Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Novemberi rendezvények: energiahatékony építés és épületüzemeltetés, passzívházak, közel zéróenergiás épületek

November első hétvégéjén ismét kinyit a magyar minősített passzívházak egy része

Egyénileg díjmentes a részvétel – A Passzívházépítők Országos Szövetsége autóbuszos kirándulásokat is indít

2003-ban hívta életre a német Passivhaus Institut a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok c. rendezvényt, melynek lényege, hogy bárki felkeresheti és szakmai programvezetőkkel körbejárhatja azokat a fokozottan energiahatékony passzívházakat, amelyek kinyitnak a rendezvény ideje alatt a tulajdonosok, üzemeltetők hozzájárulásával.

A rendezvény az elmúlt évtizedben valóban nemzetközivé nőtte ki magát, Európa számos országában megrendezik; jellemzően magánépíttetők lakóházait lehet felkeresni ezekben a napokban.

Hazánkban 2009 óta látogathatók passzívházak november első hétvégéjén, a programokat a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) magyar tagszervezete, a Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) szervezi.

Az épületek ingyenesen és egyénileg látogathatók a szervezők által megadott időpontban, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött.

Az idei rendezvény különlegessége: az előző évek fokozott érdeklődésére tekintettel a PAOSZ két autóbuszos szakmai kirándulást is indít 2013. november 9-én és 10-én. A passzívházas körút keretében összesen 15 épületet - budapesti és főváros környéki, valamint Nyugat-Magyarországi és osztrák passzívházakat - nézhetnek meg a résztvevők, a PAOSZ programvezetőinek kíséretében.

Az autóbuszos túrán való részvétel az előző évek gyakorlata szerint regisztrációhoz és díjfizetéshez kötött.

A pontos programot, a látogatható épületek körét a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok hazai weboldalán találják az érdeklődők  »

Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferencia, 2013. november 6. »

 

Forrás: Passzívházépítők Országos Szövetsége | Green Press

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Képzések, programok építészeknek
Passzívház

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?