Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

VIRÁGFAVILÁG kiállítás egy fa belsejében

10 napig látogatható kiállítás egy különleges kialakítású bemutatóteremben

A Design Hét alatt, 2013. szeptember 27. - október 6. között Tompa László cseresznyefából készült, nem mindennapi lámpáiból és dobozaiból varázslatos világ tárul a látogató elé a Trópusifa - Stúdió bemutatótermében.

Egyedi, személyre szabott bemutatóterem

A Trópusifa - Stúdió óbudai bemutatótermébe belépve egyből magával ragad a körforgás látványa: a belső tér kialakítása olyan, mintha egy nagy fa törzsébe kerültünk volna.

Organikus természeti világ

A kiállítás idejére mesebeli táj fogad minket a Trópusifa - Stúdióban, ahol Tompa László iparművész kiállítása válik élővé. Tompa László keramikusként szerzett diplomát, de most cseresznyefából alkot, ebből készíti gyönyörű, virágokat és tengeri lényeket megformázó lámpáit. A lámpákon kívül szintén bemutatásra kerülnek - posztamenseken - szobornak is beillő funkcionális dobozai. Tompa László 2011-ben fantasztikus sikert ért el Japánban, az IFDA Asahikawa Nemzetközi Design kiállításon: a kockaillúziók munkáját beválogatták a döntőbe.

Számára legfontosabb a forma, a konstrukció, a szerkezet kialakítása. Ez lehetőleg legyen maximálisan izgalmas, egyedi és utána ehhez az unikális konstrukcióhoz próbál - nagyon sikeresen - funkciót hozzárendelni. Ebből a kettőből jön létre Tompa László sajátos, egyedi világa.

Térbe illeszkedő kiállítás

A kiállítás látogatója nem mindennapi élménnyel lesz gazdagabb. Erről egyrészt maga a művész gondoskodik, bemutatott munkái révén, másrészt pedig Ebedli Gyula belsőépítész installációja, amely nagyon érzékletes módon erősíti fel az alkotások tulajdonságait. A kiállított tárgyak és a bemutatóterem fái egymást kiegészítve, együtt lélegeznek. A Trópusifa - Stúdió azzal a céllal jelentkezett a Design Hétre, hogy a fa megmunkálásának egy másik lehetőségét tudja bemutatni. Mivel a bemutatóterem szinte teljes felülete fa, ezért összhangban van Tompa László kiállított tárgyaival.

Tompa László iparművész alkotása

A kiállításon ingyenes a részvétel, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a studio@proximus.hu címre küldött e-maillel, vagy a 06 1 430 0150-es telefonon lehet.
  • Időpont: a Virágfavilág mindössze 9 (vasárnap zárva!) napig látogatható,  2013. szeptember 27-október 6. között H-P 10-18., Szo 10-14.
  • Helyszín: Trópusifa-Stúdió bemutatóterme, 1036 Budapest Bécsi út 85.

A kiállítás ideje alatt, az alábbi programok és ajándékok várják Önt a Trópusifa Stúdió virágfa világában:

  • Szeptember 26. Megnyitó 17. órakor. A kiállítást megnyitja: Holló Szabó Ferenc az ELTE tanára és a Matematikai Múzeum vezetője - Ajándék: Virágfavilág tulipán
  • Szeptember 27. - Ajándék: Cseresznyefa kavics
  • Szeptember 28. - Ajándék: Virágfavilág teacsomag
  • Szeptember 30. 14-17. óráig sziluett készítés. Vendégünk Selmeczi Mátyás árnykészítő művész. - Ajándék: saját sziluett.
  • Október 1. 17. órától Tompa László tervezővel Slézia József beszélget. - Ajándék: Virágfavilág krókusz
  • Október 2. - Ajándék: Dió fakavics
  • Október 3. - Ajándék: Meglepetés
  • Október 4. - Ajándék: Virágfavilág teacsomag
  • Október 5. - Ajándék: Merbau fakavics

A bemutatóterem nagy előnye, hogy nincs telezsúfolva parketta mintákkal, melyek az ötletes tároló helyeknek köszönhetően a szem elől rejtve vannak, de egy könnyed mozdulattal hozzá is férhetők. Így az érdeklődőkkel, megrendelőkkel, lakberendezőkkel, belsőépítészekkel a beszélgetés, egyeztetés, árajánlat készítés, megrendelés a kiállítás ideje alatt is zavartalanul folyhat.

A Trópusifa - Stúdió 2002 óta szolgálja ki a lakosságot, lakberendezőket, belsőépítészeket 100%-ben tömörfa burkolatokkal, amelyek jelentős része padlófűtésre is alkalmas.  Választéka fafajtákban, méretben, színben, osztályozásban, felületi megmunkálásban nagyon széles. 

A stúdió honlapja: www.tropusifaparketta.hu

Forrás: Trópusifa - Stúdió

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Képzések, programok építészeknek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?