Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Kőzetgyapot homlokzatszigetelő rendszer

Energia megtakarítás 2015. 09. 23.

Debrecen belvárosában épül a Párizsi Udvar projekt az Ybl-díjas Kováts András tervei alapján. Jelenleg a beruházás I. üteme zajlik. A beruházó által választott hőszigetelés az ECOROCK vakolható homlokzati rendszer.

A debreceni Hunyadi és Péterfia utca sarkán lévő területen épül fel a Párizsi Udvar három ütemben, amire tavaly tavasszal kapták meg az építési engedélyt. Jelenleg a beruházás I. üteme zajlik, a homlokzatok hőszigetelése kb. 50 százalékos, a belső munkálatok ezzel párhuzamosan történnek. Márciusra érte el a beruházás a hatszintes épület legmagasabb pontját.

Jelenleg – az első ütemben – egy 9 és fél ezer négyzetméteres épületet húznak fel, melynek földszintjén 3.000 négyzetméteren boltok és vendéglátóegységek várják majd a látogatókat. A Párizsi Udvar beruházás I. ütemében a lakások átadás-átvételére szeptemberben kerül sor, míg az üzletsorok nyitását novemberre tervezik. A teljes komplexum 300 lakást és 4.000 négyzetméternyi üzletterületet foglal majd magában, felépítésének költségei várhatóan elérik a 9 milliárd forintot.

Miben más a kőzetgyapot hőszigetelés?

A Párizsi Udvar komplexumról az átadáshoz közeledve elmondható, hogy a kőzetgyapotra jellemző egyedülálló hangelnyelő tulajdonságának köszönhetően, teljes mértékben sikerült lecsökkenteni az épület elhelyezkedéséből adódó közlekedési zajokat, így biztosítva a maximális nyugalmat és komfortot a beköltöző lakók számára. A beépített 12 cm-es kőzetgyapot lemezek a legszigorúbb energetikai előírásoknak is megfelelnek.

A beruházásban alkalmazott kőzetgyapot hőszigetelő rendszer a fűtésszámlák érezhető csökkenésén túl tűzvédelmet, zajvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát kínálja, bármilyen homlokzatról legyen is szó. Alapanyaga természetes bazaltkő, ennek köszönhetően környezetbarát termék, kiemelkedően tartós, nem zsugorodik, nincs hőmozgása és ideális belső lakóklímát eredményez.

A homlokzati hőszigetelő rendszer részét képezik a szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött kötött “egyéb” alkotóelemek is – például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok –, melyek teljes mértékben megfelelnek az Európai Műszaki Engedély-ben leírtaknak (ETA-12/0044), valamint a hazai előírásoknak. A homlokzati rendszer tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthető, sőt, alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken.

A különböző homlokzati hőszigetelő rendszerek legfontosabb eleme maga a hőszigetelő-anyag, de egy homlokzati hőszigetelő rendszer szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött egyéb alkotóelemekből is áll: például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok.

A rendszer szilikon és szilikát vékonyvakolatok széles skáláján, közel 200 színben érhető el. Egyaránt alkalmazható új épületeknél és épület-felújításoknál, felhasználható beton, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, vályogfalakon, szárazépítő lemezeken is. 

  • Beruházó: Dr. Kelemen György Ügyvédi Iroda
  • A befejező munkákra szerződött generál kivitelező: Kontent Kft.
  • Az épület homlokzatának hőszigetelésére kiválasztott rendszer: Rockwool ECOROCK FF Silikon

Forrás: VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Homlokzati hőszigetelő rendszerek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?