Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Magyar fejlesztésű napelemes tetőcserép az európai TOP 10-ben

Gyártói hírek, cikkek 2020. 10. 05.

Rangos nemzetközi elismerést kapott a Terrán Generon

Budapest, 2020. október 5.Az Energy CIO Insights magazin 2020-ban Generon tetőcserepével Európa legjobb 10 napelem technológia szolgáltatója között ismerte el a Terránt. A floridai gondozásában megjelenő kiadvány folyamatosan nyomon követi az energetika és a megújuló energia területén legkiemelkedőbb megoldásokat, fejlesztéseket, és évről évre rangsorolja azokat.

Az idei évben a Terrán Generon napelemes tetőcserepet emelte ki az Energy CIO Insights nemzetközi médium az energetika és a megújuló energia piacán megjelenő termékek közül a hagyományos napelem technológia újradefiniálásáért, valamint azért, mert úgy ítélték, hogy tökéletes 21. századi megoldást jelent, biztonságos, hatékony és esztétikus egyben.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Terránt azon 10 vállalat között üdvözölhetjük Európában, melyek szerepelhetnek a Solar Technology különkiadásban” – mondta Laura Davis, az Energy CIO Insights vezető szerkesztője.

A megújuló energia és annak népszerűsítése a fenntartható, környezettudatos építészet, továbbá a rezsiköltségek minimalizálása miatt egyaránt kiemelten fontos szerepet kap napjainkban.

„A közép-európai régióban az elmúlt években egyértelműen megfigyelhető a telepített napelemek számának jelentős növekedése. Ezen a fronton olyan országok vezetik a zöld energia versenyt, mint Magyarország, Csehország, Szlovákia és Románia. A növekvő tendenciával párhuzamosan azonban a solar paneleknek szintén fejlődniük kell. A tető síkja fölé telepített, hatalmas napelemtáblák nemcsak egy épület megjelenését tekintve zavaróak, de számottevő terhet jelentenek a tetőszerkezetre nézve. A Terrán Generon hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus megoldásokkal, ráadásul az általa kínált esztétikai élmény ugyancsak sokkal nagyobb” – mondta Jankó Árpád, a Terrán GENERON divízió vezetője.

„Hatalmas öröm számunkra, hogy nemcsak hazai, hanem nemzetközi porondon is ismert és elismert különleges napelemes termékinnovációnk. Egyúttal folyamatban lévő terveink szintén megerősítést nyernek, miszerint a Generonnal belépünk a horvát és szlovén építőipar és a napelemes technológiák piacára. A Pécsett épülő gyárunk például kifejezetten a Generon iránti kereslet zavartalan kiszolgálását lesz hivatott erősíteni” – tette hozzá Gódi Attila ügyvezető igazgató.

Forrás: Sans Cliché

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?