Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Idén is lehet pályázni a GE Edison-díjra

Hírek 2013. 12. 09.

EAST CLEVELAND, OHIO, 2013. december 9. — A GE Lighting idén immár 31. alkalommal hirdeti meg a GE Edison-díjat. A nemzetközi verseny a GE Lighting termékek felhasználásával megvalósuló kiemelkedő világítástechnikai megoldásokat értékeli.  A projektben felhasznált fényforrások között lehetnek GE LED rendszerek, világítótestek, építészeti megoldások, lámpák és modulok, világításszabályozó rendszerek, valamint nem LED-es lámpák és világítótestek. 

Újdonság, hogy idén webes jelentkezés váltja fel a korábbi évek nyomtatott formátumban benyújtott pályamunkák gyakorlatát. Az online jelentkezés beadási határideje: 2014. január 20, ET, azaz keleti parti idő szerint 17 óra. A pályázat további részletei az Edison-díj oldalán találhatók.

A versenyben világítástechnikai szakemberek, építészek, mérnökök vehetnek részt 2012 és 2013 között megvalósult projektekkel. A kétéves időszakot felölelő pályázati kiírás szintén újítás a korábbi évekhez képest. Az online pályázatokat a következő szempontok alapján bírálja el a zsűri: funkcionalitás, építészeti összhang, világítástechnikai termékek és megoldások hatékony felhasználása, megfelelő szín, forma és textúra megjelenítés, energia hatékonyság, valamint költségtakarékosság.

A legtöbb pontszámot elérő pályázókat Kiválósági-díjjal, vagy Érdem-díjjal tünteti ki a zsűri. A GE Edison-díjjal kitüntetett versenyző pedig a Kiválósági-díjban részesültek közül kerül ki.

A fenti elismerések mellett a Lakossági Világítás Dizájn Díjat is odaítéli a zsűri, amit olyan projekt érdemelheti ki, amelyik kiemelkedő lakossági világítástervezési megoldást mutat be és megfelel a fentiekben vázolt kritériumoknak. Ebben a kategóriában a zsűri az innovatív világítástechnikai alkalmazásokat és a különböző funkciójú világítási megoldások és kontrollok kreatív integrációját értékeli.

A Környezeti Dizájn Díj azokat a munkákat ismeri el, amelyek minimálisra szorított energiafelhasználásról, a lehető legnagyobb mértékű természetes fény felhasználásról, kontrollált fényszennyeződésről, valamint tartós és fenntartható rendszerről tesznek tanúbizonyságot.

Minden minősített pályázó meghívást kap az átadási ceremóniára, mely 2014. június 2-án Las Vegasban, a világ legnagyobb építészeti és kereskedelmi fényforrás expo, a Nemzetközi Világítástechnikai Vásár, előestéjén zajlik le. A világítástechnika terén elért eredmények elismeréseként a nyertesek személyre szóló plakettet kapnak.

A 31. GE Edison-díj nyertese egészen az átadási ceremóniáig titkos. A díjazott egy egyedi Steuben kristály trófeát vehet át, emellett egy éven át a projekt kapcsán folyamatos médianyilvánosságot kap. A nyertes installáció tulajdonosát is külön plakettel ismerik el.

Feltétel, hogy a benyújtott pályázati művek 2012. január 1. és 2013. december 31. között valósuljanak meg GE Lighting termékek jelentős felhasználásával és a korábban benyújtott pályázatok között ne szerepeljenek.

Forrás: Noguchi Porter Novelli

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Világítás tervezés
Világítástechnika

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?