Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A Guardian Glass az Exponatec kiállításon bemutatja a múzeumi üvegvitrinek „láthatatlan hősét”

Gyártói hírek, cikkek 2017. 10. 25.

Bertrange, Luxembourg, 2017. október 25. – A múzeumok üvegvitrinjei értékes műtárgyakat óvnak a sérülésektől és egyéb veszélyektől, s eközben a legelőnyösebb fényben mutatják őket. Néha azonban az üveg a nem kívánatos csillogás vagy tükröződések miatt sajnálatos módon zavarhatja a látványt. A Guardian Clarity™ tükröződésmentes bevonatos üveg, a múzeumi vitrinek „láthatatlan hőse” segít, hogy a látogatók a kiállított tárgyakra összpontosíthassanak.

Az üveg a németországi Kölnben, november 22. és 24. között megrendezésre kerülő Exponatec kiállításnak, a múzeumok, a műemlék megóvás és helyreállítás nemzetközi kiállításának a 03.2 csarnokában az A-080 sz. standnál látható – illetve nem látható.

A Guardian Clarity üveg a fény 98%-át átereszti, és kevesebb, mint 1%-át tükrözi csak vissza, szemben az építészetben használt úsztatott üveggel, ami 90%-os fényáteresztő képességű, és 8% fényt ver vissza. A Guardian UltraClear® alapüveggel kombinálva a Guardian Clarity maximális átlátszóságot biztosít a nem kívánt tükröződés és csillogás minimálisra csökkentése mellett.

Luxembourgban az MNHA (Musée National d’Histoire et d’Art) a Guardian Clarity üveget választotta a 2017 júniusában megnyílt „Városi régészet” kiállítása több mint 250 kiállítási tárgyának bemutatására, védelmére és megóvására. Az értékes műtárgyak, amelyeket Luxembourg városának területén tártak fel, megismertetik a látogatókat az ott lakók mindennapjaival a középkorban és a modern időkben.

Polfer úr, az MNHA igazgatója így nyilatkozott: „Egy kiállítás tervezésekor a lényeg az, hogy hogyan fogadják majd azt az emberek, a mi szerepünk pedig az, hogy valódi értékeket mutassunk be nekik. A múzeumokban a legjobb üveg az, amelyet nem látunk és amely nem zavarja a látogatókat a tárgyak szemlélésében. Elmondhatjuk, hogy a Guardian Glass üveggel ezt a célt elértük. A díszletfestőnk munkáját is megkönnyítette a világítással kapcsolatban, mivel nem kellett a rossz tükröződésekkel vesződnie.”

A Guardian Clarity bevonatos üveggel kapcsolatos további információkért látogassa meg a www.guardian-possibilities.com weboldalt.

Forrás: Vision Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építészeti üveg
Belsőépítészeti üvegek
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?