Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

GSH 16 - új Bosch vésőkalapács

Gyártói hírek, cikkek 2007. 06. 04.

A GSH 16 típusú 16 kilós vésőkalapács szakít a korábbi léptékekkel - A legnehezebb bontási munkálatokhoz

Az alábbi sajtóközlemény elsősorban azoknak szól, akik a kivitelezésben dolgoznak:

A Bosch új 16 kilós vésőkalapácsa újradefiniálja a nehéz bontáshoz alkalmas elektromos eszközök skáláját. Ha rövid idő alatt kemény betont kell feltörni, a Bosch új megoldása révén egy viszonylag könnyű szerszám áll a szakemberek rendelkezésére. Könnyű súlya ellenére a kalapács mégis hatalmas ütöerővel bír. A GSH 16 közel 1700 kilogramm B 25/30-as betont képes egy óra alatt összetöri, amely körülbelül 60 százalékkal több, mint amire a versenytársak legerősebb készülékei képesek. Ezt a 45 Newtonmeter ütőerejű és 1750 Wattos pneumatikus vésőgép teszi lehetővé.

Az összehasonlító tesztben a Bosch vésőkalapács élettartamát tekintve a legjobb eredményt érte el, hiszen a tesztelt eszközökhöz képest kétszer annyi óráig működött. A Bosch GSH 16 működésben eltöltött óráinak száma és a készülékköltség aránya a legalacsonyabb, így a vésőkalapács egy rendkívül jó befektetés.  Az új Bosch vésőkalapács a rezgésvédelemben is új mércét állít. A hasonló szerszámokkal összehasonlításban a GSH 16 a legkisebb rezgést okozza. Ez a rezgésvédelem nemcsak rövidtávon, hanem hosszútávon is kifizetődő: használójának ugyanis munka közben kevesebb szünetet kell tartani, valamint egészség és munkaalkalmasság szempontjából a gyakran évekkel a használat után jelentkező megerőltetés / túlterhelés is kiküszöbölhető. Ezért a markolat kiképzése és ergonómiája kifejezetten fontos szerepet kap. A gumibevonatú markolatnak köszönhetően a fogantyún két kéz is elfér, megkönnyítve ezzel az építkezési munkálatokat.

A gép ki- és bekapcsolója egy ujjal is könnyen működtethető, így a markolatot kapcsolás közben nem kell elengedni. A kapcsoló elhelyezkedése révén elkerülhető a véletlen ki- és bekapcsolás.

A vésőkalapács egy praktikus, könnyű, ellenálló műanyagból készült, gurítható szerszámkofferben egyszerűen szállítható. A vésőkalapácsnak 2 típusa létezik: a GSH 16-28 Professional und GSH 16-30 Professional, amelyek hexadecimális csatlakozásukban különböznek, amely 28 illetve 30 milliméter. A Bosch szerszámgép tartozéka egy hegyes, sima, SPAT és aszfaltvéső valamint egy döngölőtalp. Az új önélesítő vésőszárral kombinált vésőkalapács nagyszerű eredményekre képes. Bevezetőáron 280.000,- HUF-ért kapható.

Jubileumi ajánlat szakembereknek

A Bosch a fúrókalapácsok 75. születésnapját vonzó jubileumi ajánlatokkal ünnepli:

SDS-plus fúrókalapács vásárlása (2 kilós GBH 2-26 DFR Professional fúrókalapács vagy a GBH 36 V-LI Professional akkus kalapács) esetén a vásárló egy Univerzális DMF 10 Zoom Professional gépet kap ajándékba. Így nemcsak egy nagy teljesítményű fúrókalapácsot vásárol, hanem egy keresőkészüléket is, amely megbízható segítséget nyújt az áram alatt lévő vezetékek, fémek (pl. réz) és fa szerkezetek feltárásánál.  Egy 5 kilósnál nagyobb SDS-max fúrókalapács vásárlása esetén jubileumi ajándékként egy GSR 10,8 V-LI Professional akkus fúrócsavarhúzót adunk ajándékba. Ez a különösen kompakt és kézhezálló csavarhúzó egy akkufeltöltéssel 130 db 6 x 60 mm-es nagyságú csavart képes puha fába becsavarozni. Modern Lítium ionos akkujának köszönhetően nem merül le és nincs memóriahatás (az akkumulátor a pillanatnyi töltöttségi szintjétől függetlenül tölthető anélkül, hogy a cellák károsodnának).

További információ: http://www.bosch.hu/boschhammer75/hu/hu/start/ 

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?