Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

26. Nemzetközi építőipari szakkiállítás

Hírek 2007. 04. 11.

Az építkezés alfája és omegája - Construma 2007

Sajtóközlemény 

Magyarország legrangosabb nemzetközi építőipari szakkiállítása, a CONSTRUMA április 11-től 15-ig (szerdától vasárnapig) várja látogatóit a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A kiállítás az első két napon kizárólag a szakmai látogatók számára nyitott, a további három napon pedig az építkezés előtt álló magánlátogatók is megismerhetik a 22 ország 830 kiállítójának nívós kínálatát. A kiállítás és kísérő eseményei összesen  29.000 m2-en zajlanak. A közönségnapok alkalmával kedvezményes belépőjegy váltható.

A minőségi termékbemutatót tartalmas konferenciaprogram kíséri, amelyet a CONSTRUMA védnökei, rangos együttműködő szakmai partnerei állítottak össze.

A CONSTRUMA megnyitója 2007. április 11-én (szerda) 14.00 órakor lesz. Megnyitó beszédet mond Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter.

Ezt követően kerül sor a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont történetének korszakalkotó jelentőségű eseményére, az új pavilon alapkövének letételére.

Construma, a vezető

Közép-Európa meghatározó jelentőségű nemzetközi építőipari fóruma - a kiállító- és látogatószám alapján - jelenleg a harmadik helyet foglalja el a brünni IBF és a poznani Budma után. Belföldi tekintetben változatlanul a hazai építőipar csúcsrendezvénye.

Együttműködés új alapokon

A CONSTRUMA fővédnökei a Magyar Építőanyagipari Szövetség és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, védnökei pedig, az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht., az Első Magyar Árnyékolástechnikai Szövetség és az Építéstudományi Egyesület. A szövetségek a szakma mozgósításában, a szakmai kísérő események előkészítésében, a kiállítás társadalmi eseménnyé tételében kaptak hatékonyabb szerepet. Ennek érdekében alakult meg az Építőipari Szakmai Tanács is, amely a szakmai partnerek, szövetségek részvételével hivatott a rendezvény és szakmai programjai, kísérő eseményei fejlesztésére.

Szakmáról a szakmának

Neves építészek, rangos építőipari szakértők előadásait hallgathatják meg az érdeklődők a CONSTRUMA konferenciái alkalmával. Aktuális információkkal szolgál, illetve a közérdekű kérdések megvitatását teszi lehetővé az

  • Építési Minőségpolitikai Fórum, a 
  • Hagyomány és megújulás – város rehabilitáció és energiatudatos új megoldások az építészetben című szimpózium, az
  • Építésgazdasági Fórum, a
  • RENOVA Épület-felújítási Szimpózium, az
  • Építészetről napjainkban konferencia, valamint a
  • XXI. század különleges üvegszerkezeteiről tartott előadás.

A Hagyomány és megújulás című szimpózium a tanácskozáson túlmenően a Magyar Építész Kamara kreditpontját is biztosítja a résztvevő kamarai tervezőknek.

Vezető árucsoportok

A látogatók tájékozódását, eligazodását segíti, hogy a kiállítók az egyes témaköröknek megfelelően, termékcsoport szerint helyezkednek el. A legnagyobb területet foglalja el a nyílászárók, épületbelső kialakítások, tetőszerkezetek, szigetelések, kert és lakókörnyezet, építőgépek, falak, tartószerkezetek és építési alapanyagok kínálata.

A tervek szerint a jövőben az egyes témacsoportok a CONSTRUMA keretében önálló bemutatkozási lehetőséget kapnak, pl. a nyílászárók, az üvegipar, az árnyékolástechnika.

Jelentős külföldi megjelenés

A szervezők a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt helyeztek a kiállítás nemzetköziségének fokozására. Ennek eredményeként a külföldi kiállítók száma 210 lett, amely 25%-os növekedést jelent az elmúlt évhez képest. Az országok közül hat állam kiállítói kollektív standon mutatkoznak be.

Díjak, díjazottak 2007

A CONSTRUMA Nagydíj Bizottság idén négy cégnek ítélte oda a kiállítás rangos szakmai elismerését. Döntésük alapján CONSTRUMA Nagydíjat kapott a Hella ÁNR Árnyékolástechnikai Kft.; az Ornamentika Kft.; a Dunacenter Beton Kft. és a Borovi Faipari Zrt.

Standszépségverseny

A neves újságírókból álló zsűri ezúttal is a kiállítás nyitó napján tekinti meg a kiállítási standokat, s választja ki közülük a legötletesebbeket, legszebbeket. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására 2007. április 13-án (péntek) kerül sor a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont C pavilonjában.

Szakmai és közönségnapok – világos határvonal

Mivel a CONSTRUMA a szakmai látogatók és a nagyközönség érdeklődésére egyaránt számít - a felmérések szerint a kiállítók számára árucsoportonként eltérő mértékben mindkét célcsoport fontos. (Összesítve a kiállítók 43%-a mindkettőt egyformán el akarja érni, 41% inkább a szaklátogatók, 16% inkább a nagyközönség érdeklődését igényli.)

A kétféle kiállítói igénynek tesz eleget a CONSTRUMA a szakmai napok és a közönségnapok határozottabb különválasztásával. Az április 11-től 15-ig (szerdától vasárnapig) tartó kiállítás első két napja szakmai, a kiállítók és partnereik közötti üzleti tárgyalások jegyében zajlik. A CONSTRUMÁ-ra váltott szakmai belépőjegy mellé minden érdeklődő HUNGAROTHERM belépőjegyet kap.

A kiállítás további három napja pedig, mindazon látogatóké, akik az építkezéshez, házuk, lakásuk felújításához saját maguk szeretnék kiválasztani a hazai, illetve a külföldi cégek minőségi kínálatából a különböző építőipari termékeket, alapanyagokat. A magánlátogatók ezen alkalommal kedvezményes jegyet válthatnak a rendezvényre.

Csemegék látogatóknak 

  • Nyereményjáték – Idén először a belépőjegyek ajándéksorsoláson vesznek részt. A szerencsés látogatók a Bramac-tól új tetőt, egy családi házhoz elegendő mennyiségű tetőcserepet, a Banos 10 cégtől pedig, egy masszázsrendszerrel, távirányító vezérléssel felszerelt fürdőkádat nyerhetnek.
  • Ingyenes lakberendezési tanácsadás – A lakberendezők D pavilonban található szigetén az érdeklődők hasznos tippeket, tanácsokat kaphatnak otthonuk, lakásuk berendezéséhez, kialakításához. 
  • Épületgépész sziget – Az épületgépészet iránt érdeklődő látogatók az A pavilon 313/f standján juthatnak előzetes információkhoz a HUNGAROTHERM kiállítás kínálatáról.
További információ: www.construma.hu  
< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?