Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Energiatakarékosabb mosás akár napenergiával is!

Energia megtakarítás 2014. 07. 11.

Egyre többen figyelünk arra, hogy környezettudatosan mossunk. Nem indítjuk félig üresen a mosógépet, alacsonyabbra vesszük a hőfokot, bio mosószereket használunk. Mégis, legyen bármilyen alacsony fogyasztású a mosógépünk, nem tudjuk megspórolni azt az energiát, amit a gép a víz felmelegítéséhez használ. Az Electrolux hideg-meleg vizes mosógépével azonban a vizet akár napenergiával is melegíthetjük.

Egy négytagú családot kiszolgáló mosógép évente átlagosan 265 kWh energiát fogyaszt. A készülék ennek az energiamennyiségnek jelentős részét akkor használja fel, amikor beszivattyúzza és felmelegíti a választott mosóprogramhoz a hidegvizet. Az Electrolux hideg-meleg vizes mosógépén (modellszám: EWT1066ODW) külön csatlakozást alakítottak ki a hideg és a meleg vízhez, így csak egy gombnyomás kell a melegítés megspórolásához. Az eleve alacsony fogyasztású A+++ energiaosztályú készülék további 30% energia megtakarítására képes 60°C-os pamut program esetében, de akár az energia-felvétel felét is megtakaríthatjuk egy hagyományos 40°C-os mosásnál, ha például napkollektor által felmelegített vizet használunk a mosáshoz.

A meleg vizes működés a hagyományos bojlert használó otthonokban is csökkentheti az energiaszámlát, hiszen a modern bojlerek, melegvíz-tárolók alacsonyabb energia-felvétel mellett tárolják a hőenergiát, mint ami a víz felmelegítéséhez szükséges.

A készülék mégis az alternatív energiát használó otthonok számára jelenti a legjobb megoldást. A napkollektort, geotermikus energiát használó háztartásokban gyakorlatilag megtakaríthatjuk a vízmelegítéshez szükséges energia egészét, illetve a hőszivattyús rendszereknél a jelentős részét.

A hideg-meleg vizes mosógép a környezetbarát működés mellett mindazokat a jó tulajdonságokat nyújtja, melyeket az Electrolux professzionális készülékeinek fejlesztése során alakított ki. A különböző programok kíméletesen, mégis maximális hatékonysággal gondoskodnak a ruhák tisztaságáról. Az inverter motor csendben és megbízhatóan végzi a dolgát, az időzítő funkciókkal a napirendünkhöz igazíthatjuk a mosás kezdetét és végét, a selyem- és gyapjú programok a kényes anyagokra is vigyáznak. A mindössze 40 cm széles készülék 6 kg ruha mosására alkalmas, így 4-5 fős családok számára is ideális megoldást jelent.

Az EWT1066ODW modellszámú felültöltős Electrolux mosógép ajánlott fogyasztói ára: 169 900 Ft.

Forrás: Morpho Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Konyhai, háztartási készülék

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?