Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Az első magyar tulajdonban lévő új pórusbeton gyár kezdi meg működését hazánkban

Gyártói hírek, cikkek 2023. 05. 08.
A VIABLOKK pórusbeton elemeket gyártó üzem Biharkeresztesen
A VIABLOKK pórusbeton elemeket gyártó üzem Biharkeresztesen

Átadták az Innoscitech Kft. 100%-ban magyar tulajdonú pórusbeton elemeket gyártó üzemét Biharkeresztesen. A 14 milliárd forintos beruházás megvalósításával közel száz új munkahely jött létre Biharkeresztes térségében.

Az Innoscitech Kft. egy 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás, amely 2011-ben elsősorban vasbeton szerkezetépítési munkák végzésére jött létre. Az azóta eltelt időben a vállalat tevékenysége nagy mértékben diverzifikálódott: az utóbbi évek során a magasépítési projektek mellett vízépítési, útépítési és környezetvédelmi beruházásokhoz kötődő kivitelezési munkákban is széleskörű tapasztalatot szerzett. Az Innoscitech Kft. a minőségi és pontos munkavégzés eredményeképpen kivívta magának megrendelői és partnerei szakmai elismerését. Öt évvel ezelőtt született meg egy új fejlesztési elképzelés, a cég fókuszpontját azóta ez az új beruházás - a most átadott biharkeresztesi Pórusbeton gyár felállítása - képezte. A létesítmény tervezését és kivitelezését a több évtizedes munkakapcsolatban lévő Hess Group GmbH, valamint a Bayer Construct együttműködésben valósította meg.  A gyártott termékek értékesítését a jövőben a Viastein Kft., az Innoscitech Kft. fő stratégiai partnere végzi. A térköveket és előregyártott betonelemeket is gyártó Viastein Kft. országosan kiterjedt értékesítő hálózattal rendelkezik, így gyorsabban el tudja juttatni a legyártott termékeket a vevőkhöz az ország egész területén.

2023. május 8-án megtörtént az új biharkeresztesi üzem ünnepélyes szalagátvágása, amelyen részt vett:

  • Lázár János, építési és közlekedési miniszter
  • Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettes
  • dr. Vitányi István József, országgyűlési képviselő, Hajdú-Bihar Vármegye 4 OEVK.
  • Dani Béla Péter, polgármester, Biharkeresztes
  • Balázs Attila Elnök-Vezérigazgató, Bayer Construct Zrt.
  • Barti Tihamér- Hargita megye - megyei tanács alelnök Gyergyó (Hargita) – elnök

A biharkeresztesi gyártóüzem megvalósítására egy közel 7 hektáros terület állt rendelkezésre, amelyen a technológia fogadására egy 15 000 m²-es üzemcsarnok épült fel. Az üzem gyártókapacitása 600 000 m³ évente, melyet 8 db autoclave szolgál ki. A gyártóüzem 24 órás termelést biztosít. A technológia tervezői és gyártói holland és német cégek voltak.

A gyártógépsor falazóelemek, áthidalók, továbbá - Magyarországon elsőként - vasalt falpanelek előállítását is lehetővé teszi, mely kiemelt lehetőségeket teremt, egy, a hazánkban fellelhető piaci rés lefedésére. A technológia nagy mennyiségű időtálló építőanyag (blokk elemek, válaszfalak, vázkitöltő elemek, vasalt panelek) előregyártására alkalmas, meghatározott nyersanyag receptúra alapján. Az új gyártósoron készülő termékek a VIABLOKK nevet viselik.

A VIABLOKK termék jellemzői  

Az ásványianyagok felhasználásával előállított VIABLOKK falazóelem környezetkímélő és 100%-ban újrahasznosítható.

A pórusbeton technológiával előállított termékek teljes mértékben természetes anyagokból készülnek, gyártásuk nem termel szennyezőanyagot. A betonelemek biztonságosak, jó hőszigetelő képességűek, ezáltal energiatakarékosak, valamint magas terhelhető képességűek.

Tehát a VIABLOKK elemekből készült lakóépületben élők számára az állandó klíma, pára, és hőmérséklet megtartása a legfontosabb. A korszerű építőanyagoknál elvárás, hogy az épületek energiakitettsége, üzemeltetése, fenntartása minél kevesebb veszteséggel járjon, illetve a lakótérben keletkezett hő megtartásával, újrahasznosításával a fenntarthatóság hosszútávon megoldható legyen. A pórusbeton összetétele és minősége megfelel a LEED zöld minősítési rendszer követelményeinek, alkalmazható kereskedelmi-, ipari- és lakóépületek építéséhez. 

Az Innoscitech Kft. elhivatott a piaci keresletek kiszolgálására, elősegítve a hazai ágazati termelés minőségi növekedését.

Forrás: Innoscitech Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Beton, vasbeton termékek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?