Utolsó frissítés: 2023-08-04

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Az első magyar tulajdonban lévő új pórusbeton gyár kezdi meg működését hazánkban

Gyártói hírek, cikkek 2023. 05. 08.
A VIABLOKK pórusbeton elemeket gyártó üzem Biharkeresztesen
A VIABLOKK pórusbeton elemeket gyártó üzem Biharkeresztesen

Átadták az Innoscitech Kft. 100%-ban magyar tulajdonú pórusbeton elemeket gyártó üzemét Biharkeresztesen. A 14 milliárd forintos beruházás megvalósításával közel száz új munkahely jött létre Biharkeresztes térségében.

Az Innoscitech Kft. egy 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás, amely 2011-ben elsősorban vasbeton szerkezetépítési munkák végzésére jött létre. Az azóta eltelt időben a vállalat tevékenysége nagy mértékben diverzifikálódott: az utóbbi évek során a magasépítési projektek mellett vízépítési, útépítési és környezetvédelmi beruházásokhoz kötődő kivitelezési munkákban is széleskörű tapasztalatot szerzett. Az Innoscitech Kft. a minőségi és pontos munkavégzés eredményeképpen kivívta magának megrendelői és partnerei szakmai elismerését. Öt évvel ezelőtt született meg egy új fejlesztési elképzelés, a cég fókuszpontját azóta ez az új beruházás - a most átadott biharkeresztesi Pórusbeton gyár felállítása - képezte. A létesítmény tervezését és kivitelezését a több évtizedes munkakapcsolatban lévő Hess Group GmbH, valamint a Bayer Construct együttműködésben valósította meg.  A gyártott termékek értékesítését a jövőben a Viastein Kft., az Innoscitech Kft. fő stratégiai partnere végzi. A térköveket és előregyártott betonelemeket is gyártó Viastein Kft. országosan kiterjedt értékesítő hálózattal rendelkezik, így gyorsabban el tudja juttatni a legyártott termékeket a vevőkhöz az ország egész területén.

2023. május 8-án megtörtént az új biharkeresztesi üzem ünnepélyes szalagátvágása, amelyen részt vett:

  • Lázár János, építési és közlekedési miniszter
  • Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes
  • dr. Vitányi István József, országgyűlési képviselő, Hajdú-Bihar Vármegye 4 OEVK.
  • Dani Béla Péter, polgármester, Biharkeresztes
  • Balázs Attila Elnök-Vezérigazgató, Bayer Construct Zrt.
  • Barti Tihamér- Hargita megye - megyei tanács alelnök Gyergyó (Hargita) – elnök

A biharkeresztesi gyártóüzem megvalósítására egy közel 7 hektáros terület állt rendelkezésre, amelyen a technológia fogadására egy 15 000 m²-es üzemcsarnok épült fel. Az üzem gyártókapacitása 600 000 m³ évente, melyet 8 db autoclave szolgál ki. A gyártóüzem 24 órás termelést biztosít. A technológia tervezői és gyártói holland és német cégek voltak.

A gyártógépsor falazóelemek, áthidalók, továbbá - Magyarországon elsőként - vasalt falpanelek előállítását is lehetővé teszi, mely kiemelt lehetőségeket teremt, egy, a hazánkban fellelhető piaci rés lefedésére. A technológia nagy mennyiségű időtálló építőanyag (blokk elemek, válaszfalak, vázkitöltő elemek, vasalt panelek) előregyártására alkalmas, meghatározott nyersanyag receptúra alapján. Az új gyártósoron készülő termékek a VIABLOKK nevet viselik.

A VIABLOKK termék jellemzői  

Az ásványianyagok felhasználásával előállított VIABLOKK falazóelem környezetkímélő és 100%-ban újrahasznosítható.

A pórusbeton technológiával előállított termékek teljes mértékben természetes anyagokból készülnek, gyártásuk nem termel szennyezőanyagot. A betonelemek biztonságosak, jó hőszigetelő képességűek, ezáltal energiatakarékosak, valamint magas terhelhető képességűek.

Tehát a VIABLOKK elemekből készült lakóépületben élők számára az állandó klíma, pára, és hőmérséklet megtartása a legfontosabb. A korszerű építőanyagoknál elvárás, hogy az épületek energiakitettsége, üzemeltetése, fenntartása minél kevesebb veszteséggel járjon, illetve a lakótérben keletkezett hő megtartásával, újrahasznosításával a fenntarthatóság hosszútávon megoldható legyen. A pórusbeton összetétele és minősége megfelel a LEED zöld minősítési rendszer követelményeinek, alkalmazható kereskedelmi-, ipari- és lakóépületek építéséhez. 

Az Innoscitech Kft. elhivatott a piaci keresletek kiszolgálására, elősegítve a hazai ágazati termelés minőségi növekedését.

Forrás: Innoscitech Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Beton, vasbeton termékek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Így takarít meg jelentős mennyiségű energiát egy irodaház

Energia megtakarítás 2023. 08. 02.

Helyiségenként külön szabályozható, intelligens épületautomatikai rendszerek teszik energiahatékonnyá az angyalföldi Pillar Irodaházat.

Az ExxonMobil hazai székházaként működő, 29 ezer négyzetméteres és a díjnyertes ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. által tervezett, különleges formákban hullámzó Pillar Irodaház a XIII. kerületi Váci út és Dózsa György út találkozásánál még az irodanegyed többi modern épülete közül is kiemelkedik – nem csupán sokszínű formatervezési megoldásaival

Szakkönyv

A kertészkedés öröme

Kertépítés 2023. 05. 08.

"Kötelező olvasmány minden lelkes organikuskert-művelő számára" Alan Titchmarsh, A kertész leszek népszerű szerzője

Monty Dont, A kertész kertje című sorozat szenvedélyes kertművelőjét és szemet gyönyörködtető birtokát a magyar tévénézők is jól ismerik. A neves brit kertész hosszú pályafutása során mindvégig arra törekedett, hogy a természettel összhangban, vadon élő állatokkal körülvéve nevelgesse csodálatos növényeit

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?