Utolsó frissítés: 2022-05-27

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Nincs esély a rozsdára

Gyártói hírek, cikkek 2017. 11. 22.

 

Az LG Multi V 5 Ocean Black Fin bevonata a tartósság garanciája

A szennyezett levegő nem csak az emberek egészségére, de az épített környezetre, a kültéri berendezésekre is káros hatással van, hiszen a savas kémhatású anyagok kicsapódása korróziós veszélyt jelent. Ezt a problémát kezeli hatékonyan az LG Multi V 5 egyedi korrózióvédelmi rendszere.

Magyarországon a nagyobb városokban és főként Budapesten zajlik az ingatlanfejlesztések zöme, amit a magasabb népsűrűség, az elérhető munkahelyek nagyobb száma és a közlekedési infrastruktúra fejlettsége indokol. A városi környezet sajátosságai azonban hátrányokkal is járnak, a szennyezettebb levegő pedig nem csak az emberek egészségére, de az épített környezetre, a kültéri berendezésekre is káros hatással van. A levegőbe kerülő szén-dioxid, kén-dioxid és a nitrogén-oxidok ugyanis savas kémhatásúvá teszik a csapadékot, ami a fémes szerkezeti anyagokon elektrokémiai korróziót okoz, de hasonlóan korrozív hatású a szálló por sótartalma is. Kevesen tudják, hogy emellett a vízzel és/vagy biológiai lerakódásokkal borított vasfelületeken bizonyos mikroorganizmusok okozhatnak ún. biokorróziót.

Ezeket a hatásokat figyelembe véve világos, hogy a kültéri berendezéseket ellenállóbb korrózió elleni védelemmel kell ellátni ahhoz, hogy hosszú időn át megbízhatóan működjenek. Nem jelentenek kivételt ez alól a hűtő-, fűtő- és szellőztető épületgépészeti rendszerek (HVAC) kültéri egységei sem, amelyeknek télen-nyáron, akár szélsőséges körülmények között is folyamatosan üzemelniük kell. A fémfelületeket megtámadó korrózió először csak esztétikai problémát jelent - a fényes külső burkolatot rozsda kezdi csúfítani -, de könnyen okozhat olyan gondot is, amely már az egész épületgépészeti rendszer működését befolyásolja kedvezőtlenül. Amennyiben ezt a problémát nem kezelik időben, és a korróziós károk súlyossá válnak, elkerülhetetlen lesz a rendszer fő elemeinek cseréje.

Az LG Multi V 5 VRF-megoldás négyoldalú hőcserélőjén alkalmazott egyedi korrózióvédelmi rendszer, az ún. Ocean Black Fin éppen ezeket a problémákat hivatott megelőzni. A korszerű epoxigyantából készült bevonat hatékonyan képes megvédeni a készülék fontos alkatrészeit a korrozív anyagoktól. Ezt a bevonatot egy víztaszító filmréteg egészíti ki, ami megakadályozza, hogy lecsapódjon a víz a hőcserélő felületén, így a minimálisra csökkenti a  párakicsapódás és deresedés veszélyét. Azzal, hogy a víz kevésbé képes megtapadni a hőcserélő bordák felületén, csökken a korrózió kockázata - mindez a nagyobb tartósságot, a hosszabb élettartamot és az alacsonyabb fenntartási és üzemben tartási költségeket biztosítja, megfelelő teljesítmény mellett.

Az LG korróziógátló technológiájának köszönhetően a Multi V 5 sikerrel teljesítette az ISO szabvány szerinti gyorsított korróziós próbát, e teszt eredményeit pedig a neves minősítő szervezet, az UL (Underwriter Laboratories) igazolta.

Forrás: NOGUCHI PORTER NOVELLI

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Felületképzés
Bevonatok
Épületgépészeti termékek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Így kerülhetjük el, hogy problémát okozzon a légkondink

Gyártói hírek, cikkek 2022. 06. 23.

Jön a nyári kánikula, sokba kerülhet a hanyagság

Bár már kaptunk ízelítőt a kánikulából, a nyár legmelegebb napjai még előttünk állnak. Ezzel elrajtol az intenzív légkondihasználati szezon is, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen karbantartási feladatokat célszerű elvégeztetniük klímaberendezéseiken ahhoz, hogy azok problémamentesen és úgy működjenek, hogy az egészséget is támogassák. Az alábbiakban a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott tudnivalókat és az LG szakértőjének tanácsait gyűjtöttük össze

Szakkönyv

The Home Edit - Rendrakás rendesen - Hogyan rakjunk rendet, és varázsoljunk lakhelyünkből álomotthont

Lakberendezés 2022. 04. 21.
Bármennyire is zűrzavaros és zsúfolt otthonunk, ott van benne a lehetőség az igazi álomotthonhoz - csak hagyni kell kibontakozni magunkat, és megfogadni a The Home Edit: Rendrakás rendesen szerzőpárosa útmutatásait, ahogyan a hírességek is teszik

Szakcikk

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?