Utolsó frissítés: 2023-11-27

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Burkolat trend: visszatértek 70-es évek

Gyártói hírek, cikkek 2022. 10. 10.
Mapeguard Board multifunkcionális vízálló építőlemez
Mapeguard Board multifunkcionális vízálló építőlemez

Budaörs, 2022. október 10. - Bolognában, szeptember végén került megrendezésre a 39. Cersaie, a világ legjelentősebb nemzetközi építészeti és fürdőszobai kerámia kiállítása. A 70-es évek, a retro, a természeti motívumok alkalmazása az új trend.

Idén gyakorlatilag mindent lehetett látni: eredeti és újraértelmezett márvány, fa és kő mintákat, növényi nyomatokat, virágokat és a 70-es éveket idéző csíkokat, mintákat és színeket a rikítótól a pasztellig, az élénk színűtől a minimalizmusig, a vadtól a visszafogottig, a fényesektől a mattig.

Továbbra is divatosak a rozsda és arany árnyalatú burkolatok, az antik motívumok, valamint a modern, 3 dimenziós minták. Egyre népszerűbbek a tapétához megtévesztően hasonlító burkolatok. A burkolatok méretében nincs meghatározó trend, az apró mozaikoktól az óriás lapokig minden látható volt a kiállításon. Nem úgy a lapok vastagságában, ahol egyre erősödő trend, hogy mind vékonyabbá válnak a burkolólapok.

A kiállításon kiemelt figyelmet kapott, e változatos burkolat irányzatokat jól kiegészítő Mapei Ultracolor Plus fugázó család, amely új színekkel bővülve már 40 féle színben érhető el.

Mapei innovációk

A kiállításon mutatták be a Mapei bevonatcsaládjának legújabb fejlesztéseit. Többek között bemutatkozott két speciális vízbázisú festék: a kifejezetten nedves környezetekre, például fürdőszobákba és konyhákba való Dursilite Igea, és a Dursilite Gypsos, amely gipszkarton falakra alkalmas. Szintén újdonság a Mapecoat Act zománcos falfesték, amelyről a foltok könnyen eltávolíthatók.

A Cersaie legnépszerűbb Mapei innovációja a Mapeguard Board multifunkcionális vízálló építőlemez volt, melyből könnyen építhető mosdó vagy más fürdőszobai, wellness bútor. Sőt a technológia károsodott falfelületek kiegyenlítésére is alkalmas, vakolat helyett.

Forrás: Hírnévügynökség

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Harmadával többet érnek a piacon a szigetelt, zöld irodák

Energia megtakarítás 2023. 10. 26.

Sokszor a vállalkozás sikere is múlhat a munkakörülményeken

A kihívásokkal teli ingatlanpiaci környezet az irodapiacon is nyomot hagyott, derül ki a Knauf Insulation és az Otthontérkép közös adatelemzéséből, mely azt vizsgálta, hogyan alakulnak a trendek, és milyen hatások mozgatják azokat. A szeptemberi piaci adatokat elemezve az látszik, hogy a fővárosban a most bérelhető irodák átlagos bérleti díja négyzetméterenként 9,2 euró az euróban hirdetett, és 3700 forint a forintban hirdetett irodaépületek esetében. Az átlagárhoz képest azonban nagyon nagy eltérések is lehetnek, hiszen a piacon az irodaház besorolásától függően éppúgy találunk 5 eurós és 23 eurós ajánlatot, sőt, egy-két szélsőséges esetben ennél még jóval drágább bérelhető iroda is akad a hirdetések között

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?