Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Nincs esély a rozsdára

Gyártói hírek, cikkek 2017. 11. 22.

 

Az LG Multi V 5 Ocean Black Fin bevonata a tartósság garanciája

A szennyezett levegő nem csak az emberek egészségére, de az épített környezetre, a kültéri berendezésekre is káros hatással van, hiszen a savas kémhatású anyagok kicsapódása korróziós veszélyt jelent. Ezt a problémát kezeli hatékonyan az LG Multi V 5 egyedi korrózióvédelmi rendszere.

Magyarországon a nagyobb városokban és főként Budapesten zajlik az ingatlanfejlesztések zöme, amit a magasabb népsűrűség, az elérhető munkahelyek nagyobb száma és a közlekedési infrastruktúra fejlettsége indokol. A városi környezet sajátosságai azonban hátrányokkal is járnak, a szennyezettebb levegő pedig nem csak az emberek egészségére, de az épített környezetre, a kültéri berendezésekre is káros hatással van. A levegőbe kerülő szén-dioxid, kén-dioxid és a nitrogén-oxidok ugyanis savas kémhatásúvá teszik a csapadékot, ami a fémes szerkezeti anyagokon elektrokémiai korróziót okoz, de hasonlóan korrozív hatású a szálló por sótartalma is. Kevesen tudják, hogy emellett a vízzel és/vagy biológiai lerakódásokkal borított vasfelületeken bizonyos mikroorganizmusok okozhatnak ún. biokorróziót.

Ezeket a hatásokat figyelembe véve világos, hogy a kültéri berendezéseket ellenállóbb korrózió elleni védelemmel kell ellátni ahhoz, hogy hosszú időn át megbízhatóan működjenek. Nem jelentenek kivételt ez alól a hűtő-, fűtő- és szellőztető épületgépészeti rendszerek (HVAC) kültéri egységei sem, amelyeknek télen-nyáron, akár szélsőséges körülmények között is folyamatosan üzemelniük kell. A fémfelületeket megtámadó korrózió először csak esztétikai problémát jelent - a fényes külső burkolatot rozsda kezdi csúfítani -, de könnyen okozhat olyan gondot is, amely már az egész épületgépészeti rendszer működését befolyásolja kedvezőtlenül. Amennyiben ezt a problémát nem kezelik időben, és a korróziós károk súlyossá válnak, elkerülhetetlen lesz a rendszer fő elemeinek cseréje.

Az LG Multi V 5 VRF-megoldás négyoldalú hőcserélőjén alkalmazott egyedi korrózióvédelmi rendszer, az ún. Ocean Black Fin éppen ezeket a problémákat hivatott megelőzni. A korszerű epoxigyantából készült bevonat hatékonyan képes megvédeni a készülék fontos alkatrészeit a korrozív anyagoktól. Ezt a bevonatot egy víztaszító filmréteg egészíti ki, ami megakadályozza, hogy lecsapódjon a víz a hőcserélő felületén, így a minimálisra csökkenti a  párakicsapódás és deresedés veszélyét. Azzal, hogy a víz kevésbé képes megtapadni a hőcserélő bordák felületén, csökken a korrózió kockázata - mindez a nagyobb tartósságot, a hosszabb élettartamot és az alacsonyabb fenntartási és üzemben tartási költségeket biztosítja, megfelelő teljesítmény mellett.

Az LG korróziógátló technológiájának köszönhetően a Multi V 5 sikerrel teljesítette az ISO szabvány szerinti gyorsított korróziós próbát, e teszt eredményeit pedig a neves minősítő szervezet, az UL (Underwriter Laboratories) igazolta.

Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Felületképzés
Bevonatok
Épületgépészeti termékek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?