Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Újra Építési Piaci Prognózis

Hírek 2017. 09. 22.

Már több mint 100 szakember kitöltötte a véleményfelmérés kérdőívét

A 2017. november közepén a megrendelők kezébe kerülő országos Építési Piaci Prognózis felállításához a szervezők várják az önkormányzatoknál az építésügy területén dolgozó szakemberek véleményét az általuk várt tendenciákról. A felmérés online kérdőívének kitöltése pár percet vesz igénybe és nem igényli számszerű adatok ismeretét, ellenben alapoz a szakemberek várakozásaira.

Az Építési Piaci Prognózis a 90-es évek végétől évente többszöri kiadásával segítette az építőipar szereplői és döntéshozói, cégek, szövetségek és még az állami döntéshozók munkáját is. Néhány év kihagyás után a Prognózis a Build-Communication gondozásában, Varga Dénes kutatásvezető közgazdász irányításával 2016 szeptemberében jelent meg újra. Ennek 2017 év végi kiadása készül most.

Az évente kiadni tervezett anyag makrogazdasági elemzését az egyes építőipari részpiacokra és földrajzi régiókra vonatkozó helyzetelemzés és előrejelzés követi. A lakáspiac esetén a 2017. novemberében megjelenő anyagban az építési engedélyek és a kész lakások tekintetében a megyei szintű lakásszámok még részletesebb elemzését kínálja.

„Az Építési Piaci Prognózis más szemlélettel és szigorúan a realitások talaján állva világít rá az építőipar trendjeire. Azok számára kínál az anyag tájékozódási pontot, akik több szempont figyelembe vételével keresnek információt akár rövid-, akár középtávú üzleti terveik megalapozásához.” – mondta el Varga Dénes, a kutatást vezető közgazdász.

A szakemberek véleményét gyűjtő felmérésben, az alábbi linken elérhető, a 3-4 perc alatt kitölthető online kérdőív segítségével, 2017. október 31-ig lehet részt venni. A Prognózis készítői várják minél több szakember véleményét.

A kérdőív kitölthető és az idei Építési Piaci Prognózis megrendelhető a http://buildmarketing.hu/epitesi_piaci_prognozis.html oldalon.

Forrás: Build-Communication Kft.

  

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?