Utolsó frissítés: 2023-01-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Burkolat trend: visszatértek 70-es évek

Gyártói hírek, cikkek 2022. 10. 10.
Mapeguard Board multifunkcionális vízálló építőlemez
Mapeguard Board multifunkcionális vízálló építőlemez

Budaörs, 2022. október 10. - Bolognában, szeptember végén került megrendezésre a 39. Cersaie, a világ legjelentősebb nemzetközi építészeti és fürdőszobai kerámia kiállítása. A 70-es évek, a retro, a természeti motívumok alkalmazása az új trend.

Idén gyakorlatilag mindent lehetett látni: eredeti és újraértelmezett márvány, fa és kő mintákat, növényi nyomatokat, virágokat és a 70-es éveket idéző csíkokat, mintákat és színeket a rikítótól a pasztellig, az élénk színűtől a minimalizmusig, a vadtól a visszafogottig, a fényesektől a mattig.

Továbbra is divatosak a rozsda és arany árnyalatú burkolatok, az antik motívumok, valamint a modern, 3 dimenziós minták. Egyre népszerűbbek a tapétához megtévesztően hasonlító burkolatok. A burkolatok méretében nincs meghatározó trend, az apró mozaikoktól az óriás lapokig minden látható volt a kiállításon. Nem úgy a lapok vastagságában, ahol egyre erősödő trend, hogy mind vékonyabbá válnak a burkolólapok.

A kiállításon kiemelt figyelmet kapott, e változatos burkolat irányzatokat jól kiegészítő Mapei Ultracolor Plus fugázó család, amely új színekkel bővülve már 40 féle színben érhető el.

Mapei innovációk

A kiállításon mutatták be a Mapei bevonatcsaládjának legújabb fejlesztéseit. Többek között bemutatkozott két speciális vízbázisú festék: a kifejezetten nedves környezetekre, például fürdőszobákba és konyhákba való Dursilite Igea, és a Dursilite Gypsos, amely gipszkarton falakra alkalmas. Szintén újdonság a Mapecoat Act zománcos falfesték, amelyről a foltok könnyen eltávolíthatók.

A Cersaie legnépszerűbb Mapei innovációja a Mapeguard Board multifunkcionális vízálló építőlemez volt, melyből könnyen építhető mosdó vagy más fürdőszobai, wellness bútor. Sőt a technológia károsodott falfelületek kiegyenlítésére is alkalmas, vakolat helyett.

Forrás: Hírnévügynökség

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Hogyan találjuk meg a megfelelő szobaajtókat?

Gyártói hírek, cikkek 2023. 01. 23.

A Hörmann Hungária tippjei, tanácsai beltéri ajtó választáshoz

A szobaajtók, beltéri ajtók vásárlásakor van néhány fontos szempont, amelyeket elengedhetetlen figyelembe venni a termékek kiválasztásakor. Melyik toktípus lehet a megfelelő? Milyen anyag illik a stílusunkhoz, az igényeinkhez? Az alábbi tippekkel, tanácsokkal könnyebben mehet a döntés: szeretnénk egy rövid áttekintést adni a lehetőségekről, hogy ne okozzon problémát a választás!

Szakkönyv

Reimholz Péter

Építészet 2022. 09. 06.

Reimholz Péter (1942-2009) a kortárs magyar építészet egyik meghatározó, ikonikus alakja. Építészetét számos díj és kitüntetés között, háromszor Ybl Miklós-díjjal és 2000-ben Kossuth-díjjal is elismerték. Munkásságának mind szorosan vett szakmai, mind közéleti, mind oktatói vonatkozása egyaránt kiemelkedő és mértékadó. A kötet munkásságának dokumentálását kívánja pótolni

Szakcikk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?