Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Tűzbiztos adomány

Gyártói hírek, cikkek 2018. 03. 07.

Átadták a Bethesda Gyermekkórház figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket fogadó ADHD Ambulanciájának felújított épületét. A felújításhoz a ROCKWOOL Hungary Kft. adományozta az épület tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigeteléséhez szükséges kőzetgyapotot.

A Bethesda Kórház Alapítvány és a ROCKWOOL Hungary Kft. 2016. nyarán írták alá azt a hosszú távú együttműködési megállapodást, amely szerint a ROCKWOOL Hungary Kft. tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelést adományoz a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket ellátó ADHD Ambulancia épületének felújításához. Mindezt a vállalat társadalmi felelősségvállalás programjának részeként tette.

A ROCKWOOL társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelt fontosságú a tűzesetek lehető leghatékonyabb megelőzése, hiszen a cég termékeinek is egyik fontos ismérve az épületek tűzvédelme. Így amikor a cég a társadalmi felelősségvállalás programjához partnert keresett, a Bethesda Kórház Alapítvány munkássága, és a gyermekek gyógyításában betöltött kiemelkedő szerepe – különös tekintettel az intézményben működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központra és a már évek óta működő Bethesda Gyermekkórház Égésprevenciós Programjára – ideális partnerré tette az intézményt.

A Bethesda Gyermekkórház által fenntartott ADHD Ambulancia épülete sürgős felújításra szorult. Az adományozással azonban nem csak ezen probléma megoldása került közelebb, hanem a kőzetgyapot szigetelőanyag egyik fontos tulajdonságának – az épület optimális belső klímája megtartásának – köszönhetően jelentősen csökkennek az Ambulancia fenntartási költségei is. A kőzetgyapot időállóságának köszönhetően hosszútávon, évtizedeken keresztül nyújt majd biztonságot a bent tartózkodó gyermekek számára.

Az épület átadásánál Bencze János, a Bethesda Gyermekkórház diakóniai igazgatója, az alapítvány ügyvezető titkára megköszönte a vállalat adományát. Hozzátette, az adománynak is köszönhetően az ide érkező gyermekek innentől jobb körülmények között kaphatnak ellátást, és jobban érezhetik magukat gyógyulásuk ideje alatt.

Dr. Bányai Kornél, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, örülnek annak, hogy adományukkal ilyen jó célt szolgáltak, a beteg gyermekek gyógyulásának megkönnyítéséhez adományukat ennél jobb helyre nem is adhatták volna.

A ROCKWOOL Hungary Kft. 3,6 millió forint összértékű adomány részeként a homlokzathoz szükséges szigeteléshez közel 300 m² ROCKWOOL Frontrock Max E kétrétegű homlokzati hőszigetelő lemezt ajánlott fel. A Frontrock Max E műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, vakolható kőzetgyapot lemez felső, nagy testsűrűségű rétegének köszönhetően nagyobb mechanikai ellenállással, továbbá jobb hőszigetelő képességgel bír, mint az egyrétegű hőszigetelő lemezek.

A tetőtér hőszigeteléséhez Deltarock és Multirock kőzetgyapot lemezeket választottak. A Deltarock éklemezek különösen alkalmasak a magastető szarufák közötti hőszigeteléséhez, a Multirock lemezek pedig jól alkalmazhatók gipszkarton válaszfal rendszerekben, illetve  homlokzati falak belső oldalán.

A felújítási munka során összességében több mint 600 m²-nyi tűzálló ROCKWOOL kőzetgyapot került beépítésre.

A kizárólag természetes alapanyagból (bazaltkőből) készülő ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hő- és hangszigetelő, páraáteresztő és vízhatlan tulajdonságai mellett alak- és mérettartó, valamint öregedésálló. 1000 °C feletti olvadáspontja biztosítja a legmagasabb tűzvédelmi A1 besorolásba tartozó termékek tűzállóságát, így a felújításra váró ambulancia épülete az adománynak köszönhetően tűzbiztos módon védi majd a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket.

Forrás: VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Hőszigetelés, hőszigetelő, hővédő termékek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?