hogy a nyolc éve sikeres szaklap ezúttal ebben a szférában is megrendezze a kereslet és kínálat találkozóját. Szeptember 22-én és 23-án a SYMA Csarnok vadonatúj épületében mintegy 15 ország projektjeit és befektetési lehetőségeit mutatják be a szervezők, és a szakvásárra meghívják mindazon nemzetközi cégek vezetőit és szakembereit, amelyek a Közép-Kelet Európai régióban már eddig is részt vettek ingatlanbefektetésekben, illetve azon nagyvállalatok képviselőit akik minden bizonnyal fantáziát látnak ebben a régióban. A konferencián a szakvásárról szóló információk mellett a magyar lakáspiac jelenlegi helyzetéről és a külföldi befektetők várható mozgásairól is elhangzottak elemző előadások. Egyebek mellett kiderült az is, hogy a vezető lakásépítő társaságok, mint például a Bokréta Házak Kft. korántsem látja borúsan a lakáspiac elkövetkező időszakát, ugyanis a piac természetes ciklikusságából adódó jelenlegi túlkínálat előbb-utóbb tiszta versenyhelyzetet és minőségi lakáskínálatot eredményez.

A külföldi befektetőkről szólva Gerő András az Otthon Centrum Rt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a már eddig aktív holland, ír, angol és spanyol befektetők mellett újabb külföldi potenciális közönségre számíthatnak a magyar fejlesztők, akiknek azonban erős versenyre kell felkészülniük a térség egyéb országainak fejlesztőivel. Gerő András hozzátette, hogy az egyik legérdekesebb versenytárs a jövőben vélhetően Bosznia lesz. A Real East szakkiállítás híréhez kapcsolódva a konferencián bemutatkozó Debrecen és Miskolc, - a Lakásvásár rendezvények két partnervárosa -  a  jelek szerint felkészülten várja a jó lehetőségeket kereső befektetőket. Miskolc például egységes, több évre szóló városfejlesztési koncepciót dolgozott ki. Amellett, hogy Miskolc az elmúlt években korábbi acélváros múltjához képest jelentősen felértékelődött, új tervekben gondolkodik: jelentős területek állnak rendelkezésre kereskedelmi és logisztikai célokra, és napirenden van a belváros rehabilitációja is. Számos ingatlanfejlesztési és befektetési lehetőséget mutatott be előadásában Bernáth Attila, a Miskolci Ingatlangazdálkodó Rt. városfejlesztési igazgatóhelyettese. Minden bizonnyal Miskolc és Debrecen is részt vesz az őszi Real East ingatlanbefektetési szakkiállításon.

További információk: Szeifried Adél sajtófőnök, Lakásvásár Kft. Tel.: (36-1)342 8971, 06 20 958 7518

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?