Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Forradalmi megoldás segít kiszolgálni a mosdókat megrohamozó tömegeket

Gyártói hírek, cikkek 2017. 11. 17.

A forgalmas helyeken, például a repülőtereken és a stadionokban összegyűlő tömeg rendszerint a mosdókban torlódik össze, ami nem csak  bosszantó, de a higiéniáért felelős létesítményüzemeltetőknek komoly kihívást jelent. Az ilyen erősen igénybevett, nagy forgalmú mosdók gondjára kínál megoldást a globális higiéniai márka, a Tork újdonsága, a Tork PeakServe® kéztörlő rendszer. A forradalmi megoldás egy olyan papír kéztörlő adagoló, amely minden korábbinál nagyobb kapacitással bír, segítségével villámgyorsan, fennakadás nélkül juthatunk kéztörlőhöz. Jó hír a létesítményüzemeltetőknek, hogy egyetlen feltöltéssel több, mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt.

Azok a nyilvános mosdók, melyeket nagy tömegek látogatnak, folyamatos karbantartást igényelnek. A kéztörlő papír és a szappan rendszerint pillanatok alatt elfogy, és a takarítók alig győzik tartani az iramot – már ha egyáltalán bejutnak a mosdóba a legnagyobb “roham” idején. A Tork kutatása rámutat arra, hogy a nagy létesítmények vendégeit még a bejáratnál kígyózó soroknál és a tömegben előforduló lökdösődésnél is jobban foglalkoztatja, hogy a mosdó zsúfolt és koszos-e. Egyszerűen nem akarnak várakozni – pláne nem egy koszos mellékhelyiségben. Az emberek 70%-át érte már kellemetlen meglepetés a mosdóban, és minden negyedik vendég egész egyszerűen inkább elkerüli a mellékhelyiséget.

"A vásárlói-, látogatói élmény olyan érték, amire a mosdók állapota közvetlen hatással bír. Például háromból egy ember az étel- és italfogyasztását is visszafogja annak érdekében, hogy elkerülhesse a mosdólátogatást nagy forgalmú helyeken. Ez igen rossz hatással van a létesítmények bevételére, hiszen annak sokszor nagy részét az elfogyasztott étel és ital teszi ki" – mondta el Badar-Szabó Virág, a Tork marketing menedzsere.

A létesítményüzemeltetők egyik legnagyobb gondja, hogy fennakadás nélkül szolgálják ki a legnagyobb tömegeket. A Tork PeakServe® -vel a vendégek mindössze 3 másodperc alatt száríthatják meg a kezüket – szemben a légfúvós megoldásokkal, melyek legalább 10 másodpercet vesznek igénybe.

"Képzeljük el, hogy egy több tízezres tömeggel nézünk egy meccset és egy perc van a félidőig. A mosdók pillanatok alatt megtelnek. A légfúvós kézszárítók 10-12 másodpercet vesznek igénybe minden egyes vendég esetében, míg a Tork PeakServe® mindössze 3-at. Ez óriási különbség ekkora tömeg esetén" – mondta el Badar-Szabó Virág.

A Tork által kifejlesztett PeakServe® folyamatos adagolású kéztörlő rendszer számos olyan előnnyel bír, melyek segítségével a nagy forgalmú mosdók vendégeit jobban ki lehet szolgálni. A megoldás kulcsa az új, szabadalmaztatott kéztörlő rendszer:

  • Új, jobb adagolás: minden papírköteg tulajdonképpen egyetlen, megszakítás nélküli papír-folyam, ami nagy tömegeket tud gyorsan, folyamatosan ellátni, a papír nem akad el.
  • Az ellátás folyamatos, hiszen a papírkötegek forradalmi módon csatlakoznak egymáshoz. A Tork PeakServe® adagolóból minimális erőkifejtéssel, laponként lehet kivenni a kéztörlő papírokat, így biztosítva a higiéniát.
  • A legnagyobb kapacitást nyújtja a piacon: az utántöltő csomagokat a gyártás folyamán összetömörítik, így a Tork PeakServe® minden más rendszernél nagyobb kapacitással bír, a papír pedig nem fogy ki váratlanul. Egyetlen tároló több mint 1 000 vendéget szolgál ki két feltöltés között – valamint rekordidő, 3 másodperc alatt elvégezhető a kéztörlés, így csökkentve a torlódást a mosdóban.
  • Rugalmasabb utántöltés: a Tork PeakServe® bármikor utántölthető, így a takarító személyzet a csúcsidők alatt koncentrálhat a fontosabb feladatokra az újratöltés pedig a nyugodtabb időszakokban történhet. Így a rendszer rugalmassá válik: a legfontosabb feladatokat a leginkább megfelelő időpontban lehet elvégezni.

Forrás: Weber Shandwick

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Mosdóhigiéniai termékek
Középületek berendezése

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

SpaceLogic-kal lehetnek zöldek és intelligensek a jövő épületei

Gyártói hírek, cikkek 2021. 04. 29.

Egyszerűség, megbízhatóság, rugalmasság, jövőálló kialakítás, gyártófüggetlenség, növekvő hatékonyság és fenntarthatóság – többek között ezeket az előnyöket kínálja a Schneider Electric új, SpaceLogic termékcsaládja. A KNX szabványt használó berendezéseket a piaci igények alapján fejlesztette ki a vállalat és a lakóházaktól az irodákon át a szállodákig lényegében minden ingatlan esetébe megteremtik a gazdaságos és zöld üzemeltetés feltételeit.

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szakcikk

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?