Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Az Austrotherm Akadémia következő előadása

Gyártói hírek, cikkek 2007. 04. 18.

Kovács Zoltántól (Austrotherm Kft.) és  Kruchina Sándortól (AustrothermAkadémia) érkezett az alábbi hírlevél, az AUSTROTHERM AKADÉMIA második szemeszterének harmadik előadásáról:

Az elmúlt fél évben útnak indítottuk internetes továbbképzésünket, ami az AUSTROTHERM AKADÉMIA nevet kapta. Az érdekes témák hamar megnyerték a "hallgatók" tetszését, ezek az oldalak lettek a leglátogatottabb részei honlapunknak.

A második szemeszter harmadik előadása a környezetvédelem és az épületszigetelés összefüggéseiről szól. Az ember gyakran nem tudja összekapcsolni a látott-hallott híreket és a mindennapi munkáját. Olvassuk az újságban, hogy az ENSZ tényfeltáró bizottsága egyértelműen megállapította a klímaváltozás tényét, és úgy tűnik: Magyarország ezen belül is a fokozott változások elé néző ország. És miközben gyermekeink, unokáink életét féltjük, nem vesszük észre, hogy erre a mindennapi munkánkkal is ráhatással vagyunk. Pedig észre vehetnénk.

A környezetvédelem és a hőszigetelés kapcsolatára Magyarországon először Dr. Tóth Kálmán hívta fel a figyelmet a nyolcvanas évek közepén. Nálunk akkor még az energiatakarékosság is újdonság volt. Nem mondható tehát különösebben újnak ez a gondolat, de mégis, egyre sürgetőbbnek tűnik, hogy kimondjuk: hatékony hőszigetelés nélkül nincs hatékony környezetvédelem. Mostani előadásunkkal erre az összefüggésre szeretnénk rávilágítani. Azért, hogy mikor egy házat tervezünk, vagy építünk, ne arra törekedjünk, hogy minél olcsóbb, de komoly energiaigényű házakat hozzunk létre, hanem – akár a kötelező előírásokat meghaladóan is – a jövő nemzedékei számára hozzuk létre épületeinket. 

Az előadásokat az elmúlt félévben megszokott módon, kérdések zárják, melyekre a választ a regisztrált hallgatók elküldhetik. A legtöbb helyes választ beküldők között a fél éves szeminárium végén három, épületenergetikai modullal kiegészített WinWatt Cinege programot sorsolunk ki, ami már az épületek energiatanúsításában is segítséget nyújt.

Forrás: Austrotherm hírlevél

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?