Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Ők nyertek idén Az Év Irodája versenyen!

Hírek 2015. 02. 06.
A Díjátadó Gála a Budapest Music Centerben
A Díjátadó Gála a Budapest Music Centerben

2015. február 5-én ötödik alkalommal került megrendezésre „Az Év Irodája” verseny Díjátadó Gálája a Budapest Music Centerben, amelyen több mint 220 ingatlanpiaci szakember vett részt. A szakmai zsűri 8 kategóriában összesen 9 díjat osztott ki.

A Budapest Music Centerben megrendezett V. iroda.hu Díjátadó Gála ismét rekordot döntött, hiszen minden várakozást felülmúlva a hazai ingatlanpiac legjelentősebb rendezvényén több mint 220 ingatlanpiaci szakember vett részt. Idén a neves szakemberekből álló zsűri 8 kategóriában összesen 9 díjat osztott ki, hiszen az egyes kategóriák győztesei mellett „Az Év Irodája Különdíj” is gazdára talált. Az értékelés a hagyományoknak megfelelően két részből állt: minden kategóriában a közönségszavazást követően a szakmai zsűri előre meghatározott és objektív szempontrendszer alapján értékelte a pályázatokat.

A szakmai zsűri tagjai voltak: Finta Sándor, Budapest főépítésze (elnök); Dr. Német Edit, a BME egyetemi adjunktusa; Csoma András, a Biggeorge’s-NV Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, a RICS Magyarország elnökségének tagja; Dr. Árendás Gergely, a Hunguest Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója; Barta Zsombor MRICS, a HUGBC alelnöke, a Sentient csoport Fenntarthatósági üzletág igazgatója, Dr. Hajnal István FRICS, a Biggeorge's NV Zrt. vezérigazgatója; Baross Pál, a Középeurópai Egyetem (CEU) ingatlanfejlesztési igazgatója és Németh Tamás, az IseeQ egyik alapítója.

Győztesek:

  • Az Év Irodája 2014: Dentsu Aegis Network Hungary
  • Az Év Design Irodája 2014: Viacom
  • Az Év Irodája 2014 Különdíj: Nitrogénművek Zrt.  
  • Az Év Coworking Irodája 2014: LOFFICE Coworking
  • Az Év Irodaháza 2014 Közönségdíj: Bank Center
  • Az Év Új Ingatlanfejlesztése 2014: Eiffel Palace
  • Az Év Legzöldebb Projektje 2014: Eiffel Palace
  • Az Év Üzemeltető Cége 2014: Future FM Zrt.
  • Az Év Ingatlanpiaci Személyisége 2014: Scheer Sándor, Market Zrt.

A verseny címadó kategóriájában összesen 29 cég nevezte be új irodáját, végül a nívós mezőnyben 2015-ben „Az Év Irodája” a Dentsu Aegis Network Hungary munkahelye lett. „Az Év Design Irodája” kategória győztese a Viacom, míg a Nitrogénművek Zrt. irodája különdíjban részesült. A közösségi munkahelyek immár másodszor versenyeztek „Az Év Coworking Irodája” címért, ahol a LOFFICE Coworking lett a befutó, míg „Az Év Irodaháza Közönségdíj” győzteséről, a Bank Centerről ismét a szavazó bérlők dönthettek.

„Az Év Új Ingatlanfejlesztése” és „Az Év Legzöldebb projektje” címet ezúttal ugyanaz az ingatlanfejlesztés, azaz az Eiffel Palace érdemelte ki, amely korábban már mind a BREEAM, mind a LEED rendszerben kiemelkedő minősítést kapott, és a műemléki felújítás egyik példamutató megvalósításaként vált ismerté. „Az Év Üzemeltető Cége” díj ismét egy új győztest – a Future FM Zrt.-t – köszönthetett a verseny története során, míg „Az Év Ingatlanpiaci Személyisége” a hazai ingatlanfejlesztési piac emblematikus szereplője, Scheer Sándor lett, akinek tevékenysége a Market Zrt. élén immár évtizedek óta meghatározó Magyarországon.

„Nagyon örülök, hogy immár ötödik éve rendezhetjük meg Az Év Irodája verseny nagy sikerű Díjátadó Gáláját, ahol sokan már régi ismerőseink, visszajáró vendégeink, hiszen a magyar ingatlanpiac valójában egy nagy család, ahol nekünk a magas minőséggel kell bizonyítanunk az értékeinket a nagyvilág előtt. A versenyen az elmúlt években indult pályázatokat látva elmondhatjuk, hogy valóban világszínvonalú projekteket, irodákat, ingatlanokat, szakembereket, cégeket ismerhettünk meg. Ami külön öröm számomra, hogy folyamatosan fejlődünk, hiszen egyre többen indulnak az egyes kategóriákban. Idén nyolc kategóriában kilenc díjat osztottunk ki, és minden évben hihetetlenül nehéz dolga volt zsűrinek, most sem volt ez másként, mert szinte valamennyi résztvevő megérdemelne egy díjat. De akik most itt nem nyertek, valójában ők is győztesek, hiszen a széles közvélemény is elismeri teljesítményüket” – mondta Kalmár Zoltán, az Arkon Zrt. üzletágvezetője.

„A versenyen igen erős volt a mezőny. Az épületek szinte mindegyikére igaz, hogy a fejlesztők nemcsak jól értékesíthető épületeket akartak létrehozni, hanem a fellépő igényekre komplex megoldást kerestek. Így a magas építészeti színvonal és a gazdaságos üzemeltetésre vonatkozó törekvés a benyújtott pályaművek döntő többségére jellemző volt, ami mindenféleképpen optimizmusra adhat okot. Pozitív volt azt is látni, hogy mennyire fontos volt az ergonomikus és kényelmes terek létrehozása, a közösségi funkciók kialakítása, a rugalmas térstruktúra megteremtése, valamint az épületek környezetének rendezése” – összegezte a tapasztalatait Finta Sándor, Budapest főépítésze, a szakmai zsűri elnöke.

A versenyt és a díjátadó gálát a kezdetektől fogva az iroda.hu csoport szervezi, amelyet a közelmúltban felvásárolt az ingatlan.com hirdetési portált is üzemeltető Arkon Zrt.

A verseny támogatói: Cothec, Decorfloor, Konica Minolta, Nespresso, Streamnet.

Szakmai támogatók: BRF, HuGBC, LEO, MATISZ, RICS.

Médiatámogatók: Épinfó, epiteszforum.hu, épülettár.hu, FŐVÁROSI BLOG, Magyar Építéstechnika, napi.hu, napigazdasag.hu, PIAC&PROFIT.

Forrás: Arkon Zrt.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Irodaberendezés

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?