Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Virtuális kulccsal nyitható okos zár, nem csak Airbnb-zőknek

Gyártói hírek, cikkek 2018. 06. 13.
ISEO Libra okoszár cilinder
ISEO Libra okoszár cilinder

Mostantól Magyarországon is kapható az ISEO, zárrendszereket gyártó cég legújabb fejlesztése, amivel anélkül küldhetünk virtuális kulcsot, és engedhetünk be valakit a lakásunkba biztonságos és követhető módon, hogy egy pillanatra is találkoznánk vele. A HOGE Kft. által forgalmazott, bluetooth technológiára épülő Libra zárak nyitásához nincs szükség másra, mint egy okostelefonra.

A biztonságtechnikai termékeket forgalmazó HOGE Kft. által mostantól hazánkban is elérhető ISEO Libra okos zárakkal lehetőségünk van arra, hogy a világ bármely pontjáról, bármikor beengedjünk, vagy épp kizárjunk valakit lakásunkból. A Libra okos zár működtetéséhez mindössze egy ingyenesen letölthető applikációra van szükség, ezen keresztül küldhetjük el, a másik fél pedig fogadhatja az ajtónyitáshoz szükséges virtuális kulcsot. Legyen szó egy váratlanul érkező rokonról, akinek nem tudtunk kulcsot adni vagy a takarítónőről, esetleg egy szerelőről. „Azt is mi mondjuk meg, hogy a virtuális kulcs mettől meddig nyissa a zárat, így biztosak lehetünk benne, hogy például a takarítónő csak az általunk megadott időben tartózkodhat otthonunkban” - jegyezte meg Ónody Csaba, a HOGE Kft. ügyvezetője.

Az okos zár minden be- és kilépést naplóz, köztük a sikertelen nyitási kísérleteket is. Így az applikáción keresztül könnyedén értesülhetünk róla, ha valaki engedély nélkül próbálkozik bejutni otthonunkba. A Libra okos zárak nemcsak online verzióban érhetők el, hanem offline is használhatók. Így lehetőség van arra is, hogy valaki akár a bankkártyáját, okosóráját tanítsa meg arra, hogy nyitni tudja a zárat, ez viszont távolról nem, csak a zárhoz érintve oldható meg.

Apartman- és lakáskiadás kulcsátadás nélkül

Egyre több ingatlantulajdonos adja a fejét rövid távú lakáskiadásra, leggyakrabban az Airbnb rendszerén keresztül, mivel ezzel - a hosszú távú bérlőkhöz képest - rövidebb idő alatt magasabb haszon érhető el így. Ez viszont jóval több időt és energiát követel meg, igazodni kell a vendégek akár késő esti vagy kora reggeli érkezéséhez, távozásához a kulcsátadás miatt. A HOGE Kft. által forgalmazott ISEO okos zár viszont végleg megoldja ezt a problémát. Elég e-mailben elküldeni a virtuális kulcs aktiváló kódját, amit a vendég okostelefonja fogad, majd bluetooth-os kapcsolaton keresztül nyithatja is a zárat, és bejuthat a lakásba. „A vendég kizárólag a lefoglalt időben tud bejutni a lakásba. Ezzel kiküszöbölhető a lakáskiadásoknál lévő egyik legnagyobb veszélyforrás, hogy egy kulcsmásolást követően később váratlan vendégek is bejuthatnak hozzánk” – emelte ki Ónody Csaba.

De nemcsak a főként fővárosi turizmusra építő Airbnb-zők problémáját oldja meg az ISEO Libra okos zár, hanem a hostelekét, a Balaton-parti apartmanok és vendégházak, illetve a vidéki elvonulás helyszínéül szolgáló kisházak tulajdonosaiét is. „Nincs szükség például arra, hogy a több tíz szobával vagy apartmannal rendelkező tulajdonos minden vendége érkezéséhez és távozásához egyenként igazodjon, elég, ha e-mailben elküldi nekik a virtuális kulcsot. Ráadásul egy zár esetében akár több ’kulcs’ is kiadható egyazon időben, így a nagyobb létszámú nyaraló társaságoknak is sokkal kényelmesebb, hogy nem kell egymáshoz igazodniuk, nem úgy, mint egy fizikai kulcs esetében, és az is kizárható, hogy valaki időközben elhagyja a kulcsot. Ha mégis épp a nyaralás alatt veszíti el a vendég a nyitással felvértezett mobiltelefonját, akkor a tulajdonos bármikor, bárhonnan egy gombnyomással letilthatja a hozzáférését, így azzal már senki nem juthat be az apartmanba” – tette hozzá a HOGE Kft. szakembere.

Forrás: SAKKOM Interaktív

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Épületvasalat, bútorvasalat, zárak, zárrendszerek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?