Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

MEWA Multitex olajfelfogó szőnyeg

Gyártói hírek, cikkek 2018. 01. 03.

Az autók javításakor még sokáig szükség lesz az olajok és más folyadékok felitatására

Noha egyre többet beszélünk az elektromos autókról, az olajszármazékok még sokáig használatban maradnak a személygépkocsikban. A műhelyekben a csöpögő kenőolaj felitatása az elkövetkezendő 15 évben még gyakrabban előforduló munkafázis lesz, mint mondjuk az akkumulátorok cseréje. A MEWA teljes körű szolgáltatásának keretében használható MEWA MULTITEX® szőnyegek minden gépjárműszervíznek segítenek abban, hogy tisztán tarthassák a padlót – ezek ugyanis bármit képesek felszívni, ami csöpög, csurog vagy folyik.

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) egy tanulmánya szerint 2040-ben már 300 millió elektromos meghajtású autó suhan majd a világ útjain – csakhogy a gépjárművek összlétszáma eléri majd a kétmilliárdot! Így biztosnak látszik az autószervizek üzleti értelemben vett jövője – és az is, hogy ezekben a műhelyekben belátható időn belül nem hagynak fel az olajok és a belsőégésű motorokban alkalmazott más kenőanyagok használatával. Ez viszont azzal jár majd, hogy még sokáig nem lehet megszabadulni a padlóra csöpögő csúszós és ragacsos anyagoktól az ilyen típusú munkahelyeken.

Minden autószervizben nap mint nap küzdelmet folytatnak a dolgozó lába alatti padlót szennyező, csöpögő folyadékok, csurdogáló olajok és zsírok ellen. Ezek nem igazán esztétikusak, ráadásul még veszélyesek is a munkások biztonságára. A MEWA egyszerű és hatásos megoldást talált erre a problémára: a textilből készült MEWA MULTITEX® olajfelfogó szőnyeg bármilyen szerelési vagy karbantartási munkához alátétként használható. A szőnyeg három liter folyadék felszívására képes. Szűk helyekre egy szőnyeget lehet becsúsztatni, nagyobb térségek esetén pedig több MULTITEX egymás mellé helyezése vezet a sikerhez.

Az olajfelfogó szőnyeg többféle tevékenységhez alkalmas:

  • Olajok, fék- vagy hűtőfolyadékok cseréjéhez;
  • Emulziók vagy oldószerek szivárgása esetén azok felitatásához;
  • Hajtóművek vagy motorok szétszedéséhez;
  • Olajos szerszámok elhelyezéséhez alátétnek.

Más segédeszközökkel összehasonlítva a rugalmasan bevethető textilszőnyeg alkalmazása nagyon jó eredményre vezet. A műanyagból készült edények sok helyet foglalnak, és nem is férnek be a szűkebb sarkokba. A homok vagy más granulátumok nedvszívó képessége kisebb, ráadásul könnyen szétszóródnak a műhelyben, és csúszásveszélyesek. Az eldobható rongyok pedig jelentősebb szivárgások esetén bizonyulnak elégtelennek: sok kell belőlük, és használat után piszkosan hevernek szanaszét az üzemben.

A veszélyes anyagok elhelyezéséről a MEWA teljes körű szolgáltatása keretében gondoskodik. A szőnyegeket elszállítják, környezetbarát módon, a vonatkozó normáknak megfelelően kimossák és tisztán visszaviszik az ügyfélnek. Mindez jelentős mértékben megkönnyíti a szerviz munkáját. Ezt maguk az ügyfelek is gyakran elismerik, erősíti meg Horváth László, a MEWA magyarországi vállalatának ügyvezetője: „Partnereink nagy része gépjárműjavító műhely, amelyek nagyra értékelik a MEWA MULTITEX® szolgáltatásunkat. Fontos számukra a tiszta munka, s ebben az esetben a fényesen ragyogó padlózat minőségi munkáról és elkötelezettségről tanúskodik. Szőnyegeink ezzel jelentősen hozzájárulnak az ügyfeleink által nyújtott értéktöbblethez, és ezen keresztül üzemgazdaságosságukhoz" – fogalmazott Horváth László.

Forrás: Live PR

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Középületek berendezése

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?