Utolsó frissítés: 2021-06-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Amikor a garázskapu az internetre költözik

Gyártói hírek, cikkek 2014. 10. 07.

A Hörmann új rendszerével okos eszközeink távirányítóvá válhatnak

Egyedülálló vezérlést indított útjára a Hörmann cégcsoport, amely 2014. július 1-től már a hazai piacon is elérhető. A piacvezető vállalkozás ezúttal az okos eszközeinkre költöztette a már eddig is népszerű, vezérlési rendszereik távirányítóját. A BiSecur Gateway nevű egységgel okostelefonon vagy táblagépen keresztül vezérelhető a garázskapu-, udvarikapu-meghajtás, a házbejárati ajtó, valamint más, Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt olyan eszköze, mint például a lámpák.

Ma már a garázskapuknak nem csak egyszerűen szépnek és biztonságosnak kell lenniük, hanem meg kell felelniük a XXI. századi kihívásoknak is. A Hörmann cégcsoport ezt felismerve új terméket vezetett be a piacra BiSecur Gateway néven. Az egység a különböző meghajtásokra kötve és az internetre csatlakozva új lehetőségeket nyit otthonunk irányításában.

„Ma már nem utópia az okos otthonok megteremtése, amelyhez új Gateway rendszerünk tökéletesen illeszkedik. Nem csak irányítani tudjuk rendszereinket, hanem lekérdezhetjük aktuális állásukat is, így nem marad többé nyitva egy bejárati ajtó vagy kertkapu sem. Az eszköz gyorsan telepíthető, könnyen konfigurálható, így bárki számára gyorsan használatba is vehető. Ez volt az egyik fő szempont a rendszer tervezésénél” – mondta el a BiSecur Gateway-el kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A BiSecur Gateway egyszerűen egy hálózati kábellel vagy WLAN-on keresztül összekapcsolható a háztartásban működő routerrel. A Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközök konfigurációja okostelefonra vagy táblagépre telepített BiSecur App-pal történik. Az új rendszert a www.bisecur-home.com internetoldalon kell regisztrálni, amelyet követően már vezérelhető is garázskapunk vagy éppen a bejárati ajtónk. Az egyszeri regisztráció egy tanúsított Hörmann internetoldalon történik, így garantálva a legmagasabb fokú adatbiztonságot. A rendszer sok Hörmann termékkel kompatibilis, ilyenek például a SupraMatic és ProMatic garázskapu-meghajtások, valamint a RotaMatic és LineaMatic udvarikapu-meghajtások és más kiválasztott Hörmann ipari kapumeghajtások.

Az új Hörmann ThermoSafe és ThermoCarbon alumínium házbejárati ajtók is vezérelhetők intelligens módon. Alapkivitelben automatikusan reteszelődnek, amint csukott állapotba kerülnek. A BiSecur App segítségével most már lekérdezhető, hogy az ajtó megfelelően be van-e reteszelve vagy nyitott állapotú. Ezen túlmenően aktiválható vagy deaktiválható a kiegészítő „Tartós nyitva” funkció, mely lehetővé teszi, hogy az ajtó az aktiválás időtartama alatt kulcshasználat nélkül is nyitható legyen kívülről. Ha például a gyerekek az udvaron szeretnének játszani, kulcs nélkül tudnak állandóan be- és kimenni. A játszás után a funkció ismét deaktiválható, és az ajtó bereteszelődik.

Az ismétlődő helyzetekhez, mint például a mindennapos „haza érkezés”, mely során először az udvari kaput, majd azt követően a garázskaput kell kinyitni, az App a „szcenárió” funkciót kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomásra automatikusan mindig ugyanaz a tevékenységsor menjen végbe, és ne kelljen egyesével kiválasztani ezeket. Az App-ban összesen maximum 10 felhasználó (1 rendszergazda és 9 felhasználó) hozható létre különböző jogosultságokkal. Például, ha a virágok öntözését a szomszéd végzi, az udvari kaput kinyithatja, de a garázskaput nem.

Az új BiSecur Gatway rendszert és a Hörmann egyéb termékeit a Hörmann nyílt napján – 2014. október 10-11-én, Közép-Európa legnagyobb bemutatótermében, Szigetszentmiklóson – ki is próbálhatják az érdeklődők. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a www.hormann.hu oldalon lehet elvégezni.

Forrás: Stern Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

18 gyermekintézmény és 1 műemlék: a pályázók kétharmada nyert az idei Várépítőn

Hírek 2021. 06. 21.

Legyen szó csak néhány vizesblokk felújításáról, tetőszerkezet cseréjéről, esetleg az óvoda körüli járda térkövezéséről vagy éppen az épület hőszigeteléséről, a Várépítőn főleg olyan intézményeknek van esélye, akik gyakran máshonnan nem kaphatnak támogatást. Országszerte az idei évben 18 gyermekintézménynek és 1 műemléknek jut támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. Ebben az évben is online került sor a zsűrizésre és az eredményhirdetésre. Az pályázók és az érdeklődők a pályázat Facebook-oldalán élőben követve tudhatták meg az eredményeket június 17-én 14:00 órától.

Szakkönyv

Régi házból új otthon - Praktikus tanácsok és tanulságos történetek házfelújítóknak

Építkezőknek 2021. 06. 18.
Biztosan nem vagyok egyedül a régi házak iránti rajongásommal. Mivel ez a tevékenység kikapcsol, akkor is keresem az eladó, felújítandó gyöngyszemeket, ha egyáltalán nem szándékozunk házat venni. Időről időre megdöbbent, mennyi csodás épület van hazánkban, amely mind arra vár, hogy valaki meglássa benne leendő otthonát, és rombolás helyett megpróbálja visszaállítani régi, megkopott fényét

Szakcikk

A korszerű ragasztás és tömítés az építkezéseken

Építőanyagok 2021. 06. 15.

A ragasztás és tömítés kulcsfontosságú szerepet tölt be az építkezési munkálatok során, ám időnként hajlamosak a szakemberek ezt tervezési és kivitelezési oldalról elhanyagolni, félvállról venni. Pedig elengedhetetlen például a könnyűszerkezetes építések során, ahol a tömítetlen kapcsolódási pontok az egész folyamatra és a végeredmény minőségére, tartósságára nyomhatják rá bélyegüket. Ilyenkor tűnhetnek fel a kellemetlen hézagok és mozgásból adódó repedések a falon, az ablak és a fal találkozásánál, vagy a különféle burkolatok érintkező pontjain, melyek ennél komolyabb problémákat is okozhatnak a későbbiekben

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?