Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Kisebb épületek IoT-megoldása a Siemens Connect Box

Gyártói hírek, cikkek 2023. 03. 23.
Siemens Connect Box
Siemens Connect Box

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

Segítségével a felhasználók egyetlen felhőalapú kezelőfelületen elvégezhetik az épületmenedzsment legfontosabb, napi feladatait, így nincs szükség átjárók vagy szoftverek telepítésére. A potenciális problémákat jelző értesítések és a történeti adatokból kirajzolódó trendek vizualizációi mindenkor értékes betekintést adnak az épület működésébe, és támogatják a teljesítmény optimalizálását.

Az intuitív, online hozzáférést adó megoldás PC-ről és okostelefonról is elérhető, plug and play egyszerűséggel és gyorsasággal telepíthető. Beépített könyvtára több mint 500 terepi eszközt ismer fel csatlakoztatásra készen –ezek körét a Siemens más szállítókkal együtt folyamatosan bővíti–, okos konvertere pedig 11 kommunikációs protokollt támogat.

A Connect Box és a beltéri levegő minőségét figyelő IAQ multiszenzor például, amelyet a Siemens a közelmúltban jelentett be, szintén plug and play alapon működik együtt. A multiérzékelő valós időben ellenőrzi többek között a hőmérsékletet, a páratartalmat, a CO, az illékony szerves vegyületek (VOC) és a szálló porrészecskék (PM2.5) sűrűségét, valamint a fény és a zaj (dBA) szintjét. Az épületek üzemeltetői így teljes képet kapnak a beltéri levegő minőségéről, és egészséges környezetet teremthetnek a létesítmények bérlőinek, látogatóinak, illetve személyzetének.

A megoldás várhatóan nyáron kerül a hazai piacra.

Forrás: Siemens Zrt.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Épület automatizálás, intelligens otthon

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?